Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

komentarze do akowego gniazdka

Recommended Posts

• Odpowiedzi 3,2k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

aka z Ina napisał:
dziewczyny ja w sobotę kolejne wiadro uzbierałam:eek:....

czy się zdecyduję na ich spróbowanie??? widok nie jest zachęcający:cool:

zobaczę! najwyżej komuś wydam....

Tutaj. ;)

jamles napisał:
może Chef coś by upichcił :rolleyes:;)

... z tego co pamiętam, to smardze w Polsce są pod ochroną :( (choć może ostatnio się to zmieniło)

... gdybyście jednak smardze znaleźli na Słowacji, to proponował bym:

- jajecznicę ze szczypiorem i smardzami (smardze, pokrajane w bardzo, bardzo cienkie plastry, należy wrzucic na rozgrzane na patelni masełko na minutę przed jajkami),

- omlet ze smardzami, to również wspaniałości (w tym przypadku, smardze przed dodaniem do omletu, smażymy osobno i bardzo krótko),

- wiosenny "bigosik" z młodej kapusty ze smardzami i świeżym (nie wędzonym) pieczonym boczkiem

Smardze, to jedne z pierwszych wiosennych grzybów, ... mają wyborny grzybowo-korzenny łagodny smak. Jeżeli są "gąbczaste", tzn, że podłoże na którym wyrastały było bardzo podmokłe, ... choć być może to tylko takie wrażenie, gdyż dorosłe osobniki są "puste" w środku.

smakowicie pozdrawiam

moje właśnie są puste w środku...

z braku w 100% przekonania, że to są właśnie smardze a nie ich jak sure pisze trujące ich odpowiedniki pozostawię je tam gdzie wyrosły;)

Aniu-a Ty co zrobiłaś ze swoimi?

dziękuję za porady!:yes:

Edytowane przez aka z Ina

sure napisał:
(kurier mi wrzucił paczkę przez ogrodzenie, na szczęście nic im się nie stało)..

przegięcie!:mad:dobrze, ze roślinki nie ucierpiały....

do mnie przyszły też wczoraj clematiski z Multifiory-pięknie zapakowane z oznaczeniem "szkło"...też ich nie zasadziłam ,bo od wczoraj leje jak z cebra....

mam nadzieję, ze weekend będzie słoneczny! przecież tylko wtedy jest więcej czasu, aby popracować więcej przy domu....

męska część rodziny w długą swiąteczna przerwę zaczęła robić taras w panelach drewnianych i do dziś prace stoją ze względu na pogodę...:(