qwert 02.02.2007 11:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2007 byłem w hurtowni, która handluje oknami co najmniej 5 firm i pierwsze słyszeli o takim poyśle. pan stwierdził, że się nie robi bo się nie sprzedaje. jak zabrać się do tematu, gdzie szukać?może robić u stolarza na zamówienie, tylko gdzie robią takie szyby? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daxima 02.02.2007 11:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2007 Na mnie też czasem patrzyli z głupia frank udając na wstępie takich kompetentnych ale za to aż takich głupot nikt nie mówił. Pewnie pan wymienia głównie stolarkę w blokach. Przejdź się po przedstawicielach markowych producentów i nie będzie problemu. Ja widziałam nawet pakiety czteroszybowe. Dwie szyby klejone a potem dwie zwykłe. Sama zamówiłam trójszybowe elitha thermo Jezierskiego. Nie mam ich jeszcze zamtowanych ale rozpętałam trochę dyskusję na temat tego wariantu. Pogrzeb trochę w wątku szukam dobrych okien i tutaj http://forum.muratordom.pl/viewtopic.php?t=88211&highlight=pakiet+tr%F3jszybowy a dowiesz się wszelkich tajników Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qwert 02.02.2007 12:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2007 dzieki ,poczytam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qwert 02.02.2007 12:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2007 nic tam nie ma od rewnianych:( czy nikt nie zamawia drewnianych 0,7? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lekomin 02.02.2007 12:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2007 khmm.. z drewnianymi może być problem. Generalnie skrzydło musi mieć określoną szerokość, żeby dało się w nim zamontować pakiet 3 szybowy (sam pakiet może być z argonem i u=0,7 albo z kryptonem z u=0,5; ten drugi jest droższy 4-5 krotnie). U drewniarzy to tylko i wyłącznie Urzędowskiego (i tylko pod względem produktu) bym polecał, ale poczekasz sobie na okna jakieś 5-6 miesięcy.Nie chcę uprawiać kryptoreklamy, ale spójrz sobie na naszego Exclusive i Elitę w okleinie dwustronnej i z pakietem trójszybowym. http://www.jezierski.com.plpzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qwert 02.02.2007 13:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2007 khmm.. z drewnianymi może być problem. Generalnie skrzydło musi mieć określoną szerokość, żeby dało się w nim zamontować pakiet 3 szybowy o jaką szerokosć chodzi? większość okien, które planuję , to flexy, nieotwieralne. może dlatego nie chcieli słyszeć o 3 szybach, bo mają być w drewnianej ramie? ale c o to szkodzi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bwojtek 02.02.2007 13:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2007 Chodzi o grubość profili. Standard na rynku to 68mm. Urzędowski produkuje 88mm. Pakiet 3 szybowy ma 36mm więc na jego zamocowanie (felc i listwa przyszybowa) zostaje tylko 32mm a to za mało by stabilnie trzymać wkład. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bastek13 02.02.2007 13:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2007 byłem w hurtowni, która handluje oknami co najmniej 5 firm i pierwsze słyszeli o takim poyśle. pan stwierdził, że się nie robi bo się nie sprzedaje. jak zabrać się do tematu, gdzie szukać? może robić u stolarza na zamówienie, tylko gdzie robią takie szyby? mój ojciec jakies 10 lat temu kupił drewniane 3-szybowe z sokółki albo wołomina Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Janussz 02.02.2007 13:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2007 Tak sobie myślę, czy nie wyjdzie taniej okno z pakietem trzyszybowym z szybą antywłamaniową zamiast pakiet dwuszybowy plus roleta.Sokółka robi okna z pakietami trzyszybowymi do domów pasywnych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbossa 02.02.2007 13:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2007 Tak sobie myślę, czy nie wyjdzie taniej okno z pakietem trzyszybowym z szybą antywłamaniową zamiast pakiet dwuszybowy plus roleta. Sokółka robi okna z pakietami trzyszybowymi do domów pasywnych. tak sobie "myślę": w przypadku trzyszybowym po próbie włamu do wymiany może być wiele, po dwuszybowym + roleta może tylko roleta (wtedy to chyba taniej) ps jak tam ul.Wesoła Janussz ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lekomin 02.02.2007 14:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2007 mój ojciec jakies 10 lat temu kupił drewniane 3-szybowe z sokółki albo wołomina Może kupił okno z trzema szybami, ale raczej na pewno nie pakiet zespolony z trzema szybami z gazem obojętnym w środku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tom17 02.02.2007 15:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2007 byłem w hurtowni, która handluje oknami co najmniej 5 firm i pierwsze słyszeli o takim poyśle. pan stwierdził, że się nie robi bo się nie sprzedaje. jak zabrać się do tematu, gdzie szukać? może robić u stolarza na zamówienie, tylko gdzie robią takie szyby? ...Niedługo zaczną się sprzedawać - wystarczy zerknąć na prognozy wzrostu cen nośniów energii w lutowym Muratorze. Z takimi oknami nie ma problemu. Właśnie zamówiłem u Urzędowskiego okna galux oro rama 88 mm i pakiet 3-szybowy podają że u=0,5. To jest normalny produkt który jest na rynku już jakieś dwa lata a nie jekieś okna na zamówienie. Sokółka ma coś podobnego ale bardziej skomplikowana konstrukcja no i droższe. Jedyny problem to czas oczekiwania na takie okna około 4 miesięcy, ale to chyba samo mówi za siebie. Pozdrawiam! Fan bardzo ciepłych domów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bwojtek 02.02.2007 16:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2007 Jedyny problem to czas oczekiwania na takie okna około 4 miesięcy, ale to chyba samo mówi za siebie. Ciekawe co wg ciebie to mówi? Nie życzę tobie abyś poznał prawdziwą wymowę tego termiu na własnej skórze! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tom17 02.02.2007 16:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2007 sokółka http://www.sokolkasa.pl/?lang=pl&page=2&pid=7 urzędowski http://www.urzedowski.pl/okna.php?kat_id=141&kat_name=okna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tom17 02.02.2007 16:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2007 Jedyny problem to czas oczekiwania na takie okna około 4 miesięcy, ale to chyba samo mówi za siebie. Ciekawe co wg ciebie to mówi? Nie życzę tobie abyś poznał prawdziwą wymowę tego termiu na własnej skórze! wiem że czasem przeciągają strunę i naczytałem się sporo negatywnych opinii o nich ale ze wzgledu na ten produkt zaryzykowałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Milka11 02.02.2007 16:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2007 nic tam nie ma od rewnianych:( czy nikt nie zamawia drewnianych 0,7? Poroponuję http://www.urzedowski.pl mamy zamowione, co prawda czeka sie bardzo długo ale warto, bardzo dobra jakość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gonzo93 02.02.2007 21:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2007 Ja kupiłem do mieszkania SuperTermo. Plastikowe 3 szybowe. Bardzo mi sie podobają.http://www.ms.pl/index.php/pl/cenniki_supertermo/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qwert 05.02.2007 09:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2007 w wątku cytowanym było dużo na temat chorujących kwiatków. stąd pytanie. czy jest sens wkładać tak ciepłe okna od strony Pd? czy nie zmniejszy to efektu ogrzewania słońcem??? czy może wystarczy wstawić ttakie okna od strony Pn? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pietrekc-1 10.02.2007 20:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2007 Witam . Jeśli szukasz dobrych okien trzyszybowych odszukaj firmę Renpol z Wieliczki , mam od nich okna są super . Jeśli potrzebujesz więcej info pytaj . Pozdrawiam Piotrek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zgudi 10.02.2007 21:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2007 ja mam 4 szyby powaga ale w drzwiach wejsciowych ...dwa zespolone podwójne wkałdy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts