Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Szanowny Panie skoro jest Pan dusi grosz i sam Pan z oszczędności kładzie sobie fugi to do kogo pretensja. Przypominam co do narzędzi, to każdemu może się popsuć podczas prac budowlanych. A skoro Pan wypożycza nam na szybko wiertarkę chińską wartą 30 zł za 100 złotych za dobę to o czy Pan mówi. Panu samochód się nigdy nie popsuł podczas drogi nam narzędzia też mogły się popsuć ja mieszkam w warszawie więc nie dojadę natychmiast. Czy po położeniu fug przez Pana samemu, później chce Pan naprawy Pana dzieła to do kogo pretensja. Tak to jest jak chce się zaoszczędzić na gładzeniu fugi a później zrzucenia , że to My to zrobiliśmy. A czy Pan się rozliczył z wykonanych prac przez naszą firmę z innych prac -bo chyba nie. Pozdrawiam i mogę powiedzieć niech ten Pan poda swoje dane osobowe i się rozliczy jak taki jest uczciwy. Zgodnie z umową rozliczę Pana tutaj na forum z zapłaty i wykażę Pana krętactwa za co Pan nie zapłacił.

Przestrzegam wszystkich przed firma KLIMAT Bartycka w Warszawie. Podpisaliśmy umowę na całość wykonania popmpa ciepła + podłogówka + kanalizacja +oczyszczalnia ekologiczna. Oczyszczalnia zainstalowana nieprawidłowo - nie oddana do uzytku nigdy. Instalator skwitował to " weźcie sobie elektryka lepiej do tego". Pompa ciepła zamiast w maju przyjechała w listopadzie. Nadal nie działa bo instalator nie umiał jej właczyć! Za to jego pracownicy przypaplili szafki w kuchni papierosem i prawdopodobnie wrzucili cos do kanalizacji. czekamy na instalatora z Vissmana może ten koszmar się skończy. Pan Ogrodowczyk z firmy Klimat to oszust. 3 razy wysyłał nam skany zamówień na pompę za każdym razem z innej firmy. Pierwsze pieniadze na pompę ciepła wyłudził w marcu. Później juz tylko ciagłe dopłaty. Oszust ma 3 różne firmy, na siebie , na żonę i na swojego ojca.

Ostrzegam wszystkich. To podobno nie jest jego pierwszy numer tego typu.

• 2 weeks później...
Tak jak napisałem, co do okien i zachowania producenta - Avante - nie mam zastrzeżeń. Może jedyne co, to powinni eliminować takie czarne owce jak Famix spośród swoich autoryzowanych przedstawicieli - no ale to już ich decyzja ;)

A Famix?

Wyszło szydło z worka - widać jak traktują klienta...

Swoją drogą - mam nadzieję, że kolejni potencjalni klienci wezmą pod uwagę "przygody" jakich dostarcza zatrudnienie firmy Famix, która źle montuje okna a potem nie chce się do swojego błędu przyznać...

Pozdrawiam

Tomek

Witam

Bardzo Pana przepraszam za "brak kontaktu" ale jesteśmy małą firmą montażową i na jesieni faktycznie majle czytam bardzo rzadko... przeważnie jesteśmy w terenie. Ale zawsze mamy telefony przy sobie.

Tak jak ustaliśmy wczoraj na spotkaniu: zaszło małe nieporozumienie. Ja zrozumiałem że chodzi Panu tylko o regulację okien montowanych w 2010 roku a serwisowanych w 2011. Od montażu minął rok, od regulacji prawie drugi i myślałem że ma prawo coś tam nie działać. Dlatego proponowałem serwis okien w cały domu. Nieraz nawet najlepsze okna się rozregulują...

Nasz serwisant w zeszłym roku po regulacji Pańskich okien nie przekazał mi, że w wysokich a wąskich oknach, rozprężająca się piana odkształciła pionowe części ościeżnicy, po 2-2,5mm na stronę.

Tak jak obiecaliśmy wczoraj: jak tylko będą sprzyjające warunki pogodowe usterkę poprawimy nie pozostawiając śladów.

Z okazji zbliżających się Świąt Bożego Narodzenia oraz Nowego Roku życzę ciepła i spokoju.

Jacek Wielogórski

MKK Budownictwo - ostrzegam przed tą firmą . Naciągacze i oszuści . Zero pojęcia o budowie . Popatrzcie na fotki z budowy w mojej galerii

Osz kurde, współczuje.

Ja w jednym miejscu po zdjęciu szalunków też tak miałem, ale na szczycie więc w miejscu nie tak istotnym jak podciągi.

O wieźbie nie wspomne. Masakra.

• 2 weeks później...

dzięki. Znalazłem tez.

Są specjalne masy naprawcze do takich rzeczy. Np SikaRep. Przesadnie tanie nie są ale jesli Pan Kierownik sie zaoferował że wystarczy... Pytanie czy Pan kierownik zapłaci gotówką za materiały i wykonawcę czy pójdzie to z jego ubezpieczenia. Niech sobie Pan Kierownik wybierze skoro taki chętny do pomocy.

coulignon do napraw betonu i ochrony antykorozyjnej stali jakbys tam sie z takim tematem zderzyl - mam miazdzaca zaprawe - tak vs SikeRepairy, nazywa sie to Kerakoll Geolite 10 lub Kerakoll Geolite 40. Arcyciekawe rozwiazanie, jak to sie troche umocni na rynku - wyprze wszystkie pcc jakie sa raczej, bo jest tanie (oczywiscie porownujac do innych pcc R4), bez ograniczen i bez cykli roboczych - wszytsko w jednym produkcie.

Coś ten link nie działa. W galeriach też nie mogę tego namierzyć. Ktoś może podać lepszy namiar? Właśnie rozmawiam z MKK budownictwo ws. budowy mojego domu i chętnie popatrzyłbym na robotę tych miszczów... :confused: Z góry dzięki.