Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Co - nie ma niesolidnych w mazowieckim już? ;-)

Niestety są, np. niejaki Pan Gąsiorowski z Raszyna. Miał zacząć u mnie budowę pod koniec listopada a nie pojawił się, nie zadzwonił, nie odbierał ode mnie telefonów...

Opóźnił mi budowę o kilka miesięcy. Do dziś nie zadzwonił, nie oddał projektu. Generalnie brzydkie słowa mi się cisną. Nie polecam.

• Odpowiedzi 1,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Proszę, nie umawiajcie sie na budowe domu ( a juz na pewno nie na wykończenie wewnętrzne) z panem Zbigniewem K. - góral z Krynicy Zdrój. Mam "do tyłu" ok. 10-15 tys przez tego pana - są to pieniądze, które muszę zapłacić innemu wykonawcy za poprawki i dokończenie innych prac.

A mówienie prawdy nie wychodzi temu panu tak samo jak robota.

Pozdrawiam i przestrzegam

Niestety, rzetelnych wykonawców jest bardzo mało.

Dla przypomienia ( pisałam o tym ponad rok temu) - nie polecam firmy budowlanej "Brej" z Runowa ( lub Henryków Urocze - jest na pograniczu).http://www.brej.pl

Porzucili budowę mojego domu nie kończąc stanu surowego otwartego.

:evil:

Nie polecam równiez stolarza Pana Darka z Nadarzyna. Nie za bardzo zna sie na swojej robocie i nie potrafi zadbać o to co zrobili już inni.

Ale jest kilku innych dobrych fachowców dzieki którym mój dom ostatecznie został wybudowany i wykończony :D

Jareko

Jesli jestem uczciwym wykonawcą i dobrym fachowcem to na pewno nie znajdziesz sie na tej liście tylko na tej polecanej :lol: ( z tego co czytałam to tak chyba własnie jest). :wink:

OSTRZEGAM wszystkich potencjalnych klientów SALONÓW DRZWI SERGIO LEONO a szczególnie tego znajdującego się w Warszawie przy Al. Jerozolimskich 200

- umowa bardzo niekorzystna dla klienta ( praktycznie nie dająca żadnych szans klientowi- pozostaje tyllko sąd),

- firma nie dotrzymuje żadnych terminów realizacji wynkających z umowy, a także tych wyznaczonych przez siebie,

- nie kontaktują się z klientem

- nie odpowiadają na żadne pisma. monity, reklamacje

- nie kończą montażu

- informacje odnośnie gwarancji zawarte na stroniie http://www.prestige-drzwi.com.pl to zwykłe oszustwo i naciąganie naiwnych.[/b]

• 2 weeks później...

niestety i ja muszę się na tej stronie wypowiedzieć

nie polecam firmy

ALDAMIR z Wału Miedzeszyńskiego 1/3

moje uwagi dotyczą działalności tej firmy w dziedzinie usług hydraulicznych

prace w naszym domu zaczeli w końcu grudnia 2006 i do dzisiaj tak naprawdę nie skończyli niestety zapłaciłem im sporo za dużo ażeby mnie poważnie traktowali (teraz)

firma ta przejawja typowe dla naszego kraju obajwy, piętnaście robót na raz

jakież było moje zdziwienie kiedy zaprosiłem do siebie pana w celu uruchomienia kotła i okazało się że ekipa zapomniała podłączyć kocioł do wody :o

w rurce od nadmiaru lub przelewu naczynia wyrównawczego od kominka zamontowali mi kołek rozporowy chyba tylko po to żebym nie musiał chodzić po wodę jak będę chciał zmyć na mokro podłogę w salonie

na temat zwrotu pieniędzy lub zmniejszenia moich zobowiązań wobec firmy właściciel mówi że on już zapłacił wykonawcom

Ostrzegam jeszcze przed panem od kominka. Nie wiem wprawdzie jak on się nazywa, ale podam rysopis: niewysoki, siwy z wąsami. Pan jest polecany przez sklep Panka w Michałowicach. Kominek podłączył dobrze, rozprowadzenie ciepła też zrobił przyzwoicie ale obudowa kominka to tragedia - płyty położone krzywo, bez siatki na połączeniach, po przyłożeniu poziomicy szpary na palec. Musiałam wszystko rozbierać i robić od początku.

