Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

komentarze do akowego gniazdka

Recommended Posts

• Odpowiedzi 3,2k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Trzymać, trzymać!

dzisiaj języki....

Apel do dziewczyn co maja wrzosowiska!pomożecie mi założyć, podpowiedzieć jaką ziemię lubia, jakie odmiany zakupić???

i to muszę sio do jutra wiedzieć, bo jadę na targi w Minikowie i być może część już bym zakupiła...

macie jakieś stronki, sprzedających, których śmiało możecie polecić???

Akuś,

tak w skrócie: ziemia to kwaśna ( torfowa), stronka producenta wrzosów http://www.majewscy.com.pl/ z mnóstwem fajnych inspiracji.

Wrzosy najlepiej sadzić z innymi roślinami , które lubią kwaśne podłoże np azalie, rododendrony, iglaki, pierisy, skimie...

tu znalazłam kilka przydatnych informacji http://ogrod-amat.strefa.pl/wrzosowisko.php http://poradnikogrodniczy.pl/wrzosowisko.php

...może przydadzą się:rolleyes:

miłego buszowania jutro po szkółce :)

Witaj Saro-na temat mego zdrowia to lepiej nie dyskutować, bo płakac sie chce....ale dziękuję, że pytasz! tak to jest z lekami na jedno pomagają a na drugie szkodza...

a wrzosów nie kupiłam, bo jak się okazało o wrzosowisku moge tylko pomarzyć- nie te warunki klimatyczne i nie ta ziemia- marna szansa by było je utrzymać:bash:

w Minikowie kupiłam 4 różne budleje, klematisa na drugą strone pergoli, gdzie z jednej jest róża pnąca, ostrokrzewa sobie lajchnęłam, takiego fajnego przebarwionego, zupełnie dla mnie nie znaną odmianę lawendy, kilka roślin na skalniaczek, 15 różnych cebul lilii, a"la palmę w kolorze czekolady na taras a dzien wcześniej 15 przeróżnych żurawek do donicy i gruntu...to tyle:stereo:

Toluś kochana-dbam! uwierz, ale co z tego że coraz to insze świństwa mnie atakują....

wczoraj miałam poważna rozmowe z takim jednym panem, można powiedzieć "czarodziejem"-b.dobry znawca horoskopu chińskiego, run, bidrun, tarota i wyszło, że zbyt dużo energii pobierają ode mnie naokoło inni, rozdaję ją innym a sobie zostawiam odrobinę i dlatego świństwa mnie łapia wszystkie....

obowiązkowo na ręke mam założyć czerwona bransoletkę lub chociaż sznureczek- przyjdzie mnie sprawdzić ,czy noszę hehe