OK 19.06.2009 16:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2009 Nie wiem, po co Ziemię przygotować musisz, nawet ja odczekałam jakiś m-c po przekopaniu itd. Zacznij sobie robić pomalutku - nawet jak Ci nierówno potem w siewie wyjdzie, to dosiejesz najwyżej - żaden problem Teraz jest tak, że jak mam placek i coś tam wsadzę, czyli przekopię, sypnę lepszą ziemią itd., to trawa i tak tam sama włazi szybciej niż przedtem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aka z Ina 19.06.2009 16:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2009 a ja TU kopiuję, studiuję lekturę, gładze ziemie, wybieram maleńkie kamyczki itp, itd....i po co?hę? a aaaaaa wiem dlaczego tak mi się śpieszy? bo zielska juz nie będe miała siły więcej wyrywać ,tyle tego gnojstwa było i tyle roboty nas to kosztowało! a na dodatek w naszych stronach kory brakło jak klaski nie było git, ale teraz chociaz w wybranych miejscach chciałabym podsypać ,bo ch.......wychodzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
OK 19.06.2009 16:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2009 Zielsko to Ci zniknie po paru koszeniach A ja na wsiakij pożarnyj posiałam trawę-łączkę, więc zielsko mam z premedytacją Od razu mnie nie wkurza - jeszcze nie kosiłam, bo ciągle albo pada, albo sadzę i tratuję, ale w zasadzie problemów nie mam. Większe mlecze tylko urywam i wsio Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aka z Ina 19.06.2009 16:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2009 zdrowe podejscie jednym słowem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
OK 19.06.2009 16:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2009 Nie lubię wydziwiać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sonika 20.06.2009 10:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2009 , gładze ziemie, Głaskania nigdy nie za wiele . Akuś, jak już wszystkie chwasty powyrywałaś to siej czym prędzej, bo Ci znowu zarośnie. Ja teraz główkuję jakby go tu zmniejszyć, bo na co mi tyle trawnika, jak mogę mieć tyyyyyle kwiatów . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aka z Ina 20.06.2009 21:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2009 je będę miała z 200m trawy na 1100m ziemi to chyba nie aż tak wiele???? uwielbiam roslinki-wszelkie, ale trawki też cosik musze mieć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tola 22.06.2009 20:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2009 Aka, kawałek trawnika, coby się było po czym poturlać musi być. A jak sąsiad swoją spalinówę do koszenia hektarów odpali w piękne, ciche, ciepłe sobotnie popołudnie, to Ty nie będziesz gorsza i swoją kosiarę też odpalisz, żeby tej jego nie słuchać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aka z Ina 23.06.2009 07:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2009 Toluś Ty zawsze coś mądrego powiesz!!!!!!jak ja Cie lubię a co do sąsiada, to on ma tyle trawy co ja cała działeczkę budowlaną i czasami dumalam co on robi z tą ściętą trawęą do czasu, gdy poszłam na spacer od strony pola i tam zobaczyłam całe hałdy gnijacej jego trawy ja bede miała mniej, ale za to należycie ją zutylizuje co do trawy to jednak bedziemy musieli poczekac z wysianiem, podbitke trzeba najpierw wykończyć małż orzekł no i w naszych rejonach kiepsko z kora zielsko po ostatnich deszczach znowu przebija i kora mam być w tartaku dopiero za 2 tygodnie dobrze, że chociaż słoneczko pojawiło się od rana i odrazu lepiej jakoś tak człowiekowi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosia-Anbudowa 23.06.2009 07:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2009 dzień doberek przyszłam powiedzieć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aka z Ina 23.06.2009 07:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2009 Gosiu-witaj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maciejon 23.06.2009 15:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2009 Witam! i zainteresowaniem czytam o trawniku Zielsko to Ci zniknie po paru koszeniach Moze nie po paru ale duza część zielska zniknie po parunastu koszeniach. Niestety trzeba sie liczyć z tym, że różne zielsko zostanie. U nas jest sporo różności, pełznących i nie dajacych sie skosić. Nie znam sie na chwastach. Wiem jedynie, że jednym z nich jest krwawnik. Opryskiwałem ze dwa razy Starane - efekt mizerny. Pogodziłem sie z tym, ze nie będzie to trawnik jak z bajki. Tak jest zdrowiej aka! może pokażesz jakieś zdjecia Swego ogrodu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 23.06.2009 19:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2009 Gdyby kosić długi czas bardzo regularnie, to krwawnik zniknie, nie ma innej możliwości. A ja lubie swoje kwitnące "chwasty" w trawniku. Mam odchyłki ekologiczne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maciejon 23.06.2009 21:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2009 Gdyby kosić długi czas bardzo regularnie, to krwawnik zniknie,1:Może w Twojej części Polski krwawniki są wyższe. U m nie nie ! A może muszę kosić niżej? To musiałoby być -1 :- Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 24.06.2009 04:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2009 Hmmm... Nie wiem, jak u Ciebie, w mojej części Polski są takie: http://elwinga.blox.pl/resource/krwawnik.jpg a w naturze takie: http://www.papuga.yoyo.pl/zdjecia/porady/krwawnik_pospolity.jpg Chyba faktycznie powinieneś przemysleć niższe koszenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aka z Ina 24.06.2009 07:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2009 aka! może pokażesz jakieś zdjecia Swego ogrodu? się robi wczoraj fotki już porobiłam, tylko dzis po pracy wsstawię, bo wczoraj nie zdążyłam, bo przed nawałnicą wszystko musiałam chować jak ja lubię na to forum wchodzić zawsze trafi się ktoś kto podpowie, doradzi, odradzi LUBIĘ WAS!!!!! po nocnych nawałnicach witam z pochmurnego Ina Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aka z Ina 24.06.2009 07:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2009 i wiecie co? narazie krawanika u mnie niet, ale za to pełno było rzepaku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
OK 24.06.2009 08:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2009 Ooo, rzepak to fajny jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aka z Ina 24.06.2009 08:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2009 no! bardziej kolorowo miałam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
OK 24.06.2009 08:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2009 Ja czekam, aż mi koniczynka zakwitnie I stokrotek nie widzę, a powinny być Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts