aka z Ina 26.10.2009 12:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2009 cześć dziewczyny! sunia piatkowo na maxa wykapana i jak narazie ponownie stała się psem domowym pracuje nad tym, aby małza przerobic, bo mi ciagle jęczy, ze pies był kupiony nie do domu tylko miał być przy nim a ja mu na to, że rozumiem, ale przez to, ze nie mamy ogrodzenia to nie wyobrażam sobie ,aby cały czas była w kojcu, bo luzem nie może latac... wiecie jak to jest? od wiosny to nie tak dawno cały czxas ktoś był na ogrodzie...po kilkanaście godzin pies był z nami na powietrzu i tylko na noc zamykałam ja w kojcu a teraz tylko spacery, bo luzem nie moge ja puścic..... wiecie o ile stałam się JA spokojniejsza jak jest w domu????? kamlotku-są takie zastrzyki? na zapach? musze weterynarza popytać kala-8 m-cy? to mozesz juz się spodziewac...napewno niedługo bedzie.... moja Galia to druga sunia....seterka potrafi miec tylko raz w roku, zalezy od tego jak jej przypadnie, a galunia miała w marcu i teraz w X Depsiu- nigdy zastrzyków bym nie podawał bo faktycznie słyszłam o negatywnych skutkach...własnie wczoraj sie dowiedziałam, ze sunia z naszeg bloku, ktorej takowe podawano ,aby cieczki nie miała, teraz ma raka.... a co do sterylizacji to jeszcze sie nie zastanawaiłam..ona ma dopiero 2 lata i może jakieś szczeniaczki kiedys beda Soniś- w majtakch może by i mogła polatac , ale wkładki to tylko zapaxchowe by mogła uzywać sure-sąsiadowe maty o niebo ładniejsze od moich i napewno mocniejsze! ale i tym samym napewno droższe Jagna- super, że wpadłaś! ciesze się, że się podoba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magi77 27.10.2009 10:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2009 I ja się witam Moja Lunka właśnie w 8 miesiącu dostała cieczki Nie była jakaś duża i uciążliwa i suka zachowywała się normalnie Tylko pies zza płota miał nerwy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kala67 27.10.2009 11:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2009 hej!! ja juz sama nie wiem czy to cieczka czy nie niby nic nie widac......ale plamki na posłanku są.... ale nie czerwone, tylko jakieś takie bure Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sure 27.10.2009 13:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2009 hej!! ja juz sama nie wiem czy to cieczka czy nie niby nic nie widac......ale plamki na posłanku są.... ale nie czerwone, tylko jakieś takie bure to pewnie cieczka - poczekaj dwa dni, mogą zmienić kolor.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jagna 27.10.2009 17:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2009 hej!! ja juz sama nie wiem czy to cieczka czy nie niby nic nie widac......ale plamki na posłanku są.... ale nie czerwone, tylko jakieś takie bure to pewnie cieczka - poczekaj dwa dni, mogą zmienić kolor.. Też mi się zdaje, że to TO. Najłatwiej to się zorientować po reakcji kawalerów i zachowanie suni też się może troszkę zmienić. Miałam kiedyś sukę (owczarek niemiecki) która miała autentycznego PMS-a, tyle, że w trakcie. Była nie do zniesienia... Humorzasta, złośliwa i nerwowa. Czyli... zupełnie jak ja... Moja obecna sunia jest wysterylizowana i nie wiem co to problem z cieczką. Myślę, że jeśli nie planuje się szczeniaków to jednak to najlepsze rozwiązanie. Zero kłoptou i (jak już pisała DPS)spada zagrożenie ropomaciczem....eeee....Smacznego (jeżeli ktoś właśnie je, to sorry... ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magi77 28.10.2009 09:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2009 Witam się Ale słonko nam dziś świeci Od razu lepiej się żyje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magpie101 28.10.2009 10:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2009 Aka ciesze sie bardzo, ze sunia w domku z Wami jest . Jak zrobicie ogrodzenie to dopiero bedzie miec raj w ogrodzie (nie kopie roslinek?) Na kiedy planujecie ogrodzenie robic i jakie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikjola1 28.10.2009 16:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2009 Witam wszystkich. Ach te nasze sunie. Ja mam pon-kę, ma dwa latka, pierwszą cieczkę dostała jak miała 8 m-cy, raczej leciutka, psy za bardzo nie czuły, ona też nie za bardzo wiedziała co się dzieje. Teraz ma regularnie dwa razy do roku, w marcu i we wrześniu. Jak już nadchodzi, to Sasza zaczyna się często podmywać, robi się niespokojna, taka pobudzona, i dużo sika na spacerach. Tak jakby znaczyła teren i dawała znać chętnym. A tych jest masa. Ale nie chcę wysterylizować, bo może jak już powstanie mój Kryształek, to na młode się zdecydujemy. Wracając do głównego tematu. U mnie kładzie się dachówka, okna mam już zamówione, będą w połowie listopada. Akuś, drzwi masz z CAL-a, bo ja chyba będę miała takie same tylko z doświetlem bocznym. Ale ja Wam zazdroszczę, że już mieszkacie. Też już bym chciała. Ale przed nami jeszcze długa droga. Dopuki pogoda była ok, to wszystko jakoś szło, teraz jak ciągle popadywało, to mamy opóźnienie. Dekarze mogli przyjechać dopiero dziś, ale za to słonko im przygrzało, którego dawno nie było . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aka z Ina 29.10.2009 08:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2009 mikjola1-ładna ta Twoja dachówka...kolor mi sie podoba.. jakiej firmy? co do drzwi to faktycznie CAL, jestem z nich bardzo zadowolona!!!! w projkecie mamy z bocznym prześwietleniem ,ale po gł. przemysleniach zdecydowalismy się na pojedyńcze a tym samym mamy wiecej miejsca w wiatrołapie na zabudowanie sciany szafą okna skad wzieliście? ależ Ci dekarze zap..... u Was z robota...aż miło się patrzy magpie- niestety pewnie w tym roku ogrodzenia nie uda nma sie zrobić kasa i jeszcze raz kasa stoi na przeszkodzie.... Galusia jak jesteśmy w ogrodzie jakos nie podkopuje roslinek, ale nieiwiem jak to bedzie jak bedzie samopas puszczona docelowo w sumie to i tak ona nie bedzie miała dostepu na tył ogrodu, tylko z przodu, ale zobaczymy jak bedzie to w praktyce sie przekładało kala-to napewno są pierwsze oznaki cieczki? jak sunia? słonko świeci i powinnam się z tego cieszyć, jednak dzień przywitał mnie mega migreną i jeszcze to pierwszo-listopadowe swieto nie lubie go...... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikjola1 29.10.2009 09:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2009 Cześć. Bardzo mi miło, że dachówka się podoba. W końcu to ważne, żeby sąsiad też oko nacieszył . Dachówka jest z Koramica, Renesansowa E32, kolor orzechowa angoba szlachetna. Co do dekarzy, to ja sama jestem w szoku , że można tak szybko. Powiem szczerze, że to jedyna ekipa, którą załatwił mój mężuś, a że on na całą budowę to praktycznie nie ma czasu, to bałam się strasznie. A do tego jeszcze nie chcą dużo . Co do okien, to wzięliśmy z firmy Avante, to nasz znajomy, więc za cenę 5 komorowych dostaliśmy 6-komorowe z potrójną szybą. Porównując z innymi firmami jakie braliśmy pod uwagę przy oknach to mamy w kieszeni około 15000,-. Drzwi będziemy miały takie same sąsiadko, tylko nasze z doświetlem. Ja dla potrzeb szafy w wiatrołapie zrezygnowałam tam z przejścia do garażu, które zrobiliśmy w kotłowni. Teraz czeka nas elektryka. Masz może kogo polecić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aka z Ina 29.10.2009 09:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2009 mikjola-do konca tygodnia dachówka pewnie bedzie cała zrobiona? Avante? nie słyszałam a okna dachowe? jakiej firmy wstawiacie? z drugiej strony tez będzie mieć? nasz elektryk teraz jest na wyjeżdzie...gdzies całe osiedle domkow ciagnie, ale jakby Ci bardzo zalezało to możemy zadzwonic i spytac sie, czy by się podjał a wtedy sama sie z nim dogadasz? dobry jest, ale nie tani niestety....... co do drzwi, to jeszcze jeden sąsiad na osiedlu ma takie same Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikjola1 29.10.2009 09:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2009 mam nadzieją, że szybciutko uwiną się z dachóweczką. Okna