marhaba 02.02.2007 08:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2007 Za chwilę będziemy mieli stan surowy prawie zamknięty ,( tzn. będą okna) i zastanawiamy się kiedy zamawiać drzwi zewnętrzne i bramę garażową ( dom z wbudowanym garażem i z wejściem garaż - dom). Chcielismy wraz z oknami, ale teraz .... obawiamy się, że robotnicy od wykończeniówki, kt. wchodzą zaraz po montazu okien, najzwyczajniej w swiecie, mogą je zniszczyć. Do głowy przychodzi nam pomysł zrobienia drzwi z mocnych desek i montaż czujek alarmowych. Jak to rozwiązaliście czy jak zamierzacie to rozwiązać u siebie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kabietka 02.02.2007 09:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2007 Sprzedawca poradził nam abyśmy póki się nie skończa roboty mokre w pomieszczeniach nie wstawiać drzwi zewnętrznych już tych właściwych a pozostać przy drzwiach tymczasowych. Po wylaniu posadzek przyjedzie i obmierzy dokładnie wysokości i wówczas zamówimy drzwi. Bramę garażową bedziemy wstawiać w tym samym czasie co okna . Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej Wilhelmi 04.02.2007 13:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2007 Drzwi wejściowe zdecydowanie na samym końcu. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agniesia81 04.02.2007 14:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2007 My również mieliśmy ten sam problem ale teraz już wiemy,że z drzwiami wejściowymi należy wstrzymać się do czasu aż robotnicy zrobią to co do nich należy.A brama garażowa owszem mile widziana ale jeszcze takowej nie posiadamy Za to jutro montują nam okna Już nie mogę się doczekać!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bob budowniczy junior 05.02.2007 07:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2007 Jak chcesz drewniane to 2 miesiące wcześniej - przynajmniej my dostaliśmy taki termin od stolarza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mik99 05.02.2007 08:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2007 W moim przypadku zamontowałem drzwi i okna przed tynkami, to ważne by poprawnie wykonać glify. Pilnowałem by każdą z ekip, uprzedzić o wysokich kosztch naprawy ew, uszkodze i badzo dokładnie ostreczowałem drzwi. Nic im się nie stało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AgnesK 05.02.2007 11:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2007 My zamontowaliśmy bramę garażową na etapie okien (w czasie tynkowanie okna były szczelnie oklejane folią malarską przy pomocy taśmy malarskiej) (między garażem a domem nie ma przejścia, w ten sposób mogliśmy już w garażu zamykać co cenniejszy sprzęt no i nasze rzeczy - powoli zaczynaliśmy przewozic kartony). Nasz majster powiedział, ze nigdy nie montuje drzwi docelowych ino najpierw tymczasowe (zbite z desek szalunkowych - ale takie one tymczasowe były, że jak drzwi docelowe wreszcie do nas dotarły to mąż siekierką próbował te tymczasowe przez 2 godz usunąć.. ). Nasze drzwi docelowe są drewniane, też baliśmy się aby ich ekipa nie uszkodziła a trudno jest cały czas chodzić za robotnikami i im przypominać o drzwiach (w rezultacie okazało się, że drzwi przyszły z osiomiesięcznym opóźnieniem i prawie 2 mies mieszkaliśmy za tymi z desek...ale to inna historia ). Pozdrowienia A. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magpie101 06.02.2007 00:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2007 Sprzedawca poradził nam abyśmy póki się nie skończa roboty mokre w pomieszczeniach nie wstawiać drzwi zewnętrznych już tych właściwych a pozostać przy drzwiach tymczasowych. Po wylaniu posadzek przyjedzie i obmierzy dokładnie wysokości i wówczas zamówimy drzwi. Bramę garażową bedziemy wstawiać w tym samym czasie co okna . Pozdrawiam My wlasnie tak zrobilismy, w zeszlym tygodniu wstawili brame i okna, a po tynkach i posadzkach wstawimy dopiero drzwi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dominikams 07.02.2007 09:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2007 Ja od razu wstawiałam drzwi, tego samego dnia co okna. Chodziło o większe bezpieczeństwo naszych okien Brama garażowa dopiero na wiosnę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rom 07.02.2007 10:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2007 A ja miałem w jednym dniu wszystkie okna, drzwi, bramę garażową i alarm. Wieczoram jak wszystkie prace zostały skończone to dom był zamknięty i włączony alarm.Nie było łatwo wszystkie te prace zgrać w tym samym momencie ale się udało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
angi 07.02.2007 10:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2007 A ja miałem w jednym dniu wszystkie okna, drzwi, bramę garażową i alarm. Wieczoram jak wszystkie prace zostały skończone to dom był zamknięty i włączony alarm. Nie było łatwo wszystkie te prace zgrać w tym samym momencie ale się udało Tak samo i ja miałam, tego samego dnia wszystko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Eunika 07.02.2007 12:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2007 My wstawili Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Eunika 07.02.2007 13:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2007 My wstawiliśmy tylko okna a drzwi wejściowe pożyczył nam szef firmy która nam buduje (przechodza z domu do domu). Baliśmy się ,że nam je zniszczą( taczkami przy tynkowaniu wewnętrznym). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts