Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

komentarze do akowego gniazdka

Recommended Posts

• Odpowiedzi 3,2k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Aka , dobrze że już prace ogrodowe ida do przodu . Ładne roslinki wybrałas.

Kiedy ja ? chyba dopiero jak zrobie kanalizacje , bo nie wiem na dzien dzisiejszy jak dokładnie bedzie przrebiegeła, a szkoda byłoby sadzic a pózniej przy kanalizacji mogliby zniszczyc.A wiec pozostało cierpliwie czekac na prace z ogrodem . pozdrawiam

na szybko dziewczynki.....

rury drenarskie rozprowadzone, także nawodnienie z dachu ogrodu zrobione :D ciesze się, bo spędzało mi to sen z powiek :roll:

kupilismy blisko 100 róznych drzewek, drzew itp., obrzeża działki poobsadzane oprócz frontu, bo trzeba pomuorwać jeszcze murki oporowe......niestety goraczka z nieba nie pozwala dokładnie rozgrabic terenu, myslimy zatem o wynajęciu glebogryzarki 8)

od 01.05 ruszam do pracy takze czas mnie goni, chcę zrobić wokół domu jak najwiecej

buziaczki dla Was pracusie!!!!! :D

A co tu myśleć :lol:

Szykuj się na zlot, 27 czerwca 2009, Wioska Budowlana w Urzucie.

http://www.wioska.com/grafiki/user/mapa.gif

Wioska Budowlana usytuowana jest bezpośrednio przy trasie Warszawa-Katowice (trasa krajowa numer 8 ) we wsi Urzut, 25 km od centrum Warszawy i 12 km od Janek

• 2 weeks później...

ciaszko kochana sorki, ze dopiero teraz...... :-? chodzi Ci oczywiście o wykorzystanie za pomoca rur drenarskich wody z dachu w celu nawadniania terenu? bo jak tak to juz spróbuję wytłumaczyć:wink:

wykop pod rury drenarskie robilismy na gł. 0,5m, szerokosc szpadla..na sam spód układalismy rozdrobniony tak aby nie było ostrych krawedzi gruz, potem an to szedł zwir, tyle, aby rura drenarska zatopiła się w nim..na to potem juz szła ziemia...

ważne,aby rura drenarska już była z geowłokniną!to zabezpieczy rurę przed jej zapychaniem.

A teraz, aby połaczyć rynne z rurą drenarską trzeba na koncu rynien zakupic takie "studzienki" drenarskie, niewiem jak fachowo się to nazywa-My je kupilismy w Castoramie, potem połaczylismy jez rurą pcv ,aby calosc odstawała od mury jakieś 1,5-2m i z drugiej strony ,tej pcv idzie już wspomniana rura drenarska...

niewiem czy dobrze wytłumaczyłam? :roll: w razie czego pytaj! :wink:

ojej jak miło :D dziekuje

hehe dałam sobie ostatnio luz :wink: po co się zadręczac, że to by się przydało zrobić a to piwnno juz teraz, już na ta chwile a ciągle kaski brak :roll:

spra priorytetową teraz jest cały czas ogrodzenie...słupki stoja, murki oporowe ze sraej cegły w połowie pomurowane, drzewo na ogrodzenie wybrane, tylko teraz musze je dokładnie wymierzyć i zapodac do stolarni :D

zaraz po tym kostka przed dom i garaż a potem to juz kaske zbierać na trawnik :p

Aniu-powklejałam ostatnio fotki z rozwijajacych i kwitnacych mi roslinek i wszystko wcięło :cry:

ponieważ coraz wiecej teraz rozkwita postaram się cosik wkleić w tym tyg. :wink: