Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Przestrzegam przed pomysłem realizacji schodów z tą "FIRMĄ". Czuję się oszukana i zlekceważona. Nie są w stanie a szczególnie P.EMIL odebrać telefonu, a próba pozostawienia informacji w zakładzie zakończyła się fiaskiem. Pieniądządze skasowane a efektów jak nie było tak nie ma.

• Odpowiedzi 1,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Szanowny Panie.

Wielokrotnie Kłamał Pan na forum tym i nie tylko tym na temat firmy Techno-Bau jak i jej właściciela.Wiem że niedługo spodka się Pan z Panem Wiejakiem w Sądzie jestem cieka jak Pan wtedy spojrzy Mu w oczy???

Czy nie jest to prawdą że kupował Pan w tej firmie materiały??,bo jeśli tak to raczej powinien Pan się zastanowić co i gdzie Pan pisze zanim nazwie Pan kogoś oszustem .

Edytowane przez serpa

Szanowny Panie.

Wielokrotnie Kłamał Pan na forum tym i nie tylko tym na temat firmy Techno-Bau jak i jej właściciela.Wiem że niedługo spodka się Pan z Panem Wiejakiem w Sądzie jestem cieka jak Pan wtedy spojrzy Mu w oczy???

Czy nie jest to prawdą że kupował Pan w tej firmie materiały??,bo jeśli tak to raczej powinien Pan się zastanowić co i gdzie Pan pisze zanim nazwie Pan kogoś oszustem .

to ma tę dachówkę czy nie?

zapłacił czy nie?

jak zapłacił a nie ma, to jak inaczej ma nazwać sprzedawcę?

• 1 month później...
Proszę administratora tego forum o nie tratowanie tego linku jako reklamy, a tylko ostrzeżeniem przed partaczem jakich mało http://forum.leroymerlin.pl/zly-fachowiec,1,20,1347.html . Forum takie jak to i temu podobne powinno pomagać i chronić nas konsumentów przed takimi ludźmi. Ja osobiście również zostałem oszukany przez tego człowieka (jeśli można jego postępowanie nazwać ludzkim). Mam tylko nadzieję, że postępowanie p. Zbigniewa Legięcia z Mszczonowa zostanie wkrótce dostrzeżone przez odpowiednie organy ścigania.

Proszę administratora tego forum o nie tratowanie tego linku jako reklamy, a tylko ostrzeżeniem przed partaczem jakich mało http://forum.leroymerlin.pl/zly-fach...1,20,1347.html . Forum takie jak to i temu podobne powinno pomagać i chronić nas konsumentów przed takimi ludźmi. Ja osobiście również zostałem oszukany przez tego człowieka (jeśli można jego postępowanie nazwać ludzkim). Mam tylko nadzieję, że postępowanie p. Zbigniewa Legięcia z Mszczonowa zostanie wkrótce dostrzeżone przez odpowiednie organy ścigania.

mario-a ale się natrudziłeś odszukując stary wpis i zakładając kolejny raz konto na FM. Nie wiem co chcesz przez to osiągnąć ale stronę po tej firmie możesz kupić. Reklamę już masz od ręki.

Tak mogą pisać tylko osoby, które nie miały wcześniej "przyjemności" poznania takich ludzi . Nie wiem o co chodzi z tym kolejnym kontem na FM (jest to mój debiut na FM) , ale jeśli rzeczywiście dobre rady i wymiany doświadczeń mają polegać na takich wpisach jak cytowany, to prawdę mówiąc współczuje czytającym i zaczynam żałować czasu poświęconego na rejestrację i wpis na FM. Do wiadomości helixwroclaw2005 - Wpisałem po to , żeby po raz kolejny przestrzec ludzi przed OSZUSTEM. Co z tego, że strona jest do kupienia, będę prowadził takie wpisy dopóty ten człowiek będzie prowadził sprzedaż swoich "pseudo usług" na terenie Ursynowa na bazarku przy Płaskowickiej róg K.E.N, a takie fora są do tego idealne. I radzę przed kolejnymi dziwnymi wpisami helixwroclaw2005 proszę poczytaj opinie innych poszkodowanych osób z linku, który wkleiłem http://forum.leroymerlin.pl/zly-fach...1,20,1347.html

i potraktuj je jako ostrzeżenie przed takimi ludźmi.

• 2 weeks później...
Witam wszystkich serdecznie! Jestem tu nowy, wykańczam dom w Markach pod Warszawą. Miałem ogromne szczęście dotychczas natrafić tylko na jedną niesolidną firmę od początku całej inwestycji. Chodzi o firmę*dekarską pana Sawickiego (operuje w okolicach Marek). Do konstrukcji dachu nalegał aby użyć jego folię (podobno droższa ale lepsza). Na niecałe 300 m2 dachu zużyto jej prawie 500m2 (według papierów). Niestety był to dopiero początek. Do dziś - będzie to 3 miesiące od kiedy próbuję ściągnąć ich ekipę do naprawy cieknącego komina. Nie odbiera telefonu, kiedy wreszcie odbierze obiecuje przyjazd w przeciągu kilku dni - oczywiście do dziś się nie pojawił. Dach cieknie, wełna zamokła, gips gnije. Woda sączy się po kominie do podłogi. Szukam w tej chwil innej ekipy, która będzie w stanie mi pomóc w naprawie szkód.

• 3 weeks później...
Przestrzegam przed firmą HE DREWNO z Jabłonny. Zajmuje się ona dostawą drewna i wykonywała u mnie taras.Na szczęście drewno i sam taras (dzięki dokładnemu wykonawcy), są piekne lecz współpraca z sama firmą to droga przez mękę.Jesli ktoś ma ochotę na miesięczne opóznienie , spóżnienia właścicieli na umówione spotkania dochodzące do 1,5 godziny ,brak informacji (zasłanianie się wyjazdami) i nie odbieranie telefonów to polecam- wszystko to będzie mial zapewnione a na deser mimowolne wciągnięcie w utarczki miedzy właścicielami i ich wykonawcą Brrrr.

• 3 weeks później...

Witam

Ostrzegam wszystkich z Piaseczna i okolic przed firmą VIK-BRUK, zajmująca się układaniem kostki brukowej. Po ułożeniu kostki, pomimo podpisanej umowy nie reagują na zgłaszane reklamacje. Jeśli się już do nich dodzwonię to obiecują, że będą "jutro" i niestety bez efektu.

Mera schody (http://www.mera.pl ) - czyli jak naciągamy klienta na 7 tys.

Po wieeelu tygodniach rozmów z kilkoma firmami robiącymi schody wreszcie zapadła decyzja.

Schody na podstawie oględzin, konsltacji, wstepnych pomiarów i precyzyjnych wizualizacji przygotowanych przeze mnie zostały wycenione na 12.300 zł

Podpisałem umowę – zamówienie z firmą Mera Schody S.A. 25 maja i wpłaciłem zaliczkę 3.700 zł.

Po miesiącu dostaje e-maila że cena schodów zostaje podwyższona o 7 tys

Wiedzieli że zależy mi na czasie. Dwa tygodnie dopraszałem się o zwrot zaliczki. Myślicie że ktoś powiedział przepraszamy? Dzięki firmie Mera Schody wprowadzę się do domu 2-3 miesiące później, bo przecież nie wprowadzę się do domu bez chodów.

NIE POLECAM I ODRADZAM: ZBIGNIEW WACHOWICZ, FIRMA ABAKUStel. 502514357 lub 228645256 . Obiecuje złote góry, gadkę ma niezłą, ale straszny oszust, robotę wykonuję tragicznie, partaczy wszystko, a potem nic nie widzi i wg niego wszystko jest super. ODRADZAM ZDECYDOWANIE!!!!!! TRAGEDIA!!!

• 3 weeks później...

Zapolskiemu mówimy N IE !!!

w pełni popieram i również ostrzegam przed tym składem dachowym, lokalizacja składu Stara Miłosna, "nader uprzejmy Pan Tomasz J."

do momentu wpłacenia kasy wszystko ładnie pięknie, później same problemy.Zamówienie materiałów na pokrycie dachowe oraz osprzęt około18 000 zł . Pierwszy problem dotyczył kominków wentylacyjnych - miały być Klober, na budowę dotarły jakieś "chińskie plastiki", dobrze, że otworzyłem pudełka i towar zabrano z powrotem, oczywiście faktura za 3 kominki opiewała na kwotę około 900 zł. Po telefonie do składu zapolski, oczywiście nastąpiła "pomyłka", kominki dojadą za 2 dni, po 2 dniach oczywiście brak odzewu i kontaktu ze składu, dzwonię i dostaję info, że opóźnienie i dojadą za kolejne 2 dni. Sytuacja się powtarza kolejne 2 razy, sprzedawca Tomasz zapewnia, że jutro będą i na pewno się skontaktuje, no ale niestety wiadomo nie oddzwaniał, więc dzwonię i dalej brak kominków, więc rezygnuję z ich zakupu, na to odpowiedź, że musi doliczyć za blachę, bo ją taniej policzył. Popatrzyłem na niego jak na idiotę i mu " podziękowałem", że niby mam dopłacać bo on nie załatwił tematu. W tym samym czasie podobna sytuacja była z folią dachową paroprzepuszczalną. Obiecywał parę razy że towar już jedzie, (dekarze na dachu) a tu po kilkunastu telefonach z mojej strony i kolejnych obiecankach, podziękowałem, a folię dostarczył mi od siebie sam dekarz.

Kolejny temat dotyczył reklamacji blachy, tu zaczęły się schody, oczywiście ze strony Zapolskiego czy inaczej HI-HO, wszystkie formalności niby miał załatwiać skład, natomiast pan tomasz nie kiwnął palcem. Wszystko załatwiałem bezpośrednio z producentem osobiście, choć producent oczekiwał, aby wszelkie papiery przychodziły ze składu sprzedającego, więc oczywiście kupa telefonów i ponagleń do zapolskiego. Producent blachodachówki wywiązał się z reklamacji, czego nie mogę powiedzieć o składzie zapolski w Starej Miłosnej i panu tomaszu.

jeszcze raz przestrzegam przed tym sprzedawcą i składem, a jak czytam na forum to nie tylko mnie spotkała taka obsługa

Pozdrawiam

• 4 weeks później...
Uwaga mieszkańcy Warszawy i okolic! Przestrzegam przed wynajmowaniem do prac budowlanych firmy Grono- Bud, której właścicielem jest Krzysztof Grondkowski. To krętacz, ściemniacz, laik, dyletant i partacz pierwszej wody. Na początku mami miłym uśmieszkiem i elokwentą rozmową, ale potem im dalej w las tym więcej drzew. Nie dotrzymuje terminów, remonty ciągną się miesiącami. Zatrudnia ludzi z ulicy, NA CZARNO!, którzy nie znają się na tym, co robią. Piją na budowie, kątów prostych to z lupą szukać. Po za tym nie płaci swoim pracownikom i chyba już wszystkim jest winien grube tysiące złotych. Wyciąga zaliczkę, żeby spłacić robotników z poprzednich zleceń i tak w kółko. Facet się zagalopował i juz dawno stracił płynność finansową. Przestaje odbierać telefony, kręci i oszukuje. Z CAŁEGO SERCA ODRADZAM usługi tego pana. Strata czasu, pieniędzy i nerwów, których nikt nie wyceni. Szkoda tylko, że tacy ludzie nadal funkcjonują na rynku. Już jedną firmę "Fachman" musiał zamknąć, bo pewnie zacząła się do niego dobierać skarbówka, inspekcja pracy albo po prostu wierzyciele. Robotnikom wydziela narzędzia i zabiera je na noc, bo się boi, że mu je pracownicy ukradną. Raz już go zresztą okradli. Pewnie dla ego, że nie płacił. Szkoda, że to ja musiałem ponieść tę nauczkę, ale uczmy się na cudzych błędach i chociaż wy go nie popełnijcie!

Nie polecam firmy Wenge-mar.

Zaczęli dobrze, skończyli źle. Połowa podłóg wykonanych u mnie w domu jest zrobiona bardzo dobrze, a druga połowa wygląda obrzydliwie. Schody montowane przez tą firmę są poskładane fatalnie i nadają się jedynie do zdjęcia, tymczasem szef firmy przyznał się do błędu i obiecał poprawę ale na tym się skończyło. Dodatkowo przy montażu schodów dokonano wielu zniszczeń na posadzkach na piętrze, uszkodzono ściany i gres na parterze w świeżo wykończonym domu. Dla zainteresowanych zdjęcia i szczególowy opis tej katastrofy w komentarzu i dzienniku.

http://forum.muratordom.pl/showthread.php?119545-Komentarze-do-Mysiego-domu/page195

http://forum.muratordom.pl/showthread.php?136320-Dziennik-Myszy-reaktywacja/page3

Chciałabym przestrzc wszystkich poszukujących ekipy remontowej przed firą pana Łukasza Laszczyka. Stracony czas i pieniądze.6 tygodniowe opóźnienie to dla ekipy nic złego! Fuszerka jaką wykonali zgroza, codziennie odkrywam nowe partactwa. Np.podłoga drewniania położona przez nich cała w kleju, którego nie da się zmyć. (Na reklamację,otrzymałam odpowiedź, że "jak nie zejdzie klej to mogę sobie to wycyklinować!)Urządzenia sanitarne zamontowane źle i niechlujnie: geberyt! kabina prysznicowa!umywalka! (dla zainteresowanych chętnie prześle zdjęcia).

My płacilismy panu Lukaszowi Laszczykowi za każdy etap od razu, on nas zaczął obrażać, jak za ostatni etap (podłogi) zgłosiliśmy reklamację i nie chceliśmy zapłacić dopóty dopóki nie usunie zniszczeń. Wziełam ich bo mieli wystawione referencje jak się okazało wystawione przez żonę, która reklamuje go nie wiedząc jakie zniszczenia i jakie partactwa robi małżonek.

Generalnie porażka, oby nikt nigdy więcej nie naciął się na tych pseudofachowców. NIE POLECAM EKIPY REMONTOWEJ PHU ŁUKASZ LASZCZYK!