aka z Ina 04.05.2010 15:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2010 cześć gwoździku... one nawet wyglądem smacznie nie wyglądają....samo ubranie przeca nie wystarczy, aby chciało je się w gębę brać.... daje sobie spokój z nimi... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gwoździk 04.05.2010 15:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2010 chyba słusznie ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 04.05.2010 19:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2010 aka z Ina napisał: dziewczyny ja w sobotę kolejne wiadro uzbierałam:eek:.... czy się zdecyduję na ich spróbowanie??? widok nie jest zachęcający:cool: zobaczę! najwyżej komuś wydam.... Tutaj. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DarioAS 05.05.2010 22:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2010 Smardze są w dobrej cenie, jak ich nie chcesz, to sprzedaj Ja miałam ich sporo w tamtym roku w tym cisza, może trzeba by nową korę narzucić . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Chef Paul 06.05.2010 01:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2010 jamles napisał: może Chef coś by upichcił ... z tego co pamiętam, to smardze w Polsce są pod ochroną (choć może ostatnio się to zmieniło) ... gdybyście jednak smardze znaleźli na Słowacji, to proponował bym: - jajecznicę ze szczypiorem i smardzami (smardze, pokrajane w bardzo, bardzo cienkie plastry, należy wrzucic na rozgrzane na patelni masełko na minutę przed jajkami), - omlet ze smardzami, to również wspaniałości (w tym przypadku, smardze przed dodaniem do omletu, smażymy osobno i bardzo krótko), - wiosenny "bigosik" z młodej kapusty ze smardzami i świeżym (nie wędzonym) pieczonym boczkiem Smardze, to jedne z pierwszych wiosennych grzybów, ... mają wyborny grzybowo-korzenny łagodny smak. Jeżeli są "gąbczaste", tzn, że podłoże na którym wyrastały było bardzo podmokłe, ... choć być może to tylko takie wrażenie, gdyż dorosłe osobniki są "puste" w środku. smakowicie pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sure 06.05.2010 05:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2010 Chef apetytu narobił z samego rana! Aż żal, że się nie znam na grzybach! Choć taki smardz jest dość charakterystyczny, mam nadzieję, że nie ma trującego odpowiednika?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aka z Ina 06.05.2010 07:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2010 (edytowane) moje właśnie są puste w środku... z braku w 100% przekonania, że to są właśnie smardze a nie ich jak sure pisze trujące ich odpowiedniki pozostawię je tam gdzie wyrosły;) Aniu-a Ty co zrobiłaś ze swoimi? dziękuję za porady! Edytowane 6 Maja 2010 przez aka z Ina Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kala67 06.05.2010 07:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2010 wpadłam sie przywitać z rana!! u mnie pada Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aka z Ina 06.05.2010 07:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2010 Kaluś u mnie też! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamlotek 06.05.2010 09:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2010 U mnie też, zresztą jak u Kali tak i u mnie,bo mieszkam ok 35km od niej;). Aka a jakbyś zaprosiła kogoś kto się zna na grzybach, kusi,żeby spróbować,a strach,co jeśli to trujaki:eek:. Może na pierwszy poczęstunek zaprosić jakiegoś nielubianego,ciążącego sąsiada;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aka z Ina 06.05.2010 09:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2010 no patrz! szkoda, ze nie mam żadnego uciążliwego sąsiada;) ja do Kalusimam 100km;) to może Ty na trasie do niej ode mnie mieszkasz? ja nawet nie mam ochoty smakować tych smardzy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sure 06.05.2010 13:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2010 No właśnie, też nie lubię ryzykować... A teraz u mnie pada, wieje i jest zimno jak fix. Chyba dziś nie będę sadzić nowych roślinek (kurier mi wrzucił paczkę przez ogrodzenie, na szczęście nic im się nie stało).. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aka z Ina 07.05.2010 07:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2010 sure napisał: (kurier mi wrzucił paczkę przez ogrodzenie, na szczęście nic im się nie stało).. przegięcie!:mad:dobrze, ze roślinki nie ucierpiały.... do mnie przyszły też wczoraj clematiski z Multifiory-pięknie zapakowane z oznaczeniem "szkło"...też ich nie zasadziłam ,bo od wczoraj leje jak z cebra.... mam nadzieję, ze weekend będzie słoneczny! przecież tylko wtedy jest więcej czasu, aby popracować więcej przy domu.... męska część rodziny w długą swiąteczna przerwę zaczęła robić taras w panelach drewnianych i do dziś prace stoją ze względu na pogodę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamlotek 07.05.2010 09:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2010 aka z Ina napisał: no patrz! szkoda, ze nie mam żadnego uciążliwego sąsiada;) ja do Kalusimam 100km;) to może Ty na trasie do niej ode mnie mieszkasz? ja nawet nie mam ochoty smakować tych smardzy... a ja mam do Kali 35km:yes:,bo mieszkam w Chełmnie ( na razie) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aka z Ina 07.05.2010 09:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2010 kamlotek napisał: a ja mam do Kali 35km:yes:,bo mieszkam w Chełmnie ( na razie) to jakbym nie jechała przez Solec tylko przez Toruń to przez twoje miasto bym przejeżdżała... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sure 07.05.2010 12:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2010 a ja mam wszędzie daleko (jak ta księżniczka z dowcipu)... u nas nadal leje, roślinki czekają, na szczęście na jutro zapowiadają słoneczko! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magpie101 09.05.2010 21:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2010 Czesc Akus ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DarioAS 12.05.2010 13:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2010 I u mnie się smardze pojawiły, całą miskę dziś zebrałam I nie wiem co z tym zrobić, kusi mnie taka jajecznica.. Ale jak to umyć dobrze?? Chyba jednak lepiej to wyrzucę.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aka z Ina 13.05.2010 11:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2010 Aniu u mnie nadal wychodzą.....zostawiłam je! tylko feeee ciśnie mi się na usta jak je widzę Magpie-nareszcie odezwałaś się....byłam u Ciebie.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Alunek 21.05.2010 06:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2010 Akuś - ślicznie robi się u ciebie. Widać ogrom pracy i serca, jakie wkładasz w ogród. Bez tego niestety nie ma efektów, przynajmniej w pierwszych latach.Coś wiem na ten temat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts