Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

komentarze do akowego gniazdka

Recommended Posts

• Odpowiedzi 3,2k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Zawsze zaczynamy dokarmiać wtedy kiedy spadnie śnieg - przykryje jedzonko ... a temperatura spada i małe ciałka potrzebują duuużo kalorii do przetrwania. Nie ważne czy to listopad ...czy marzec ...

A artykuł ... hmmm dla ciebie to juz za banalny kochana ! Ty jesteś wyższy stopień wtajemniczenia a takie podstawy to w ubiegłym roku przerobiłaś ! :yes:

prezenta prawie wszystkie są, więc spoko...

od soboty zdobienie chatki zaczynam...

menu jedynie świąteczne jeszcze nie ustalone....może coś podpowiecie????

aaaaaa zapomniałam się pochwalić, ze cały poprzedni weekend 1,5 świniaka przerobiliśmy:yes:

i swoja biała i suszona na święta będzie:stereo:

Ale Ci zasdroszcze swojskich wyrobow, uwielbiamy takie swoje.

Prezenty już tez prawie mam, zostaly mi jeszcze takie drobiazgo do dokupienia.

Uszka z grzybami i pierogi z kapusta i grzybami już zamrozone, jeszcze paszteciki trzeba zrobic.

Ja z miesiwa zrobie pasztet zapiekany i karkowke w piekarniku potem pokroje w plastry przed podaniem na zimno z sosem chrzanowym. Do tego galancik drobiowy albo kurczak w kawalkach na półmisku w galarecie (jeszcze nie wiem jaka wersje), salatka jarzynowa i zastanawiam się nad bigosem (ja bym nie robila ale mama nie wyobraza sobie swiat bez bigosiku), do tego biala.

Z ciast na pewno sernik (w te swieta chce wypróbować nowy przepis, do sera daje się ubita kremowke), makowiec z kruszonka i lukrem, 3 bit, a czwarte ciasto to albo jabłecznik krolewski albo w-z z kremem z serka homo naturalnego (wychodzi kwaskowy) z dodatkiem czarnej porzeczki i czekolada polane. No i pierniki ale te już upieczone i sa jedzone, wiec w swieta nikt na nie nie spojrzy pewnie.

Akus kupiłam dzisiaj słoninkę dla ptaszkow, mam tez taka siatke nylonowa po warzywach i chce zrobic jedzonko dla ptaszkow ale nie wiem jak się za to zabrac i czy z tej siatki ziarno nie wyleci? Pomoz proszę, bo Ty dokarmiasz ptaki.

Madziu kochana w moim dzienniczku, z pop.zimy jest super przepisik na jedzonko od Agusi Jeżykowej.....sprawdzony! ja robię jak ona zapodaje....ja akurat dawałam tą maź do karmnik, ale smiałopo stężeniu tłuszczu mozna formować z niej kuleczki:yes:

wigilia jest u teściowej, jedynie na pierwszy dzień musze trochę zarełka poszykowac....ludziska napewo chcą golonke w kapuście i piwie zapiekaną, zrazy to mus, bigos też, biała swoja i polska swoja, galarciki to mus takze.....

życie wywróciło mi się do góry nogami....

i to przed świętami....

takiego bólu przenigdy się nie spodziewałam....

nie dość, że w pracy do 21 codziennie to jeszcze taki cios....

narazie nie stać mnie, aby pisać o tym, nie mam odwagi i nie wiem czy kiedyś ja będę miała..... :-(

proszę tylko abyście choć przez chwile ciepło pomyślały o mnie, o moich dzieciach....