Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Jan Przybysz Zakład Remontowo-Budowlany - robił u mnie aż pewnego dnia powiedział że mam moją budowę w d.... . Zapomniał, że wziął ode mnie 500zł zaliczki na wylewki, bo do chwili obecnej mi ich nie zwrócił, a wylewek nie ma. Facet żadał żebym kupował jemu sprzęty budowlane - pytam się czy ja jestem firmą budowlaną czy on? Przeciągał ile się dało, żeby wziąć mnie na zmęczenie, a na koniec i tak nie przyszedł. Do tego nie chce mi wystawić faktury na robociznę do tej pory wykonaną..

Generalnie niesłowny i do tego oszust. Był niestety z poleceniem dlatego pierwszy i ostatni raz zapłaciłem z góry, bo tak sobie wykonawca życzył.

Teraz żeby odzyskać moje pieniądze pewnie będę musiał pofatygować się do Augustówki (gmina Osieck) na ul. Kolejową gdzie ten Pan mieszka i ma siedzibę firmy.

• Odpowiedzi 1,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

A ja przestrzegam przed skorzystaniem z usług firmy VEGA z Lesznowoli- kostki brukowe. Niesolidni !!!!!!!!!!!!!

mencel

Jak nazywa się właściciel tej firmy i jakiś nr telefonu?

Dostałam od znajomuch namiary na kostkarzy z Lesznowoli ( ale nie wiem jak nazywa się firma) i mam zamiar z nimi pertraktować.

Nie chciałabym żeby mnie oszukali. :-?

Nie polecam: firmę BRAMATIC z Warszawy,ul. Grochowska. Mają też stoisko na Bartyckiej. Ogólnie: klient jest ZEREM, najważniejsze wcisnąć mu jakieś g.... Co tam że brama i furtki musiały być takie a przywieżli inne - rysunek jest "tylko poglądowy, jak brama wychodzi taka jest". Jakośc wykonania bardzo niska - po kilku miesiącach rdza wystąpiła wszędzie na bramie, na furtkach, zamki zacinają się. Brama zamontowana krzywo - w pionie się odchyla o 3 cm - "aaa, tak może być". Nie interesuje ich że klient życzy sobie mieć bramę pionowo - "my lepiej wiemy jak może być". Chyba jest to najgorze doświadczenie z całęj budowy. Więcej szczegółów - na priv.

Inna firmę którą nie polecam - diler Urzędowskiego w Wesołej, firma Fasada. Nie są aż tak żli, ale pracownik firmy popełnił błąd, za który firma nie chciała zapłacić. Więc odradzam tą firmę, bo ich błąd kosztował mi naprawdę baaaadzo dużó kasy.

Odradzam:

Usługi Remontowo-Budowlane USYDUS - tynki wewnętrzne.

1. Zatynkowali niektóre puszki.

2. Nie obrobili wszystkich glifów

3. Nie powstawiali niektórych narożników (podobno im zabrakło - a znalazłam leżące na jętkach).

4. Kilka ścian krzywych jak cholera.

5. Rozliczenie - TRAGEDIA. Pan Mariusz oczywiście nie spisuje umowy, bo nie ma czasu i jak się nie podoba to nie będzie robił. Wyliczył kosmiczne pieniądze, metry kwadratowe mimo dwukrotnych pomiarów wyszły inaczej.

Na rozliczeniu był z trzema chłopami - strach nie zapłacić.

Stanowczo odradzam. Chyba, że wszystko na papierze, a potem z poziomicą chodzić nawet pół dnia.

Zuza

Omijać szerokim łukiem

AROBRUK - Rafał Radziejewski (usługi brukarskie)

Firma nie ma pojecia o robocie, ludzi biora z łapanki, niemal cały czas pijanych, zwodzą. Robota ktora miala byc wykonana w 4 dni nie zostala wykonana w miesiac, teren ktory przygotowali pod ukladanie kostki nadawal sie do piaskownicy. Zaliczka oczywiscie przepadla, szkoda zdrowia i nerwow.

Ostatnio dzialali okolice Pruszkowa/Brwinowa

Witam!

Nie wiem czy się śmiać czy płakać!

Miałem umowę z tym Panem. Wszystko co tutaj napisane to prawda. Gość buduje aktualnie w Cisiu, Halinowie, Okuniewie, Otwocku Na miłość Boską zaklinam Was nie bierzcie go- szkoda Waszego zdrowia, Mi już odebrał z rok życia.

:evil: KATEGORYCZNIE ODRADZAM: :evil:

Zakład Usługowy

Ogólno-Budowlany, Hydrauliczno-Elektryczny

Stanisław Zbigniew Pieńkowski

Puznówka 164A

08-440 Pilawa

"Firma" działa na terenie: Białołęki, Starej Miłosnej, Sulejówka, Halinowa, Okuniewa, Garwolina, Pilawy

Firma musiała zmienić adres - poprzednio była zarejestrowana na terenie Sulejówka

Właściciela można poznać po sumiastych wąsach, białym Audi A8 i skórzanych spodniach i po tym że przed rozpoczeciem prac żąda bardzo wysokiej zaliczki.

Nie dajcie się nabrać i nie płaćcie ani grosza przed ukończeniem roboty!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Kontrolujcie zgodnosć prac z projektem - szczególnie fudamentów oraz to czy ściany trzymaja pion- potrafią się zawalić , potrafi również np. nie docieplić fudamentów. Poleca swojego kierownika budowy - odradzam jezeli juz ktoś sie zgodził to proponuję nie żałować pieniedzy i zatrudnić swojego inspektora nadzoru !!!!!!!!!!!!!!

U mnie kontakt z wykonawcą zupełnie sie urawał. :evil: Termin zakończenia stanu surowego upływa z końcem czerwca, a facet kladzie na to ...... . Śmieje sie w twarz na zasadzie co mi możesz zrobić. U innych osób, u których też buduje terminy i jakość prac są analogiczne, jak u mnie. Facet jest niesolidny, nierzetelny i nieodpowiedzialny. Udaje tzw głupa kiedy wraz z kierownikiem budowy pokazuje się mu ewidentne błędy. Dodatkowo jego dostawcy po pieniadze za towar potrafią zgłasić się do Inwestora. Sprawę zwrotu zaliczki i odszkodowania można dochodzić jedynie przed sądem.

Jeżeli ktos juz mu zaufał to radzę nie wypłacajcie dalszych zaliczek lub róbcie to na podstawie stanu zaawansowania robót nie dopłacając końcówki. Na bierząco kontrolujcie jakosć wykonanych prac. Na wykonanie w terminie nawet nie liczcie.

Witam!

Nie wiem czy się śmiać czy płakać!

Miałem umowę z tym Panem. Wszystko co tutaj napisane to prawda. Gość buduje aktualnie w Cisiu, Halinowie, Okuniewie, Otwocku Na miłość Boską zaklinam Was nie bierzcie go- szkoda Waszego zdrowia, Mi już odebrał z rok życia.

:evil: KATEGORYCZNIE ODRADZAM: :evil:

Zakład Usługowy

Ogólno-Budowlany, Hydrauliczno-Elektryczny

Stanisław Zbigniew Pieńkowski

Puznówka 164A

08-440 Pilawa

"Firma" działa na terenie: Białołęki, Starej Miłosnej, Sulejówka, Halinowa, Okuniewa, Garwolina, Pilawy

Firma musiała zmienić adres - poprzednio była zarejestrowana na terenie Sulejówka

Właściciela można poznać po sumiastych wąsach, białym Audi A8 i skórzanych spodniach i po tym że przed rozpoczeciem prac żąda bardzo wysokiej zaliczki.

Nie dajcie się nabrać i nie płaćcie ani grosza przed ukończeniem roboty!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Kontrolujcie zgodnosć prac z projektem - szczególnie fudamentów oraz to czy ściany trzymaja pion- potrafią się zawalić , potrafi również np. nie docieplić fudamentów. Poleca swojego kierownika budowy - odradzam jezeli juz ktoś sie zgodził to proponuję nie żałować pieniedzy i zatrudnić swojego inspektora nadzoru !!!!!!!!!!!!!!

U mnie kontakt z wykonawcą zupełnie sie urawał. :evil: Termin zakończenia stanu surowego upływa z końcem czerwca, a facet kladzie na to ...... . Śmieje sie w twarz na zasadzie co mi możesz zrobić. U innych osób, u których też buduje terminy i jakość prac są analogiczne, jak u mnie. Facet jest niesolidny, nierzetelny i nieodpowiedzialny. Udaje tzw głupa kiedy wraz z kierownikiem budowy pokazuje się mu ewidentne błędy. Dodatkowo jego dostawcy po pieniadze za towar potrafią zgłasić się do Inwestora. Sprawę zwrotu zaliczki i odszkodowania można dochodzić jedynie przed sądem.

