Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

komentarze do akowego gniazdka

Recommended Posts

Nie wiem, po co :lol:

Ziemię przygotować musisz, nawet ja odczekałam jakiś m-c po przekopaniu itd. :wink: Zacznij sobie robić pomalutku - nawet jak Ci nierówno potem w siewie wyjdzie, to dosiejesz najwyżej - żaden problem :lol:

Teraz jest tak, że jak mam placek i coś tam wsadzę, czyli przekopię, sypnę lepszą ziemią itd., to trawa i tak tam sama włazi szybciej niż przedtem :wink:

• Odpowiedzi 3,2k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

a ja TU kopiuję, studiuję lekturę, gładze ziemie, wybieram maleńkie kamyczki itp, itd....i po co?hę? :p

a aaaaaa wiem dlaczego tak mi się śpieszy? bo zielska juz nie będe miała siły więcej wyrywać ,tyle tego gnojstwa było i tyle roboty nas to kosztowało!

a na dodatek w naszych stronach kory brakło :o

jak klaski nie było git, ale teraz chociaz w wybranych miejscach chciałabym podsypać ,bo ch.......wychodzi :roll:

Zielsko to Ci zniknie po paru koszeniach :lol:

A ja na wsiakij pożarnyj posiałam trawę-łączkę, więc zielsko mam z premedytacją :lol: Od razu mnie nie wkurza - jeszcze nie kosiłam, bo ciągle albo pada, albo sadzę i tratuję, ale w zasadzie problemów nie mam. Większe mlecze tylko urywam i wsio :lol:

Aka, kawałek trawnika, coby się było po czym poturlać musi być.

A jak sąsiad swoją spalinówę do koszenia hektarów odpali w piękne, ciche, ciepłe sobotnie popołudnie,

to Ty nie będziesz gorsza i swoją kosiarę też odpalisz, żeby tej jego nie słuchać

:wink:

Toluś Ty zawsze coś mądrego powiesz!!!!!!jak ja Cie lubię :D

a co do sąsiada, to on ma tyle trawy co ja cała działeczkę budowlaną :wink: i czasami dumalam co on robi z tą ściętą trawęą do czasu, gdy poszłam na spacer od strony pola i tam zobaczyłam całe hałdy gnijacej jego trawy :roll: :evil:

ja bede miała mniej, ale za to należycie ją zutylizuje :D

co do trawy to jednak bedziemy musieli poczekac z wysianiem, podbitke trzeba najpierw wykończyć małż orzekł :cry:

no i w naszych rejonach kiepsko z kora :cry: zielsko po ostatnich deszczach znowu przebija i kora mam być w tartaku dopiero za 2 tygodnie :roll: :-?

dobrze, że chociaż słoneczko pojawiło się od rana i odrazu lepiej jakoś tak człowiekowi :D

Witam! i zainteresowaniem czytam o trawniku :)

Zielsko to Ci zniknie po paru koszeniach :lol:
Moze nie po paru ale duza część zielska zniknie po parunastu koszeniach. Niestety trzeba sie liczyć z tym, że różne zielsko zostanie. U nas jest sporo różności, pełznących i nie dajacych sie skosić. Nie znam sie na chwastach. Wiem jedynie, że jednym z nich jest krwawnik.

Opryskiwałem ze dwa razy Starane - efekt mizerny.

Pogodziłem sie z tym, ze nie będzie to trawnik jak z bajki. Tak jest zdrowiej :)

aka! może pokażesz jakieś zdjecia Swego ogrodu? :)

Hmmm...

Nie wiem, jak u Ciebie, w mojej części Polski są takie:

http://elwinga.blox.pl/resource/krwawnik.jpg

a w naturze takie:

http://www.papuga.yoyo.pl/zdjecia/porady/krwawnik_pospolity.jpg

Chyba faktycznie powinieneś przemysleć niższe koszenie. :wink: :lol:

aka! może pokażesz jakieś zdjecia Swego ogrodu? :)

się robi

:wink:

wczoraj fotki już porobiłam, tylko dzis po pracy wsstawię, bo wczoraj nie zdążyłam, bo przed nawałnicą wszystko musiałam chować :roll:

jak ja lubię na to forum wchodzić :D zawsze trafi się ktoś kto podpowie, doradzi, odradzi :p

LUBIĘ WAS!!!!!

po nocnych nawałnicach witam z pochmurnego Ina :D