aka z Ina 16.07.2009 07:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2009 Soniś-mówisz o wierzbie całolistnej co wykikuje z lewej strony??? dziekuje dziewczyny-lejecie miód na me serce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madzialenka 16.07.2009 08:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2009 Po prostu slicznie. Gdzie kupujesz te wszystkie roslinki? Mam niedaleko do Ina to moze wyskocze. A przy okazji wprosze sie na kawke. PozdrawiamMagda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aka z Ina 16.07.2009 08:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2009 madzialenka- niema sprawy! częsc roślinek kupiłam w drodze ina do Pakosci u Fryszkowskich, bylinki u Barcikowskich w Pakości a po znaczna część drzeweki jechałam z przyczepka do Żnina, do państwa Tuczyńskich- wszyscy są zapisani do ZSP Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aka z Ina 16.07.2009 08:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2009 wczoraj całe popołudnie korzystajac, że słońca było mniej (choć parno było niemozliwe i pot leciał po tyłku) , szykowalismy z małzem teren pod trawke z boku działki i ch.... mnie brała, ze zielsko tak szybko rośnie...jeszcze tydzień temu było wylizane do czysta a teraz jakas polna trawa nawet nie chciała dac sie wykarczowac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
OK 16.07.2009 08:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2009 Zielsko ma tego lata wymarzone warunki do rośnięcia na potęgę Witanko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aka z Ina 16.07.2009 08:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2009 cześć Olguś u sasiada za płotem nawet pod nieskoszoną trawę mech się wp.....pół działki w nim Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
OK 16.07.2009 08:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2009 Jak mech, tzn. że coś tam nie tak z glebą - już nie pamiętam, za kwaśna, czy odwrotnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aka z Ina 16.07.2009 08:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2009 oni tego nie widzieli, bo zdązyli wyjechać (pracuja na zachodzie) ale ma przyjść ogrodnik trawe siac to pewnie coś poradzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aka z Ina 16.07.2009 09:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2009 oooo cos znalazłam -warto zapamietać "Poza chwastami, na trawniku może pojawić się również mech. Przyczyn pojawienia się mchu na trawniku może być kilka. Dopiero po ich rozpoznaniu można przystąpić do skutecznej likwidacji problemu. Oto podstawowe przyczyny pojawiania się mchu na trawniku: * gleba jest zbytnio zakwaszona (można to sprawdzić pH-metrem) i pH jest niższe niż 6,0. W tej sytuacji należy nawieźć trawnik nawozem zawierającym wapń, tak aby doprowadzić do pH obojętnego (około 6,5), * gleba jest mało przepuszczalna lub nadmiernie ubita (np. skutek częstego deptania), trzeba ją rozluźnić wertykulatorem lub artykulatorem, następnie na powierzchni trawnika rozsypać około centymetrową warstwę piasku i przeczesać go elastycznymi widłami, * powierzchnia trawnika jest warstwą tak zwanego filcu, czyli plątaniny obumarłych pędów i niezgrabionych, skoszonych źdźbeł trawy. Filc trzeba wygrabić ostrymi grabiami i pamiętać, by zawsze po koszeniu usuwać z powierzchni trawnika ściętą trawę, * trawnik jest zbyt często i zbyt nisko koszony - trzeba go skosić na wysokości 4 cm i nie częściej niż raz w tygodniu." Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
OK 16.07.2009 09:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2009 No właśnie Całe szczęście, to problem sąsiadów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aka z Ina 16.07.2009 09:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2009 noooooo oni maja ludzi do roboty a ja bym sama musiała sie z tym uporać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
OK 16.07.2009 09:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2009 Niby tak, ale nie musisz Nie ma co się martwić na zapas Choć instrukcję na wsiakij pożarnyj mieć warto Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aka z Ina 16.07.2009 09:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2009 mi sie teraz przypomniało, ze w jdnym miejscu na działeczce r. tez miała mech w trawie i tak naprawdę nie przeszkadzał mi wcale Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
OK 16.07.2009 09:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2009 Bo w sumie lepszy mech niż nic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aka z Ina 16.07.2009 09:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2009 no patrz! i znowu masz rację!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
OK 16.07.2009 09:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2009 O cholera Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aka z Ina 16.07.2009 09:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2009 http://www.cosgan.de/images/midi/liebe/g050.gif Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
OK 16.07.2009 09:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2009 http://www.forumogrodnicze.info/images/smiles/Smiles244.gif Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aka z Ina 16.07.2009 09:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2009 i zaraz lepiej sie czuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maryna 17.07.2009 06:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2009 Ja na temat chwastów , to nie chce mysleć . Wyczysciłam niby tydzień temu , a na dzisiaj juz zarośniete. Mam ich pełno i to różnego gatunku . Jak ich wyniszczyć ?Chyba najlepiej randrapem ? miłego dnia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts