sure 29.04.2010 13:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2010 i co przyszły? jakie? Przyszły derenie białe i berberysy, derenie małe, pani tłumaczyła, ze przycięte mocno, żeby się rozkrzewiały (no, jeśli się rozkrzewią, to wybaczę), a berberysy nawet spore krzaczorki, w każdym razie je widać. Jutro powinnam mieć czas, pstryknę fotki. Teraz znowu polecę do pracy, będę wieczorem! Kontakt z firmą futuregardens byl dobry i zlecenie zrealizowali szybko (wzięłam za pobraniem). Nic nie było połamane... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aka z Ina 29.04.2010 15:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2010 no to super! czekam na fotaski zatem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aka z Ina 29.04.2010 15:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2010 Wiecie co? od kilka dni mam wysyp.........................................grzybów:eek: ochydnie wygląda ,ale jak się okazało jest jadalny:jawdrop:poszperałam w necie i znalazłam, to smardz zwyczajny....dzisiaj to już niezłe okazy wypieliłam..mieliście przygodę z nimi???http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/8/82/Morchella_conica_1_beentree.jpg/240px-Morchella_conica_1_beentree.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Perłóweczka 29.04.2010 17:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2010 witam szukałam u CIebie fotki z drzwiami wewnetrznymi ale cos niemoge znalesc albo ze mnie taka gapa ze niezauwazyłam:bash: podpowiedz mi gdzie je znajde? powiedz jak wyszło ogrzewanie w tym roku z pompą? pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sure 29.04.2010 18:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2010 no to super! czekam na fotaski zatem... Coś powklejałam, po 1 roślince - tyle zdążyłam zrobić, zanim się ściemniło! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kala67 29.04.2010 18:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2010 i skąd się mi wzięło Ania? sama nie wiem-przejęzyczenie po prostu, wybaczysz??? please:confused: masz wybaczone !!! ):))) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kala67 30.04.2010 18:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2010 Wiecie co? od kilka dni mam wysyp.........................................grzybów:eek: ochydnie wygląda ,ale jak się okazało jest jadalny:jawdrop: poszperałam w necie i znalazłam, to smardz zwyczajny....dzisiaj to już niezłe okazy wypieliłam..mieliście przygodę z nimi??? http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/8/82/Morchella_conica_1_beentree.jpg/240px-Morchella_conica_1_beentree.jpg tak szczerze mówiąc.........to widze takie coś pierwszy raz na oczy !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monia i marek 01.05.2010 06:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Maja 2010 Aka, masz wspaniałe roślinki Zachwyciły mnie te pełne narcyziki - jak Ci się rozmnożą, to piszę się na cebulkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aka z Ina 01.05.2010 09:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Maja 2010 Moniu-nie ma sprawy:)...sama jestem pod ich urokiem;) Aniu-ja przedtem takie cuś też nigdzie nie widziałam... wczoraj przyszły róże..biorę się za ich sadzenie! jupi!!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DarioAS 01.05.2010 21:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Maja 2010 Akuś, wyrosły Ci na korze te grzybki? To smardze, często rosną na korze , ja miałam ich sporo w tamtym roku, ponoć to niebo w gębie. Chociaż ja je wyrzuciłam, nie miałam ochoty na eksperymenty.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sure 02.05.2010 05:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2010 :rolleyes:mnie by zniechęcił wygląd tego grzyba... a poza tym ja się grzybów boję, bo się nie znam i nie rozpoznam, który jadalny! Niedługo zakupuje korę, ale jeżeli coś na niej wyrośnie, na pewno wyrzucę! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sloneczko 02.05.2010 11:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2010 Wiecie co? od kilka dni mam wysyp.........................................grzybów:eek: ohydnie wygląda ,ale jak się okazało jest jadalny:jawdrop: poszperałam w necie i znalazłam, to smardz zwyczajny....dzisiaj to już niezłe okazy wypieliłam..mieliście przygodę z nimi??? http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/8/82/Morchella_conica_1_beentree.jpg/240px-Morchella_conica_1_beentree.jpg Aka, smardz w Polsce jest pod ścisłą ochroną! Wyczytałam tu: http://www.nagrzyby.pl/ , że grzybiarze tam zrzeszeni corocznie organizują wyjazdy na smardzobranie na Słowację, bo tam wolno je zbierać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sloneczko 03.05.2010 20:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2010 Dowiedziałam się, że jest to wczesnowiosenny smardz stożkowaty, wyśmienity grzyb jadalny, więc masz dużo szczęścia Tutaj się dowiesz jak go przyrządzać: http://kucharz1935.republika.pl/jarzyny3.html#839 Smardze duszone. Są to grzyby najwcześniejsze wiosenne, rosną w lasach i na łąkach, są wcale smaczne. Ponieważ mają dużo zagłębień, trzeba je wypłukać starannie w kilku wodach, sparzyć ukropem, a potem uszatkować lub pokrajać w kawałki, dusić z cebulką na samem maśle lub ze śmietaną, jak borowiki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magpie101 03.05.2010 21:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2010 Wiecie co? od kilka dni mam wysyp.........................................grzybów:eek: ochydnie wygląda ,ale jak się okazało jest jadalny:jawdrop: poszperałam w necie i znalazłam, to smardz zwyczajny....dzisiaj to już niezłe okazy wypieliłam..mieliście przygodę z nimi??? http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/8/82/Morchella_conica_1_beentree.jpg/240px-Morchella_conica_1_beentree.jpg U nas tez w sobote kilka znalazlam przy oczku wodnym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aka z Ina 04.05.2010 08:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2010 dziewczyny ja w sobotę kolejne wiadro uzbierałam:eek:.... czy się zdecyduję na ich spróbowanie??? widok nie jest zachęcający:cool: zobaczę! najwyżej komuś wydam.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jamles 04.05.2010 10:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2010 dziewczyny ja w sobotę kolejne wiadro uzbierałam:eek:.... czy się zdecyduję na ich spróbowanie??? widok nie jest zachęcający:cool: zobaczę! najwyżej komuś wydam.... może Chef coś by upichcił Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aka z Ina 04.05.2010 11:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2010 one są takie, ze jak rosną to są super gąbczyste a jak już się je wysadzi to takie jak stara gąbka robią Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Alunek 04.05.2010 12:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2010 Cześć Akuś...widzę ,że u ciebie grzybobranie ..chociaż uwielbiam grzyby , to tego osobnika za sam wygląd ominełabym z daleka jak widać pozory mogą mylić,no to kiedy planujesz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aka z Ina 04.05.2010 15:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2010 raczej wątpliwa sprawa, że je kiedyś jak mogę je podać jak cała rodzina pomyliła je z tzw psiarkami:eek: czy to oznacza, że co roku będę miała taki wysyp??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gwoździk 04.05.2010 15:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2010 ... ja bym dziesięć razy sprawdził zanim bym je ugotował ... a raczej bym ich nie ugotował .. ... może dlatego, że nie zbieram grzybów cześć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts