Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

komentarze do akowego gniazdka

Recommended Posts

• Odpowiedzi 3,2k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Moniu-czy z licencją? sama nie wiem, nie pytałam....

ale skoro koncesjonowana szkółka to pewnie wszystkie ja posiadają

http://www.ciesielski.agro.pl/

byłam tam już w czerwcu i nie sprzedał mi, bo nie sprzedaje podrośniętych, bez pąków kwiatowych i dlatego kazał przyjechać nie prędzej niż na koniec lipca!

p.w.

ano ja stara klientka jestem ....jednak jak pojechałam do niego w czerwcu to musiałam go nieźle przekonać, ze ja to ta co tyle od niego juz przez lata jeszcze na działeczkę rekreacyjną a potem juz na ta budowlana róż kupowałam a do tego jego wnuk i moja córa razem do przedszkola chodzili....Martynka nawet była z cała grupa u nich na sobotniej sielance;)

po długiej rozmowie podał nam prywatny numer i tylko do siebie kazał dzwonić w sprawie dalszych zakupów...

niesamowity facet, niesamowita wiedza, niezwykłe róże i niezwykły jego prywatny ogród! bajka! dostąpiłam osobistego zaszczytu oprowadzenia po różanym i nie tylko królestwie:)

Piękne różane zakupy. Zazdroszczę też tego spacerku- jednak nie ma to jak zobaczyć takie cuda w pięknym i właściwym otoczeniu, właściwie dobrane i pielęgnowane. Tylko kieszeń może trudno znieść takie spacerki. Szkoda, że pan zrezygnował ze sprzedaży.

A jak tam ławeczka?

Chętnie kupiłabym kilka sztuk angielskich.

tak jak wcześniej myślałam, ze na angielki i nie tylko Rosarium jest ok!

[

Aka, angielki możesz śmiało kupować w Rosarium - mają spory wybó tych najpopularniejszych, a teraz w jesiennej ofercie pojawiło się też sporo nowości róż Kordes'a i Tantau, któe są b.dobre jeśli chodzi o zdrowie i kwiaty ;).

Akuś, u nas na szczęście szybko choroba przeszła, Nadia chyba się jednak czymś struła, bo w dwa dni wróciła do siebie.

Ale co Ty przeszłaś :(, biedne dzieciątko :(.

Dawidek dwa lata temu był w takim stanie, z każdej strony z niego leciało, na drugi dzień to już mi omdlewał.

Mam wrażenie, że po szczepionce na pneumokoki wszystkie choroby przechodzi teraz dużo łatwiej.

Ale od września idzie do przedszkola, więc pewnie żadna szczepionka nie pomoże...

Piękne róże kupiłaś, wizyty i obejrzenia tej szkółki szczerze zazdroszczę.

Musi być pięknie w takim miejscu.

Róże można sadzić cały sezon, jeśli są kupowane w pojemnikach, trzeba je tylko dobrze podlewać, żeby się ładnie przyjęły.

Nagokorzeniowe róże poleca się sadzić na jesień, szybciej wówczas ruszają na wiosnę, wsadzone do jeszcze ciepłej ziemi łatwo się ukorzenią.

Wiosenne sadzenie ma ten plus, ze nie wymarznie sadzonka, ale ziemia jest zimna po zimie i może się zdarzyć, że róża wypadnie, jeśli ma słaby system korzeniowy.

A i w szkółkach lepsza oferta na jesień ;).

Aniu-cieszę się, że z Nadią jest już ok.....

moje dzieci wszystkie szczepione...pneumokoki Kubuniu a starsze na mieningoki (chyba tak to sie nazywa...)

dziękuję za rady odnośnie nasadzeń!

a ja w sobotę znowu ruszyłam do szkółki:wiggle:

tym razem innej, ale wróciłam z zakupkami nasadzeniowymi:wiggle::wiggle::wiggle:(szczegółu w dzienniczku)

Dziewczynki, chłopaki ja po poradę!

zatem! zostało mi sporo takich bali, ktróre słuzyły kiedyś jako słupy ogrodzenia budowlanego, solidne i grube....

i tak sobie pomyslałam, że były super zrobić z nich ścieżki....tam gdzie konczy się kostka i np doprowadza trawa do wejscia na taras i nie tylko...

i teraz tak! chcę posiekać te bale na krążki....tylko na ile cm je ciąć i ile je wbic jedne obok drugiego, aby kiedyś mi się nie zatopiły??????

i co dać na podłoże? tak jak kostke potraktowac?????

doradzicie????