Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

komentarze do akowego gniazdka

Recommended Posts

zdolny ten Depsiowy synuś! nie ma co! :wink: GRATULACJE!!! ale teraz sa wakacje, wiec będzie miała go trochę więcej :wink:

Afrodytko-ja domek jak osadzałam na działeczce właśnie po to go bliżej przodu wsadziłam, aby mieć z tyłu domku wiecej miejsca :D i tak samo zrobiłam z jednym bokiem :)

• Odpowiedzi 3,2k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

I to już drugi rok tam będzie studiował. :wink:

Myślałam, że się przyzwyczaję, że go nie ma, ale to nieprawda, człowiek nie przyzwyczaja się... :-?

Ogród, kochana, duży masz, naprawdę, ciekawa jestem, kiedy zauważysz, że coś za gęsto posadziłaś. :lol:

Nie znam nikogo (na czele ze mną samą), kto od początku prawidłowo przewidział gęstość nasadzenia. :o

Zawsze potem część z tych roślin trzeba likwidować, bo się rozrastają i gniotą wzajemnie. :oops:

mama nadzieję, że forumowy Elfirek przewidział to :wink:

juz teraz widze, ze niektore roslinki był rzadziej posadziła :lol:

samej osobiście podoba mi sie jak ogrod jest gęsto nasadzony, ale nie będe gdybała- jak będzie za gęsto to karczowac bede zmuszona :p

Depsiu-powtorze sie! zdolnego masz synusia. Masz powód do dumy!!!!!

Hej, Aka, jaki fajny ogród się szykuje. I wierzby będą i ligustry,no cudnie po prostu. Będę u Ciebie podpatrywać, bo wiele z tych roślinek też mam ochotę posadzić. :D

A co to jest takie fajne jasnozielone tutajhttp://pb.labfoto.pl/photos/p/b/4/b4bb4bada94014c5bb6193df6a07d021-1711514.jpg jeśli mogę podpytać?

pozdrawiam i zazdraszczam!

ze strony Kurowskich

Cyprysik groszkowy 'Filifera Aurea Nana'

Chamaecyparis pisifera 'Filifera Aurea Nana'

http://images.kurowski.pl/foto/chamaecyparis_pisifera_filifera_aurea_nana.jpg

Wolno rosnący krzew o pokroju kopulastym dorastający do 1 m wys. i 2 m szer. o przyroście rocznym ok. 5 cm. Pędy nitkowate, żółto-złociste. Szczególnie intensywnie wybarwione są młode przyrosty rosnące w pełnym słońcu. Cenna odmiana, do ogrodów skalnych i na wrzosowiska.

ja kupowałam jeden malutki a tego mi sprzedano za atrakcyjna cenę juz tak duzego więc wziełam :wink:

Afrodytko-ja domek jak osadzałam na działeczce właśnie po to go bliżej przodu wsadziłam, aby mieć z tyłu domku wiecej miejsca :D i tak samo zrobiłam z jednym bokiem :)

Ja myślałam, że każą nam pobudować zgodnie z linią zabudowy, ale się pomyliłam :-? Warunki zabudowy - 8m od granicy działki minimum :evil: Sasiedzi mają domy, wybudowane dawno temu, to fakt, 3-4m od asfaltu, a ja mam 8-10m /bo działka z przodu po skosie/ :evil:

Aka - dziękuję za gratki synusia, fakt - jestem bardzo dumna. :D

Ale teraz to Tobie należą się gratulacje wielkie i niniejszym je składam.

Wszystkiego najlepszego w tym nowym domu zyczę!!! :D :D :D

Aka witaj. jakie znów zmiany u Ciebie ? :lol: :lol:

Ogród robisz sliczny. Jak bedzie za gęsto posadzone , to ja napewno przyjmę już odrosniete :lol: :lol:

Gratujacje z nadania "1" i odbioru domku.

Teraz juz faktycznie możesz oficialnie mieszkać.

Mnie czekaja te załatwienia , w tych dniach musze złozyć papiery .

pa pozdrawiam