Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Akurat w przypadku tynków cena była dla mnie jednym z ostatnich kryteriów. Najważniejsze, żeby były równe - nadające się do malowania bez poprawek a druga sprawa to termin. Próbowałem i w sumie nadal próbuję wyrobić się przed mrozami, żeby mi nie stanęła budowa na całą zimę.

• 2 weeks później...
Miałem nadzieję, że nie będę musiał wpisywać nikogo na tą niechlubną listę podczas mojej budowy, ale pan Emil Woźniak firma Solid-tynk tel 533013595 zasłużył sobie na to. Pan ten zajmuje się wykonywaniem tynków maszynowych. Pojechałem do Sochaczewa obejrzeć tynki w jego wykonaniu. Tynki w sumie ładne, proste, dogadaliśmy kwestię płatności, miał wejść w poniedziałek na robotę do mnie. Umowa była, że jest koza do palenia, oni mieli mieć nagrzewnice, więc przy mrozach do -10 jeżeli nie będzie długo trzymać to robota miała iść do przodu. Przyjechał zgodnie z umową w poniedziałek, ale nie na robotę, a żeby pomierzyć i posprawdzać.(a mieli zacząć już w poniedziałek robić) Wszystko pięknie, ładnie, ściany prościutkie, jeszcze raz wszystko uzgodniliśmy. Miał następnego dnia zacząć robić tynki tj wtorek. Oczywiście telefonu nie odbierał w poniedziałek ani we wtorek. W środę łaskawie się odezwał i stwierdził, że w związku z przymrozkiem jaki był przez 3 dni (minus 3 w nocy) on nie daje gwarancji na tynki. (Średnia temperatura w całym tygodniu była kilka stopni na plusie) w budynku są okna, więc mróz nie wchodzi do środka. Niestety pan Emil odmówił roboty proponując mi termin w kwietniu :D Stwierdził, że może zrobić na moją odpowiedzialność, ale on nie daje gwarancji. Nie sądzę, żeby rzeczywiście chodziło o mróz (w tygodniu w którym miał robić tynki średnio było 5 stopni na plusie w dzień, bez przymrozków w nocy) ale wiem, że jak się nie chce wykonać zlecenia to wystarczy się nie umawiać i nie marnować 3 tygodni czasu klienta - zwłaszcza przed zimą, gdzie liczy się każdy dzień, żeby się wyrobić z pracami przed mrozami.

kipi - ile ja bym dal teraz żeby "mój tynkarz" odmówił mi roboty którą zrobił.....

zerknij w stopce jak to u mnie wygląda.... Lepiej poczekac kilka miesięcy i spokojnie wybrac firmę...

na priv wysyłam Ci firmę, która u mnie poprawiała tynki - napracowali się niemiłosiernie - ale jak widać mieli co poprawiać....

z resztą obejrszenie jednej pracy to mało.... trzeba obejrzeć ze dwie trzy prace po zakończeniu - i jedną w trakcie wykonywania... i obowiązkowo porozmawiac z inwestorami....

• 3 weeks później...
Witam ponownie,

Budując swój wymarzony dom na złym wykonawcy się nie skończyło.

Dlatego też drodzy budujący ostrzegam przed firmą Wodnik - oddział Dziekanów nowy ul.Kolejowa 374( ma ona na allegro i nie tylko pokrycia dachowe drzwi okna rynny)

Jeżeli chodzi o pokrycia dachowe zamawiają oni o 100 metrów więcej niż potrzeba i nie da sie juz tego zwrócić,

opieszałóść i zwodzenie pań które siedzą na telefonach siega zenitu, przedstawiciele tej firmy są mili aż do zrzygania.

a pan Kłos szef firmy to tez niezły numer.

Trzy słowa : OMIJAĆ Z DALEKA!

"

Firma ROOFUS czy dawny WODNIK( ten sam prezes Pan K.) tym razem zbiera zamówienia przez allegro jako NICK "atklosi "miałem przyjemność zamówić usługę w tej firmie i do dzisiaj jestem z nimi w sporze zle wykonanie dachu wieźba jest mokra dachówka żle obliczona po mojej uwadze o liczbie dachówek zmniejszona ale i tak zostało 250 sztuk na budowie gdzie nie moge sie doprosic ich odbioru od roku.Takze ten sam schemat co u użytkownika ipococito

• 2 months później...

Szczerze odradzam firmę PPHU Radziszewski - ogrodzenie

http://www.ogrodzeniaradziszewski.pl

Trakt Brzeski 103A Warszawa Wesoła

Zamówienie które miało być zrealizowane w ciągu 5 tygodni finalnie zostało dziś przeze mnie anulowanie od zamówienia i wpłacenia zaliczki mija dziś 14 tygodni !!

Dzwoniąc i umawiając się na realizację podawał za każdym razem inny termin , a terminów na realizację już nawet nie liczę.

Zawsze wina leżała po stronie pogody, montażystów , schnięcia farby, urlopami ludzi, nagminne kłamstwo to problem z brakiem prądu i opowiastki że już robią nowe przyłącze sprawdzone przeze mnie nie miało miejsca itp . Radziszewski nawet nie potrafi kłamać , za każdym razem mówi co innego . Jak nie daje rady to odsyła do księgowej - żony, która obiecuje realizację i udaje że nie wie o opóźnieniach.

Głownie świadczy o tym, że ludziom nie chce się polecać ekip. Jak wiadomo jeden niezadowolony klient poinformuje o tym 10 klientów. Jeden zadowolony poinformuje ...nikogo? Taka ludzka natura. Zakładamy, że robota dobrze zrobiona to robota zapłacona. I starczy.

• 2 weeks później...
Niestety ale poprę przedmówcę na temat "firmy" Radziszewski. Dokładnie to samo przytrafiło się mojemu niedoszłemu ogrodzeniu. Umowa nie zrealizowana o maja do listopada 2013. Wykręty, wymówki. W moim przypadku w kontaktach uczestniczył również brat, który to uchylał przedemną niebo z kolejnym, nieprzekraczalnym terminem. Na wszelki wypadek gdyby komuś mógł pomóc tel 507-507-791

Korzystając z okazji przebywania w miłym tutejszym towarzystwie lecz nie koniecznie na fajnym topiku podzielę się również

opinią na temat tynkarzy, których raczej trzeba unikać.

Otórz, tynkarz to sformuowanie raczej na wyrost jeśli mowa o panu Arkadiuszu Łukowskim i może obrazić kogoś kto zna się na robocie.

Reprzezentuje on firmę

M-Bud Arkadiusz Łukowski

ul. Krasnobrodzka 1*/1*6

03-214 Warszawa, mazowieckie

Telefon komórkowy +48 533 501 441

NIP 466-00-26-108

REGON 143784290

Wyżej wyminiona firma raczej tania nie była ale z jakość tzreba płacić... z tego założenia wyszedłem.

Niestety jak sie później okazało, w tym wypadku, to był błąd.

Panowie aby obiżyć własne koszty unikali uzycia właćiwego gruntu pod tynki oraz żeby nie nadwyrężać kiesy inwestora tynk gipsowy ściągany z sufitu dziarsko rozrzucali na ściany. Kolejnego dnia szedł nowiutki na ściany a cała historia trawała ko szczęśliwego finału. W końcu wyszło pazwie równo, pod farbę troszkę nie za bardzo "ale to jest tylko tynk" tak mnie zapewnił pan Arkadiusz. Zgodziłem się z tym.

Nistety gdy tynk już okrzepł i zdążył się wysezonować zaczęły pojawiać mikro pęknięcia szczególnie widoczne w trakcie gruntowania pod gładzie i płytki w kotłowni. Nadal pan Arkadiusz zapewniał, że to nie ma znaczenia. Jednak miało bo właśnie wtych miejscach po pukaniu palcem było słychać głuchy odgłos.

W kotłowni jak można było się domyślić ten sam problem? Właśnie tak... z małą różnicą. Pan w trosce o kieszeń inwestora

w ramach oszczędności, jak się potem okazało, wykorzystał tynk cementowo wapienny pochodzący z tynkowania gararzu i łazienki nie pamiętając oczywiście o gruntowaniu. Wszystko w trosce...

W efekcie cały tynk gipsowy w kotłowni zlazł z niewielką pomocą młotka i przecinaka.... płytki musiały poczekać.

W reszcie pomieszczeń trzeba było robić "odkrywki" i łatać dziury.

Zrobił to pan Arkadiusz w pięciu podejściach na przemian z bratem i innym współpracownikiem. Szkoda tylko że po milionie telefonów, wizycie osobistej w miejscu zamieszkania czyli rejestracji firmy i po kilku epitetach jakimi mnie pan uraczył.

Ot tak mi się przypomniało, że mogę sobie teraz "podłubać w nosie" chociaż od skończenia 18-tki pytać nikogo o to nie muszę.

No cóż czas na podsumowanie po ciężkim dniu załatawszy włąsnoręcznie dwie kolejne "odkrywki" szczerze nie polecam.

• 2 weeks później...

Witam,

ostrzegam innych przed firmą GOODBRUK - goodbruk.pl - co robią widać z nazwy ale tylko - całość to porażka. Począwszy od ceny - w promocji mają normalne ceny jak wszyscy. Dostawa HDS-em - nieporozumienie - złom a operator nic nie potrafi. Wykonawca firmy Pan Mariusz - brak pojęcia co ma robić - chciał kostkę położyć na glinie - ponoć tak robią itp... koszmarny krętacz.

Dostarczją kostkę Budokrusz - raz z bieżącej produkcji a drugi raz mieszanka palet sprzed roku i dwóch lat - nie można tego położyć razem - czyli zbierają jakieś stare pozostałe resztki i wciskają jako wartościowy materiał.

Reklamacja - robienie z klienta durnia.

Omijać szerokim łukiem.

Edytowane przez PiotrKac
korekta słona

• 4 weeks później...

Robert Gawryła - Wcześniej Limitedesign, teraz http://studio-drewna.pl/.

Nieuczciwy, nierzetelny, nie odbiera telefonów, nie trzyma się terminów, kłamie.

Robi dziecięce błędy - jakby uczył się dopiero roboty. Problem w tym, że na mojej inwestycji.

Zmienia nazwy firm, bo pewnie ścigają go dotychczasowi klienci...

Ostrzegam żebyście nie padli ofiarą jego niekompetencji...