Siago 02.02.2007 14:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2007 Witam Wszytkich!!chciałabym wyremontować dom z płaskim dachem z lat 80-tych. Dom jest podzielony na pół w ostrej granicy z sąsiadem, po pierwsze projekt nie zgadza się ze stanem faktycznym, chciałabym wymienić dach wiem że potrzebne jest pozwolenie ale gmina nie ma planu więc muszę wystąpić o warunki zabudowy - nie wiem co zawrzeć w zapytaniu, czy mam wynająć projektanta który mi to narysuje??oprócz tego chce wyminić okna i wybić balkon i ocieplić jak mam zacząć papierologie i jak myślicie ile będe czekać??mam już wszystkie mapki itd. wyciągi z rejestru gruntów itd. co teraz?dzięki za każdą podpowiedź Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robert skitek 03.02.2007 11:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2007 wszystko prócz balkonu możesz potraktować jako remont, ocieplenie też wymaga jedynie zgłoszenia. remoncie - należy przez to rozumieć wykonywanie w istniejącym obiekcie budowlanym robót budowlanych polegających na odtworzeniu stanu pierwotnego, a nie stanowiących bieżącej konserwacji, przy czym dopuszcza się stosowanie wyrobów budowlanych innych niż użyto w stanie pierwotnym; starego projektu raczej w gminie mieć nie będą, więc problemu z różnicami nie będzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Siago 05.02.2007 08:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2007 dzieki za podpowiedź !!!!szukam podobnych tematów na forum może jakoś pójdzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts