Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

komentarze do akowego gniazdka

Recommended Posts

• Odpowiedzi 3,2k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Perłóweczko-pierwszy sezon chyba nadrozszy, bo trza domek wygrzać a ponieważ ja miałam pierwszy grzewczy jak jeszcze nie mieszkała a trzeba było grzac bo tynki były to sama mozesz przypuszczac jak to kosztowo wygladało :o

drugi też nie było ciekawszy,k bo progi na balkonach nie były wymurowane a leciało tamtędy sporo zimna do domu, wełna na poddaszu wyłozona było tylko w dachu a w podłodze jeszcze nie, brakowało drzwi między nieogrzewanym garażem a domem, cena pradu budowlana i dużo ,duzo niedoróbek :-?

tak naprawdę to ta zima bedzie ta nasza pierwsza w wykonczonym domku i teraz dopiero będe mogła obliczyć dokładnie ile mnie kosztuje ogrzewanie pompą ciepła :D

Sure- nieiwem po fachowemu co toto, ale ja je wszystkie mam i niestety wyrywam z korzeniami i do wora :roll:

a, to tak samo, jak Danusia mi w komentach napisala! ;)

no bo co tu innego zadziałac? :roll: rondaupa nie używam, choc po ostatnim razie jak mi perz się zadomowił w korze to ma coraz częściej na niego ochote :evil:

Sure- nieiwem po fachowemu co toto, ale ja je wszystkie mam i niestety wyrywam z korzeniami i do wora :roll:

a, to tak samo, jak Danusia mi w komentach napisala! ;)

no bo co tu innego zadziałac? :roll: rondaupa nie używam, choc po ostatnim razie jak mi perz się zadomowił w korze to ma coraz częściej na niego ochote :evil:

to nie jest tak, że spodziewałam się czegoś innego, niż wyrywanie, ale nie za bardzo jeszcze się orientuję, co jest co i np. jak trafi się jakiś perz i mi się jeszcze bardziej rozmnoży?

może trochę demonizuję, ale lepiej dmuchac na zimne! ;)

(i zawsze może się okazać, że ktoś ma jakiś cudowny sposób na chwasty!)

dopiero teraz doczytałam o małym Franiusiu AgnesK i nie chciałam tam pisac ,ale szryczałam sie jak bóbr, niesamowicie....kurcze ile ta kobitka musi przecierpiec...

sama Kubunia mego najmłodszego rodziłam z komplikacjami i tylko moge przypuszczac co ona przeżywa bidulka :cry: :cry: :cry:

prosze o modlitwę za ta mała istotkę , aby mamusia mogła nim sie cieszyc kazdego dnia i nocy!!!!

cześć!

mam pytanko niedyskretne o ogród.. czytam sporo nt projektowania ogrodów, i trafiłam na wątek Elfir.. czy dobrze zrozumiałam, że proejktowała Twój ogród..?

ja jestem na etapie SSO, ale chciałabym mieć projekt, i posadzić chociaż jakieś drzewka, ..żeby podrosły do czasu wprowadzenai się.. kusi mnie nawiązanie współpracy z Elfir, ale tak strasnzie trzeba długo czekać..:(

E. robiła projekt u Ciebie? podziel sie opinią.. przeczytałam dziennik, ale nie trafiłam na info o projekcie.. może nieuwaznie czytałam.. :-?

pozdrawiam

p.s. piekne rosliny sadzisz w ogrodzie! bzy uwielbiam.. nie wiem czy dobrze- ale na któymś zdjęciu dpatryzłąm się chyba brzozy..?

śuper chodniczek od frontu..

ehh..tlyko zazdrościć:)

Monika.Sz-a- Elfirek pozwoliła mi spełnic swe marzenia dotyczące ogrodu!!!!przelała na projekt to o czy tylko marzyłam...

W jej wąteczku, zresztą na który trafiłas sama umieściłam swoj wpis!!!

To niesamowita osoba, z którą od pierwszych słów dogadywałam się!

nie musiałam jej za wiele tłumaczyc czego oczekuję i co chce i jak ma to byc zrobione, bo nadawalismy na tych samych falach od pierwszych minut.

projektu nie zamieszczałam, bo nie miałam jak...wtedy nie pracowałam i dostepu do skanu nie było, a zresztą teraz juz pracuje i tez bym nie miała jak go pokazac, bo za wielki rozmiarowo jest :p

a co do projektu- Elfirek była 2 razy gościem u mnie i ja u niej również ,ale projekt robiła u siebie.

dzieki za idpowiedz!

ja zapisałam się na listę..niestety temrin to wiosna 2010.. nie moge się doczekać, a tak strasnzie dłuuugo trzeba czekać:( fajnie, żę jest tak rozrywana.. ale ja tak niecierpliwa jestem :wink:

zastanawiałam się jak to z tym projektowaniem.. bo Elfir z Poznania, ja z Wawy..sądziłąm właśnie że poza wizyta na działće uzgodnienia mailowo, telefonicznie.. jak rozumiem- przyjechała do Ciebie na koniec z projektem- tak..?

siedze i z wypiekami oglądam fotki ogrodów.. u nas budowa w toku..ale juz bym chciałą cieszyc oko chociaż rysunkiem :D

pozdrawiam serdecnzie i życzę bujnie kwitnącego ogrodu!