Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

uwaga na tą firmę, serdecznie radzę nie korzystać:

"Tech-Dom" Instalatorstwo Sanitarne Ryszard Rybakowski

05-410 Józefów, ul. Kwiatowa 26 - woj. mazowieckie

szczegóły opisałem w wątku:

http://forum.muratordom.pl/viewtopic.php?p=1588371#1588371

• Odpowiedzi 1,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

• 1 month później...
Zgadzam się z tobą w zupełności. Jeśli ktoś się zastanawia nad tym producentem, proponuję inny wybór. Szkoda pieniędzy i nerwów. Poziom obsługi klienta zerowy. Ja kupiłam drzwi drewniane w firmie Gala Drzwi i Okien w Warszawie przy ul. Bartyckiej i dwa miesiące później zaczęły się moje kłopoty. Musiałam czekać 2 miesiące, aż ktoś się łaskawie pofatyguje obejrzeć, dlaczego do domu wlewa sie woda! Sprzedawca wart jest producenta. Brak szacunku dla klienta. Dlatego najlepiej unikać tego smutnego duetu.

• 2 weeks później...
dostawca piasku - Chełstowski

Niestety za pozno przeczytalam ten watek :( poczatek budowy i za mna pierwsze zle doswiadczenia - podpisuje sie pod powyzszym i nie polecam uslug pana Chełstowskiego. Mial byc zwir plukany grubszy, przywiozl jakas drobnice z duza iloscia piachu, do konca upieral sie, ze to wlasnie to, co zamawialam :roll:

1. Robią przekręty na ilości metrów dostarczanych na budowę - zamawiasz więcej dostajesz mniej, płacisz za wiecej.

2. Są BARDZO NIETERMINOWI!!!!!!!!!! potem żerują na szantażu żeby tylko jak najwięcej ściągnąć z klienta.

3. Niestety za późno dowiedziałem się, że zawyżają klasy sprzedawanego betonu, wszyscy lokalni deweloperzy z tego powodu zrezygnowali ze współpracy z tą firmą.

Generalnie Pazio Beton z Woli Duckiej k/Otwocka NIE POLECAM!!!

nie polecam zdecydowanie

KRZYSZTOF GUZEK (tel 509 091 496) z Siedlec, ale działa na terenie Warszawy

nam stawiał stan surowy i robił więźbę. Niestety stopniowo okazywalo się, że coraz więcej rzeczy zostało wykonanych niesolidnie lub całkowicie wbrew logice i regułom budowlanym. Np. jedna ze ścian stoi tylko w połowie na fundamencie, żeby wstawić veluxy dekarze musieli wyciąć jedną z krokwii, wszystkie inne musieli podpiłować, bo inaczej nie dałoby rady otworzyć okien, okna i ściany poprzesuwane względem projektu.

Poza tym jego ekipa to wyjątkow brudasy, zarówno jeśli chodzi o higienę osobistą jak i teren wokół budowy. No i znany wszystkim problem z alkoholem.

radzę się zastanowić nad zleceniem prac tej ekipie

Przestrzegam wszystkich Państwa budujących i wykańczających dom/mieszkanie przed firmą YALE - KLAMKI, AKCESORIA - BARTYCKA 24/26 PAW. 225 WARSZAWA. Zamówiłem markowe niemieckie klamki, a dostałem "podróby" Nie ma mowy o zwrotach, nawet jak chciałem kupić inny towar u nich większej wartości - jeszcze na mnie ochronę nasłali. Bardzo niesolidny sklep - PROSZĘ OMIJAJCIE "YALE" PAW. 225 BARTYCKA24/26.

• 2 weeks później...

Tym panom mowie ZDECYDOWANE NIEEEE!!

Adrian Bartosiak-firma budowlana z brwinowa.

nie istnieją dla niego terminy, pracownicy zmieniają sie tak szybko ze nie nadążałem informować kolejnych jak robić.niezorganizowany-jutro dla tego pana to nastepny m-c. Generalnie szkoda zdrowia marnowac za własne pieniądze - a te ostatnie to brałby od razu. Skonczylo sie na tym ze pewnego dnia opuscił bez zapowiedzi teren budowy-"ani słychu ani widu".

Jacek Prochacki-hydraulik okolice pruszkowarowniez ZDECYDOWANE NIE.

dałem do wyceny projekt instalacji c.w.u. uzgodnilismy cene i termin.Terminy niedotrzymane-niech bedzie. Robota niechlujna, skrzynki krzywo osadzone, rozdzielacze byle jak, sciany pod instalacje podkute metodą mikrowybuchów, uszkodzone instalacje elektryczne.Generalnie strach wpuscic na budowe.Najważniejsze: nagle wzrósł o 1/3 koszt-zaznaczam ze nie wnosiłem zmian do projektu.

jak ktos bedzie zainteresowany-szczegółowe dane na PW

Uwaga na biuro projektowe ŁAW-BUD z Grodziska Mazowieckiego!

Pani pseudoarchitekt Irena Ł. jest osobą nierzetelną, niekompetentną, nieuczciwą, niezorganizowaną, niesłowną. W trakcie adaptacji zapomina o zmianach, gubi dokumenty. Na umówione spotkania po prostu nie przyjeżdża, tłumacząc sie,że "jest w terenie". "Zapomina" o ustaleniach finansowych żądając kwoty dwa razy większej, niż była umówiona. Przy każdym z trudem wymuszonym spotkaniu brała od nas nr. telefonu( ok. 10 razy:), ale i tak nie dzwoniła...

Po wielu naciskach oddaje projekt niekompletny, bez wymaganych dokumentów i umówionych zmian!!!!!, po czym nie odbiera telefonów, a w biurze twierdzą, że nie wiedzą gdzie jest(cyt." przecież się nam nie tłumaczy...")

Jeżeli chcecie zaoszczędzić sobie, czasu, nerwów, kłopotów, siwych włosów i pieniędzy - OMIJAJCIE JEJ BIURO Z DALEKA!!!!!

Mirosław Majczyna podejmuje się wszystkiego od stanu surowego po wykończenia. U mnie wszystko do poprawy. Kompletni partacze i pieniążki oczywiście z góry co tydzień. Jak powiedziałam, że więcej nie dam ponieważ jest nadpłacone i dużo poprawek to już w poniedziałek nie wrócili. Pan Majczyna uważa, że jak ludzie pracują cały tydzień to trzeba im zapłacić niezależnie ile zrobione i oczywiście ja mam to zrobić ( a worki pełne butelek i puszek).Teraz działają w Grodzisku i już współczuję inwestorowi. Jak się poznaliśmy w Koniku gdzie również robili wykończenie domu to zrobili naprawdę dobre wrażenie a okazali się najgorszym koszmarem. Dodam, że oczywiście ceny mimo umowy zmieniał w trakcie. Tłumaczył cyt."to już teraz inaczej kosztuje" lub " za to jest inna cena bo dużo roboty". Koszmar po nich mam dosyć budowania. :evil:

Przepraszam za trochę off-topic, ale, jak by nie patrzeć, to co opiszę, jest pewnym doświadczeniem, którym chciałbym się podzielić. Być może dzięki temu ktoś ocali swoje pieniądze i czas.

Chciałbym przestrzec przed oferującym swe usługi w okolicach Nowego Dworu Mazowieckiego (być może też w Warszawie) kominkarzem Adamem Bargiel (tel. 506097979).

Wykonawca ten podjal sie wykonania kominka w domku jednorodzinnym.

Poczatek wspolpracy byl typowy i akceptowalny: wybraliśmy z jego albumu kilka projektów, na których mieliśmy się oprzeć, ustaliliśmy wspólnie wstępne założenia, oszacowaliśmy wstępnie koszty, na starcie wzial zaliczke na materialy (2000zl, podpisal pokwitowanie), i po ustalonym czasie przystapil do prac. Kominek mial byc postawiony w max 2 tygodnie.

Po ok. tygodniu pan Adam zaczal pojawiać się "w kratkę", tlumacząc się za każdym razem innymi "obiektywnymi" powodami. Ponieważ jestem spokojnym człowiekiem, dawałem wiarę wytłumaczeniom i czekałem cierpliwie.

Potem sytuacja pogorszyła się - musiałem szukać p. Adama przez jego znajomych, dzwonić z innych telefonów (mojego nie odbiera), czasem udawało się nakłonić go do przyjazdu i porobienia czegoś przez chwilę (po chwili zwykle miał telefon i musiał gdzieś jechać, albo pod pretekstem konieczności zakupienia jakiegoś materiału uciekał).

Obecnie mija już 4 miesiące odkąd p. Adam rozpoczął prace. W miedzyczasie powierzyłem mu (o naiwności...) kolejne pieniądze: 800zł na odbiór kamiennego blatu, który wcześniej z żoną wybraliśmy u wskazanego przez p. Adama kamieniarza. Blatu oczywiście nie zobaczyłem na oczy, natomiast kilkukrotnie słyszałem od p. Adama, że:

- kamieniarz jeszcze nie zrobił, ale ma już szablony

- kamieniarz robi, powinien być jutro lub pojutrze

- nie dałem jeszcze kamieniarzowi szablonów

- nie mogłem podjechać do kamieniarza

- na wtorek (który?????) będzie napewno

Ostatni raz widziałem go w piątek, kiedy to przyjechał kończyć ("na najbliższy wtorek skończę napewno!"). Ponieważ musiałem jechać do pracy, zostawiłem go wraz z zaufanymi glazurnikami - okazało się, że dał nogę 15 minut po moim wyjeździe (czyli był ok. 1 godzinę) i tyle się narobił. Ten "najbliższy wtorek" mija dziś - nie muszę chyba pisać, że ani widu, ani słychu.

Prace oceniam na wykonane w jakichś 80...85%

W międzyczasie dowiedziałem się, że nie jestem pierwszym inwestorem, któremu p. Adam wykręcił podobny numer - tak więc kategorycznie przestrzegam przed tym pajacem.

PS. Jeśli ktoś miał już z tym wykonawcą jakieś problemy, proszę o kontakt na priv - myślę, że nie można puszczać takich spraw płazem...

Kominkarz Adam Bargieł z Nowego Dworu Mazowieckiego (polecam lekturę: http://forum.muratordom.pl/viewtopic.php?t=103933).

Kominek, który miał być zrobiony w dwa tygodnie cztery miesiące temu, nie jest skończony do dziś. Zaliczka na materiały i na kamień została wypłacona na początku - materiały kupił (choć coś mi się nie wydaje, że za 2000zł), kamienia nie widziałem do dziś. Gość jest wyjątkowo niesłowny, nieterminowy i nieuczciwy. Oczywiście nie odbiera telefonów - muszę uciekać się do proszenia znajomych, żebym mógł zadzwonić z ich numeru.

Ponadto okazało się, że nie jestem jedyną osobą, którą naciągnął i oszukał.

Odradzam zdecydowanie.