dachowe Veluxa będą po dwa na każdej stronie dachu. Firma Avante wstawiała nam już okna w mieszkaniu i jesteśmy zadowoleni. Podobno ekipę trzeba dobrze przypilnować ale rozmawialiśmy już na ten temat z naszym kolegą i wie że musi tego dopilnować. Jesli Wasz elektryk jest teraz zajęty to najpierw skontaktuję się z tymi co juz mam namiary, niech zrobią wyceny to się zobaczy.Potem tynki to znowu będzi raczej ta sama ekipa Roberta, bo mimo tego że nieraz nawalą to bardzo dobrze się z nimi idzie dogadać. Grunt to, żeby obie strony były wyrozumiałe. Teraz murarze mają opóźnienie, ale pogoda była jaka była, a w moim Kryształku jeszcze zimniej niż na zewnątrz, takie przeciągi. Więc chłopaki co chwilę mi znikali na inne zlecenia. Teraz robią ścianki działowe na górze, mają w tym tygodniu skończyć. Bez ścianek nie mogę zawołać elektryka i hydraulika. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aka z Ina 29.10.2009 10:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2009 Jola-u mnie hudraulik i elektryk działali od samych podstaw domu, od fundamentów.....Ty sobie wyobraż jak nasz domek stał sam na tym szczerym polu, jakie u nas były przeciagi nie raz myslałam, ze głowe urwie a jeszcze miała spytac o kolor okien... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikjola1 29.10.2009 10:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2009 u nas hydraulik też już w fundamentach robił. Elektryk, który robił nam skrzynkę powiedział, że dopiero jak będą ścianki działowe to najlepiej robić projekt i wycena. Hydraulika mam dobrego, co do elektryka to szukam. Co do koloru okien, drzwi, rolet i bramy- orzech.Mam jeszcze do Ciebie jedno pytanie. W Twoim dzienniku doczytałam, że woda deszczowa spływa z rynien pod ziemię i ją nawadnia. Kto to robił i na jakim etapie. Rozumiem, że wtedy rynny wczodzą w ziemię, nie chlapia wodą na zewnątrz. To super sprawa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aka z Ina 29.10.2009 10:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2009 sprawa nawadniania poprzez rury drenarskie to mój pomysł ... 2 facetów wykonywało to pod nasze dyktando dopiero tego lata usmiałam się, bo jak my to zrobilismy to na "inspekcje" zaczeli ludki przychodzic z okolicznych domków i teraz co 2 domek na soedlu ma tak zrobione na poczatku miały być zakopane w ziemie duże beczki, aby potem przy pomocy pompy mozna było wodę z nich wykorzystac do podlewania, ale niestety ziemia gliniasta i byłaby tendencja do wypychania beczki z ziemi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikjola1 29.10.2009 11:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2009 czyli jak rozumiem, można to zrobić w późniejszym czasie. oj, jak ja bym chciała mieć takie problemy z domkiem jak Ty.Wy juz mieszkacie, martwisz sie gdzie i jaką roślinkę dać, a ja.Zimno się zrobiło, szarucha na dworze, nawet sie z domu wyjść nie chce, a tu trzeba. W to błocisko. A tyle jeszcze przede mną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aka z Ina 30.10.2009 08:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2009 Jola-każda z nas to przechodziła......ja czasami na budowę nie mogłam wejśc, samochodem nie dało sie podjechać.... Głowa do góry! Wiosna będziesz miała problemy podobne do mnie Witanko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tola 30.10.2009 11:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2009 Aka, słonko u nas to towar deficytowy, ale właśnie zaświeciło, więc przyszłam się podzielić i zostawić trochę ciepłych promieni.Dobrego dnia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kala67 30.10.2009 11:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2009 witam kobietki u nas dzis słoneczny dzień, zapowiada się ładny wekeend!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aka z Ina 30.10.2009 11:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2009 niestety u nas zaciemniło sie...czyżby burza szła??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts