Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Witam,

Moje doświadczenia z firmą Dach-Max są jak najbardziej pozytywne i zdecydowanie polecam współpracę. Kontaktowaliśmy się głównie z Panem Robertem Owczarkiem - profesjonalny kontakt, zawsze do naszej dyspozycji. Ponadto dzięki dla Pana Piotra (niestety nie pamiętam nazwiska) za fachową pomoc przy więźbie :)

Ekipa dekarska solidna i pracowita. Montaż w terminie.

pozdrawiam

• Odpowiedzi 1,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Przestrzegam przed braćmi Liszka, którzy z reguły pracują razem ale też biorą prace oddzielnie:

Jacek Liszka tel. 506315842,

Stefan Liszka tel. 605835017,

Standardowo wykonują tynkowanie, płytę GK, elewacje, ocieplenia.

Pochodzą z okolic Nowego Sącza, nieuczciwi, nie dotrzymują słowa, zgadzają pracę a następnie próbują wyłudzić większe pieniądze schodząc z budowy i szantażując inwestora.

Trzeba ciągle patrzeć na ręce, partacze, ciągłe przepychanki i męczarnia dla inwestora.

Rafał stępnia. Firma Domar

Błonie, Sochaczewska ..

508540730

Bardzo miły i wzbudzający zaufanie.

Zaufaliśmy mu i pozwoliliśmy zburzyć ścianę po jego zapewnieniach, że jest to ściana działowa.

Niestety ściana działowa okazała sie być nośną.

Gdy zacząłem podejrzewać, że jest coś nie tak zapewnił, że przyjechał z inspektorem nadzoru który potwierdził jego wersję..

Poprosiłem o telefon do owego inspektora.

Przesłał = numer po dziecieciu moich telefonach i nagabywaniach. Ale jakoś dodzwonić się do pana inspektora nie mogłem.

Wklepałem ten numer do googla. Numer okazał się być telefonem firmy domar.

Potem zaczął przekonywać mojego kumpla inżyniera, że pod stropem jest wylana płyta monolityczna.

Przekonał kolegę przynajmniej do momentu gdy ów nie przyjechał osobiście na budowę. Jak zobaczył strop to myślałem że krew go zaleje.

No, po zatym obiecał że po zrobieniu dachu, woda nie będzie zaciekać na ściany.

Obiecał także że doniesie dobre faktury za materiały. Wziął kasę a my zostaliśmy z fakturami proforma który rozliczyc nie możemy.

Potwierdzam powyższe wypowiedzi. Dziękuje Ci TARD że rozpoczełeś ten temat. Ja osobiście też zostałam oszukana przez Pana Gontarka prezesa szanownej firmy bez względu na jej nazwę. Ponadto znam osobiśie ponad ...naście firm, osoby prywatne, które zlecały usługi i które też są poszkodowane. Oszustwo jego polega nie tylko na nie wykonaniu zgodnie z umową usługi ale także na wyłudzniu materiałów budowlanych.

A co do wypowiedzi ANTECH to śmiech mnie ogarnia gdyż na takich oszustów w naszym państwie nie ma prawa. Wyroków sądowych uprawomocnionych jest ponad 15, nie wiem ile osób ma sprawy w toku, a zgłoszenie do prokuratury też nic nie zdziałało.

Przeraża mnie tylko fakt że osoby pokrzywdzone są bezradne w odzyskanu czegokolwiek, a ile Prezes Firmy dorobi się na następnych naiwnych .....?

Czy ktoś mi odpowie na pytanie: co zrobić aby ta osoba miała zakaz prowadzenia działalności w naszym kraju?

Łatwo tak pisać, nie życzę Ci abyś kiedykolwiek miał z tym człowiekiem styczność. Dla niego umowa czy Sąd są nie straszne. Nasze prawo za takie przestępstwa nie wsadza do więzienia. A jak się na siebie nic nie ma to i nic ci nie zabiorą. PORAŻKA nie.

problemem tej firmy moim skromnym zdaniem jest fakt, że nie ma "swojej" stałej ekipy montażowej, może teraz się to już zmieniło, tego nie wiem

bramy zostały wadliwie zamontowane, krótko mówiąc krzywo, jakby były przekoszone

nie wiem jak to dokładnie opisać

obrazowo, z jednej strony mam w poziomie, u góry, cień wpadający np ze słońca :D, bo jest taka luka

nie wspomnę, że zimą wieje jak ch............ a mam ogrzewany garaż, dodam, że nie mały

druga brama została zamontowana za wysoko, uszczelka wisi w powietrzu a powinna "opierać się" na gresie

izat, odpowiedzialnosc za te elementy ponosza obydwie strony, prosta brama nie bedzie prosta w krzywym murze :p

ale co do firmy WADEX to powiem, ze moge szczerze polecic kazdemu, nie wiem jak bylo kiedys, teraz jest wszystko na wysokim poziomie, przynajmniej wg mnie, obsluga mila i fachowa przez caly czas, rowniez po montazu, otrzymalem pisemne gwarancje na wszystkie produkty, a moje zamowienie bylo kompleksowe, od okien, przez drzwi az do bram garazowych z automatyka i poki co po pol roku mieszkania wszystko jest w porzadku, nie narzekamy.

Cena tak jak juz pisaliscie faktycznie byla atrakcyjna, ale nie ona byla glownym czynnikiem dlaczego sie zdecydowalismy tam zamowic, i tu musze jeszcze raz powiedziec ze obsluga od poczatku do konca byla fachowa, a zarazem szybka na czym nam zalezalo.

Pochwala tez nalezy sie ekipie montazowej, fachowcy, czysci i jeszcze naprawili mi niedoróbki po poprzedniej ekipie - rewelacja :))

Tak wiec polecam kazdemu, oby wiecej takich firm, naprawde DUZY POZYTYW, polecam! :D

Firma Lupus http://www.lupus.eu zajmujaca się meblami kuchennymi - nierzetelna, nieterminowa, nieprofesjonalna firemka mająca w głębokim poważaniu klientów, podejście z serii "płać i spier*****". Wpłaciłam pełną kwotę (jak dla mnie bardzo dużo), a prawie 3 miesiące od zamówienia i nadal nie mam kuchni ;((( Niepolecam, przestrzegam, szkoda nerwów, czasu, pieniędzy.

Najgorsze, że prawo mamy tak niewydolne, że dochodzenie swoich praw jest niezwykle długie i trudne :( konsumenci nie są w żaden sposób chronieni.

DRENAŻ - UWAGA- FIRMA KRZAK Z PRAGI :/ U mnie o mało nie zawalili domu, niestety nie pamiętam jak się nazywają, szybko ich wymazałam z notesu :/ Pierwszy dzień, przyjechali i niby pokazali nam swoją wiedzę, która następnego dnia nie miała się nic z tym co mówili.... bez sprzętu z jedną łopatą, w klapkach ....kur.... no jak można, jeszcze nas się pytali czy łopaty nie mamy, masakra, mąż wywalił ich następnego dnia, niestety dół zdążyli wykopać spory (w klapkach i z jedną łopatą) i to w takim miejscu że w życiu drenażu by tam nie zrobili, pierwszy raz widziałam jak mój mąż nie śpi w nocy bo boi się o to że dom się zapadnie, wszystko nam uratowała następna już profesjonalna firma....którą opisałam w pochwałach. A jeszcze e(teraz) to to że Pan który tym sterował nie miał własnego dowodu, żona mu go zgubiła, dzwonił do niej, chciał jej dowód dać, coś zaczynał kręcić, szok, dobrze że w czas się spostrzegliśmy, mam nadzieję że oni już się w necie nie reklamują. Pozdrawiam forumowiczów.

• 2 weeks później...
: Partacz murarz Wojciech Lipiński tel.503-380-034 Ząbki ul.Batorego (...)

Dziękuję za ostrzeżenie. Prowadziłam rozmowy z panem Lipińskim - jako jedyny z oferentów podał mi kosztorys zrobiony metodą "na oko" za robociznę, ceny materiałów wymienił po łebkach. Proponował rozliczenie cotygodniowe do kwoty 50% umówionej sumy, drugie 50% po ukończeniu inwestycji. Nie słyszałam o firmie która tak dużą kwotę zostawia na sam koniec. Podejrzane. Do tego nie dostałam żadnych informacji o firmie - oprócz nazwiska i numeru telefonu.

• 3 weeks później...
Sami k. jednopostowcy. No prawie:)

Może "ktoś" nie ma ochoty na dyskutowanie z firmą Dach Max dodatkowo na forum internetowym, a wyrażenie jednarozowe swojej opinii jest dla niego wystarczające, no chyba że przedstawicile firmy Dach Max woleliby aby każdy niezadowolony klient pisał po kilkanaście postów ;).

W moim przypadku reklamacja ciągneła się prawie 5 m-cy i faktycznie gdyby nie pan Piotr i jego osobiste zaangażowanie, wiedza i fachowaść to pewnie dalej miałbym dramat z dachem i panem Robertem. Najważniejsze że dach nie przecieka, jest kilka rzeczy, które możny by było poprawić, obróbka blacharska jest niedokładna ale nie mam już ochoty na "powtórkę z rozrywki".

Firma ta jest typem zwykłego oszusta, który podpisuje umowy na budowy domów z inwestorami po czym nie wypłaca pieniędzy za realizację poszczególnych etapów firmom realizującym zlecenie, ponieważ sama w sobie nie posiada zasobów sprzętowych, czy też personalnych by osobiście zbudować nawet komórkę na narzędzia. Po otrzymaniu pieniędzy wypina się na inwestora, oraz firmy z którymi podpisuje umowy po czym chowa głowę jak struś w piasek. Niebawem będzie o nich głośno, nie jestem jedynym poszkodowanym inwestorem, wszystkich którzy są w podobnej sytuacji do mnie zapraszam do kontaktu poprzez priv na forum.