Jeżeli ktos juz mu zaufał to radzę nie wypłacajcie dalszych zaliczek lub róbcie to na podstawie stanu zaawansowania robót nie dopłacając końcówki. Na bierząco kontrolujcie jakosć wykonanych prac. Na wykonanie w terminie nawet nie liczcie.

Edek

a Ty przypadkiem nie budujesz się na rogu 3 maja i Postania Styczniowego? Ja wywaliłam jedną ekipę bo czego się nie dotknęli to spartolili i napatoczył się pan Zbyszek, opowiadający bajki co to on nie wybudował i jaki to z niego super fachowiec. Tylko, że ja wpłaciłam tylko jedną zaliczkę za 1 etap a dalej płacę po wykonanej robocie. Ale problemy już się pojawiły. Szantażowanie, że jak mu nie dam kolejnej zaliczki to budowlańcy zejdą z budowy, że nie ma na paliwo i nie będą mieli jak przyjechać itp. Tylko, że my nie patyczkujemy się z panem Z. Delikatnie mówiąc mój mąż posłał mu parę ch.. i kazał zapier... do roboty bo jak nie zrobi wszystkiego do końca to jednego grosza nie zobaczy. Fachowców ma takich, że człowieka ogarnia pusty śmiech. W sobotę w garażu 2-stanowiskowym zaczęli budować na samym środku ścianę nośną. Na prośbę mojego męża, żeby to rozebrali zapytali "a nie może tak zostać?", po czym naskarżyli panu Z., że się dopierd.. a w szczególności inwestorka. Jutro z samego rana jestem z nim umówiona na kolejną porcję k.. i ch... Oj będzie gorąco. Obawiam się, że będzie mnie słychać w całej okolicy. Jakby ktoś miał problem ze skontaktowaniem się z panem Z. to służę namiarami na priva. U mnie na budowie bywa dość często. Bardzo proszę osoby u których "buduje" pan Z. o kontakt, trzeba wreszcie dobrać mu sie do czterech liter.

pozdrawiam Monika

Witamy,

Chcielibyśmy wszystkich, ale to wszystkich, przestrzec przed firmą, a raczej krzakiem, w pełni nieuczciwym i nieprofesjonalnym, Bud-Dom 2000, http://www.buddom2000.pl/, reprezentowaną najczęciej przez Adam Sokulski, który ma do sprzedaży działka Sowia Wola i działki Sowia Wola, gmina Czosnów, i chce budować tam domy, oraz buduje jest podwykonawca np. osiedle domów jednorodzinnych w miejscowości Solec w okolicach Góra Kalwaria i kilka innych realizacji i budowy w okolicach Warszawa, Izabelin, Łomianki, Czosnów, Pieńków. Często jego przedstawicielem i podwykonawcą jest Adam Kazubek lub odwrotnie. Więcej informacji podamy na priv.

EDEK, monia77w1

Pozostaje mi tylko Wam i sobie bardzo współczuć.

:cry:

Przyznam szczerze, ze mając świadomość że z internetu korzysta ograniczone grono ludzi, a ludzie po wybudowaniu domu dają sobie spokój z forum, nie spodziewałem się takiego odzewu. Widzę że facet oszukała nie tylko mnie :oops: teraz skontaktowała sie ze mna jeszcze jedna osoba, wiem że jest nas wiecej . :evil:

Informację puściłem ku przestrodze innych.

Miałem umowę z tym Panem. Wszystko co tutaj napisane to prawda. nie bierzcie go- szkoda Waszego zdrowia, Mi już odebrał z rok życia

Edek rozumiem że umowy już nie masz ? Napisz proszę jak się sprawa skończyła.

U mnie po ostatnich rozmowach, z resztą mało kulturalnych, robota idzie do przodu. Nie zapeszając oczywiście. Oby zrobili do więźby i wynocha. Wtedy odetchnę z ulgą. Na całe szczęście mam super kierownika budowy, który nie przepuszcza najmniejszej fuszerki.

Regut1 a gdzie się budujesz? I na jakim etapie pan Pieńkowski zostawił budowę? A kupowaliście za jego pośrednictwem materiały? Mi usilnie próbował wcisnąć różne rzeczy w kosmicznej cenie ale podziękowałam.

Monika

Szczerze odradzam firmę ANEKMET. Strona http://www.anekment.com.pl Postaram się zamieśącic tutaj foto fuszerki, jaką zrobili.

