Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

komentarze do akowego gniazdka

Recommended Posts

• Odpowiedzi 3,2k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Kaluś ma kochana- Dyziolek jest przygarnięty przez Martynki koleżankę, której przez płot na wiosce podrzucono i "cudza" mama wykarmiła, druga ,czyli Lala= biedulka ze stolarni, spod aut wygrzebana jest....(upolowana-dosłownie! przez Martynkę) ot i całą ich historia:)

Fajna historia. Mój rudy zgarniety spod balkonu na osiedlu gdzie pracuję. Potem była akcja jak go przewieżć te 15km. Zorganizowałyśmy pudło po papierze xero. I tak wyskoczył w bagazniku, mimo, że pudlo było zamkniete. Balam sie co mama powie, bo akurat zabralam ją z dworca. Zostawiłam ją w samochodzie i poszłam do sklepu, a kociak jej miauczał, że hej, a ona nie podejrzewała mnie, że kota wzięłam :-)

A moja Miśka znajda, przekazywana przez kilka osób, jak ja zobaczyliśmy u naszych lokatorów w mieszkaniu, to nawet sie nie namyślalismy by ja wziąć. Malutka była, ledwo umiala jeść...A teraz lobuzica, wszystko ze stołu kradnie. Dzis mojemu Hubciowi zgarnęła kanapke z kanapownika

• 3 weeks później...
Aluś-projekty to na lekcjach już na drugim zjeździe robiliśmy i tak co 2 tygodnie.....masakra jakaś! w sobotę mówimy o roślinach jednorocznych a w niedziele mamy na innych zajęciach stworzyć kompozycje.... i to jeszcze dokładnie z opisami polskimi i łacińskimi....

np. na zaliczenie mamy przygotować oryginalny projekt, wiesz? z zachowaniem odstępów, z legendą, na kalce przerysowany rapitografami projekt ogrodu, do tego z dokładny opisem+ zdjęcie fitosocjologiczne wybranego terenu z szkicami przed i nad oraz roszpisaniem..... +3 projekty, które same mamy zaprojektować :3 kwietniki do obsadzenia wiosennego, letniego i jesiennego....

też to przerabiałam na pierwszych trzech zjazdach... szkoda,że tak mało tego było..teraz juz tylko wzornictwo, style, estetyka etc

po latach nie trzymania ołówka w ręce, teraz na nowo odkrywam te przyjemności, które daje rysowanie...

zaczęłam pracę nad bardzo dużym projektem, o którym mogę powiedzieć tylko, że ma ponad 4 tys. m kw. termin wykonania projektu - luty 2012

duże wyzwanie dla mnie i mam nadzieję wena twórcza mnie nie opuści....

zaczęłam pracę nad bardzo dużym projektem, o którym mogę powiedzieć tylko, że ma ponad 4 tys. m kw. termin wykonania projektu - luty 2012

duże wyzwanie dla mnie i mam nadzieję wena twórcza mnie nie opuści....

o k......nieźle!

ja odkryłam cała barwę kredek (większą od mojego pierwszo-klasisty)+ całą gamę ołówków, których parametrów nigdy nie znałam.....

PODZIWIAM CIĘ BARDZO ALUŚ!!!

Aka, ale fajnie, macie z Alą urodziny w tym samym dniu :)

Niech ten dzisiejszy dzień będzie piękny i prawdziwie wyjątkowy.

Niech zdrowie pozwala cieszyć się życiem, niech pozwoli zrealizować plany,

niech się spełniają marzenia i ustępują miejsca innym, nowym.

Niech nie zabraknie uśmiechu i radości.

100 lat Akuś :)

BOU06_149.jpg