Z całego serca odradzam kontakty z firmą HEBAL z Grodziska Mazowieckiego, jako zabezpieczenie wypłaty należności za usługę, B. przyjechała do mnie do domu i pod moją nieobecność przywłaszczyła sobie moje drzwi, skończyło się interwencją policji.,

Nie oszczędzono mi również wyzwisk, oczywiście spaprany montaż drzwi muszę wykonać na własny koszt.

CO TO ZNACZY NIE WPŁACALNY? ZA DRZWI DOSTAŁA CAŁĄ KWOTĘ ZA USŁUGĘ POŁOWĘ PIENIĘDZY PRZED PRZYSTĄPIENIEM DO PRAC, ZOBACZYŁA, ŻE MONTAŻ JEST ŹLE WYKONANY WIĘC ZABEZPIECZYŁA SIĘ KRADNĄC MOJĄ WŁASNOŚĆ. A ZA CO MIAŁM PŁACIĆ POZOSTAŁĄ KWOTĘ, KTO MI ODDA PIENIĄDZE ZA POPRAWKI????????????

TERMOSTYL jako firma handlowa może i jest OK ale ekipy do montażu drzwi aż tryskają bylejakością, chamstwem, nieterminowością.

Można też zapomnieć o uznaniu reklamacji po uiszczeniu pełnej należności za drzwi !!

U mnie:

> źle wmurowali ościeżnicę (drzwi otwierają się teraz o 75-80 stopni zamiast na 90)

> skrzydło drzwi za 2700 PLN okleili g...nianią cienką folią

> zachlapali ościeżnicę zaprawą bo zerwali (!) z niej folię ochronną !

> porysowali ościeżnicę nieudolnym wkręcaniem śrub

> użyli śrub w kol. srebrnym do ciemnej ościeżnicy

> nie umieli zamontować progu za 200 PLN

itd.

Ja mam troszkę odmienne odczucia. Ekipa z Termostylu była OK. Dwóch młodych, miłych chłopaków. Natomiast problemy były z szefową. Wszystko miło i pieknie ale okazało się, że drzwi mają wadę panela. Do wymiany uszkodzony panel. Standardowo panel się zamawia jeśli drzwi są uszkodzone/zarysowane i później następuje jego wymiana. Gdyby nie mój upór to szefowa kazałaby zabrać drzwi i zostawić mnie z otwartym domem. Tego samego dnia zakładali alarm i okna.

Ogólna konkluzja taka: ekipa bardzo OK, szefowa przemiła przy podpisaniu umowy, później podczas rozmów telefonicznych było mniej miło.

• 2 weeks później...
podczas budowy domu wynająłem jakąś firmę z ogłoszenia do wykonania tynków gipsowych, dogadywałem się z niejakim Sławomirem Lipką , który miał jakiś swoich ludzi do wykonywania tych prac. Po wykonaniu usługi rozliczyłem się z nim, chciałem fakturę ale on nie chciał mi jej wystawić, nie pokwitował mi też przyjęcia gotówki, mam jednak na to iż płaciłem mu pieniądze 3 świadków,człowiek nie rozliczył się ze swoimi pracownikami twierdząc że nie zapłaciłem mu pieniędzy a ci z kolei domagają się zapłaty ode mnie. Oprócz tego że to najwięksi partacze tynków gipsowych jakich znam , to do tego jeszcze takie problemy.Nie wspomnę o fakcie że chcieli mnie oszukać na ok 200 m.kw, to jeszcze podczas wykonywania prac zaczęli podnosić cenę. Uważajcie na tych ludzi abyście i wy nie mieli takich problemów!!!!!!!