Otóż wielkie dwuskrzydłowe drzwi do mieszkania ZAWIESILI NAD PODŁOGĄ!!!! Pod progiem z metalowej ramy miałam szczelinę w jednym rogu aż dwucentymetrową - piękne światło z klatki schodowej wpadało mi do mieszkania a całkiem grube koperty z listami można było wsuwać również. Od połowy kwietnia, czyli przez 3 miesiące reklamowałam drzwi: pisałam e-maile, dzwoniłam do właściciela i NIC!!! Umawiali się ze mną i BEZCZELNIE NIE PRZYCHODZILI!!!! Aż w końcu cóż, zaczęłam płacić za usuwanie fuszerek i wad. ODRADZAM tą firmę!

Oprócz opianowania szczeliny i założenia progu, który szczelinę zakryje muszę płacić jeszcze za:

wymianę jednego zamka, bo nie da sie go ani otwierać ani zamykać

oraz za poprawkę w zamku głównym, który jest w tej chwili dziurą na wylot i pełni głównie funkcję drugiego wizjera.

Ta firma działa na zasadzie WZIĄĆ KASĘ i ZPIER... Jeśli z niej skorzystacie czeka was plus 10% dopłaty za poprawki po nich! Reklamacje są bezskuteczne, i cóż nam po umowie i kierowaniu sprawy do sądu, skoro chcemy mieszkać...

ANEKMET - NIGDY W ŻYCIU!!!! NIC u nich NIE ZAMAWIAJCIE!!!

I życzę jak najmniej oszustów i partaczy!!!

Witamy,

Chcielibyśmy wszystkich, ale to wszystkich, przestrzec przed firmą, a raczej krzakiem, w pełni nieuczciwym i nieprofesjonalnym, Bud-Dom 2000, http://www.buddom2000.pl/, reprezentowaną najczęciej przez Adam Sokulski, który ma do sprzedaży działka Sowia Wola i działki Sowia Wola, gmina Czosnów, i chce budować tam domy, oraz buduje jest podwykonawca np. osiedle domów jednorodzinnych w miejscowości Solec w okolicach Góra Kalwaria i kilka innych realizacji i budowy w okolicach Warszawa, Izabelin, Łomianki, Czosnów, Pieńków. Często jego przedstawicielem i podwykonawcą jest Adam Kazubek lub odwrotnie. Więcej informacji podamy na priv.

Możesz mi wysłać abym się nie wkopał a podana strona już nie działa pewnie coś zmieniają

• 2 weeks później...
Nie polecam firmy Asta Usługi Ogólnobudowlane z Warszawy i jej właścicela Pana Roberta Ż. Nie będę opsywała jakie mamy przejścia z tą firmą, jej solidnością i z Panem Robertem. Zainteresowanych proszę o priv, ale napiszę tylko tyle: NIGDY I ZA ŻADNE PIENIĄDZE NIKOMU GO NIE POLECĘ!!!!!!!!!!!!!!!!

• 2 weeks później...

Właśnie pierwszy raz rozstaliśmy się z jedną firmą: http://www.klimatyzacja.org.pl

Ciężko było współpracowac z nimi, bo wiecznie Pan W. przekładał terminy, jak się umawiał rano to zwykle był koło 12-13godz. zawsze wykonywali o wiele mniej niż zostało ustalone i na co była przeznaczona zaliczka.

A w tym tyg. miał we wtorek robic GWC, oczywiście tradycyjne opóźnienie zamiast rano było 13, zamiast 40m rur Pan W. przywiózł 27m, my zamówlismy na własny koszt koparkę i tu Pan W. zaczął ściemianie, żeby jednak przełożyć, bo za mało rur. Jak znaleźliśmy mu sklep z rurami to wsiadł, pojechał i znikł. Jak robotnicy Pana W. zaczełi rozkładac rury to się okazało że nie mają o tym zielonego pojęcia i koparkowy ich podpowiadał bo kiedyś to widział.

Po którejś rozmowie tel. w końcu się przyznał ze nie pojechał po rury tylko na inną budowę.

Obiecał wykonanie w środę, oczywiście się nie pojawił, po telefonie z mojej strony obiecał czwartek ale ani telefonu ani Pana W. i zostaliśmy z wykopanym rowem.

Podsumowując: decydując sie na wpółpracę z tym Panem proszę się nastawić, że żąda zaliczek, nigdy nie jest terminowy, jego pracownicy nie znaja się na wykonywanej pracy, a on nie ma czasu by ich nadzorować, potrafi kłamać w żywe oczy. Szkoda wydawać na niego pieniądze w takiej jakości jaka on prezentuje reku i gwc możecie zrobić sami, a najlepiej wziąć inną sprawdzoną firmę.