Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Witam,

Przestrzegam przed tzw. 'panem Architektem' Krystianem Iwanickim!!!!

Podjął się on wykonania projektu indywidualnego wg. pomysłów moich i mojej żony, ściemniał że robi cokolwiek dla nas przez ponad 6 miesięcy, jedyne co oddał w terminie to zmarnowany i błędnie przygotowany plan zagospodarowania działki.

Gościu jest niesumienny, jego rysunki koncepcyjne wyglądają jak od ucznia podstawówki, są z rażącymi błędami, rozwiązania techniczne mogłyby narazić nas na nieuzasadnione koszty przy budowie. Ten Pan nie dotrzymuje żadnych terminów, nieoddzwania, nieodbiera telefonów i nie kontaktuje się z nami już ponad 10tygodni, ponadto jest rzekomo przedstawicielem biura, którego nie można nijak odnaleźć. Nie pozostało nic jak wymówienie podpisanej przez nas umowy i pogodzenie się ze stratą niemałych pieniędzy przekazanych w zaliczce... . :-? Na wstępie napisałem o 'architekcie' , gdyż jak się na koniec okazało nie ma on wcale uprawnień architektonicznych do projektowania...

Na pocieszenie pozostaje fakt, że jest to dopiero początek, a pieniądze są tylko małym promilem wartości budowy całego domu.... może z wykonawcami poszczęści nam sie nieco bardziej? :wink:

• Odpowiedzi 1,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

szczerze NIE POLECAM p. Bartosza Dankiewicza (wwa).

wszystko wygląda bardzo miło i profesjonalnie. skończyło się na niepraktycznycm projekcie (np. ze zwirem w dojściu z garażu do domu i in) oraz co ważniejsze: Dankiewicz tak wyliczył zaprojektowaną przez siebie ! kostkę brukową na podjeździe, że uwaga: dostarczono nam ją w polecanej przez niego ilości, zapłaciliśmy i okazało się, że mamy jej dewa razy tyle ile potrzeba. Sam projekt według jego zapewnienińmożna jeszcze omawiać, ale nie ma JAK.

Dankiewicz po otrzymaniu płatności telefonów nie odbiera, udało mi się poinformowac go o tej kostce, cisza. miałam też przyjemnośc spotkać go przypadkowo w centrum handlowym, ale niestety mnie nie poznał :).

ODRADZAM. Dość dużo mnie to kosztowało.

izat napisał:

dekarz Pan Robert Koprowski

szczerze polecam usługi tego Pana

robi piękne dachy

Niestety nie mogę przyłączyć się do dobrej opinii "izat" na temat tego Pana. Co prawda dach zrobił szybko i bez problemów ale po jakimś czasie wyszło na jaw kilka niedoróbek i drobnych usterek - typu rynny z niewłaściwym spadkiem, zamocowane zbyt blisko sciany ( brakuje miejsca na styropian ocieplający scianę ) itp. Pan Robert co prawda odbiera telefon i obiecuje, że usterki usunie ale te obietnicę słyszę już od trzech miesięcy - a dzwoniłem do niego średnio raz w tygodniu - za każdym razem słyszałem, że będzie pojutrze. Zmarnowałem kilka dni urlopu umawiając się z tym Panem na usunięcie nieprawidłowośći.

W przypadku korzystania z usług tego Pana proponuję odczekać jakiś czas z zapłatą "ostatniej raty" za wykonaną usługę, aż do uzyskania całkowitej pewności że wszystko jest OK - ewentualne naprawy gwarancyjne są niemożliwe do wyegzekwowania.

Firmę prowadzi "uzupłniające się" małżeństwo Monika i Marcin. Kpią sobie ze wszystkiego - terminów, ustaleń, prawa.Tupet jak Mount Everest. Dużo rzeczy na budowie "zapodziewa się bezpowrotnie" - nam między innymi dziennik budowy :(

Zdecydowanie odradzam, chyba że ktoś ma potrzebę mocnych wrażeń.

NIE POLECAM - MULTINA BUDEKOR. Firma niesolidna, pan prezes potrafi tylko obiecywać gruszki na wierzbie z pieknym uśmiechem. Mieli zacząć w maju, zaczęli we wrześniu, mieli skończyć w 150 dni, do tej pory nie skończyli, zeszli z placu budowy.

Mają kilka spraw sądowych w toku, nie płacą podwykonawcom, kłamią, oczerniają innych. Oszukują i mówią wszystko co w danej chwili jest im na rękę.

Nie potrafią dyskutować, tylko od razu straszą sądami i "konsekwencjami" i "bezkarkami", którzy nam szyby powybijają.

Z tego co wiem, są w trakcie składania wniosku o upadłość, ale pan prezes nie jedną spółkę już "prowadził", więc otrzegam nie tyle przed firmą, co przed człowiekiem. Sprawdzajcie w KRSie, kto jest prezesm, bo otwierając nową firmę, chwalą się 15-letnim doświadczeniem, a poprzednia jego firma właśnie upada...

Witam,

Chciałabym wszystkich ostrzec przed firmą p. Tomasza Mróz. Facet działa na terenie Warszawy, ale pochodzi z okolic Stoczka Łukowskiego. W czerwcu ubiegłego roku "zamówiliśmy" p. Tomka do wykończenia naszego domu, wszystkie roboty począwszy od tynków wewnętrznych, poprzez glazury, elewację aż po ogrodzenie (full wypas). Ekipa miała wejść styczeń/luty 2008. Czekaliśmy cierpliwie.... terminy były przekładane, w miedzyczasie p. Tomek wyjechał na 2 m-ce za granicę. Po powrocie spotkaliśmy się i dogadaliśmy szczegóły. Ostateczny termin rozpoczęcia prac miał nastąpić w srodę 26.03.2008 (potwierdził to na 100% w Wielki Czwartek). Zamówiliśmy więc towar (cement, wapno, wełnę do ociepleń, piasek do tynków... itp.). We wtorek późnym wieczorem dostaliśmy SMS-a od p. Tomka Mróz, że rezygnuje z pracy ... po czym natychmiast wyłączył telefon :evil: :evil: :evil: Tak więc zostaliśmy na tzw. lodzie (na szczęście żadnej zaliczki nie wpłaciliśmy), teraz na gwałt szukamy wykonawców :cry:

u Pawła nawalił raczej kierbud a nie Pan Koprowski z tego co mówi druga strona :)

ale to nie moja sprawa, więc się nie wypowiadam .......

problem nie polega na tym kto zawinił (to można ustalić dopiero na spotkaniu stron) - problem jest w tym że Pan Koprowski umawiał się ze mną tak ze 20 razy że przyjedzie - po raz pierwszy miał być przed gwiazdką 2007 - nigdy nawet nie zadzwonił żeby odwołać spotkanie