Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

kiedy montaż drzwi wejściowych, bramy garażowej ?

Recommended Posts

Za chwilę będziemy mieli stan surowy prawie zamknięty :),( tzn. będą okna) i zastanawiamy się kiedy zamawiać drzwi zewnętrzne i bramę garażową ( dom z wbudowanym garażem i z wejściem garaż - dom).

Chcielismy wraz z oknami, ale teraz .... obawiamy się, że robotnicy od wykończeniówki, kt. wchodzą zaraz po montazu okien, najzwyczajniej w swiecie, mogą je zniszczyć. Do głowy przychodzi nam pomysł zrobienia drzwi z mocnych desek i montaż czujek alarmowych. Jak to rozwiązaliście czy jak zamierzacie to rozwiązać u siebie ?

Sprzedawca poradził nam abyśmy póki się nie skończa roboty mokre w pomieszczeniach nie wstawiać drzwi zewnętrznych już tych właściwych a pozostać przy drzwiach tymczasowych. Po wylaniu posadzek przyjedzie i obmierzy dokładnie wysokości i wówczas zamówimy drzwi.

Bramę garażową bedziemy wstawiać w tym samym czasie co okna .

Pozdrawiam :D

My również mieliśmy ten sam problem ale teraz już wiemy,że z drzwiami wejściowymi należy wstrzymać się do czasu aż robotnicy zrobią to co do nich należy.A brama garażowa owszem mile widziana ale jeszcze takowej nie posiadamy :( Za to jutro montują nam okna :D Już nie mogę się doczekać!!!!

My zamontowaliśmy bramę garażową na etapie okien (w czasie tynkowanie okna były szczelnie oklejane folią malarską przy pomocy taśmy malarskiej) (między garażem a domem nie ma przejścia, w ten sposób mogliśmy już w garażu zamykać co cenniejszy sprzęt no i nasze rzeczy - powoli zaczynaliśmy przewozic kartony). Nasz majster powiedział, ze nigdy nie montuje drzwi docelowych ino najpierw tymczasowe (zbite z desek szalunkowych - ale takie one tymczasowe były, że jak drzwi docelowe wreszcie do nas dotarły to mąż siekierką próbował te tymczasowe przez 2 godz usunąć.. :lol: ). Nasze drzwi docelowe są drewniane, też baliśmy się aby ich ekipa nie uszkodziła a trudno jest cały czas chodzić za robotnikami i im przypominać o drzwiach (w rezultacie okazało się, że drzwi przyszły z osiomiesięcznym opóźnieniem i prawie 2 mies mieszkaliśmy za tymi z desek...ale to inna historia :D ).

Pozdrowienia

A.

Sprzedawca poradził nam abyśmy póki się nie skończa roboty mokre w pomieszczeniach nie wstawiać drzwi zewnętrznych już tych właściwych a pozostać przy drzwiach tymczasowych. Po wylaniu posadzek przyjedzie i obmierzy dokładnie wysokości i wówczas zamówimy drzwi.

Bramę garażową bedziemy wstawiać w tym samym czasie co okna .

Pozdrawiam :D

My wlasnie tak zrobilismy, w zeszlym tygodniu wstawili brame i okna, a po tynkach i posadzkach wstawimy dopiero drzwi.

A ja miałem w jednym dniu wszystkie okna, drzwi, bramę garażową i alarm. Wieczoram jak wszystkie prace zostały skończone to dom był zamknięty i włączony alarm.

Nie było łatwo wszystkie te prace zgrać w tym samym momencie ale się udało

Tak samo i ja miałam, tego samego dnia wszystko.