Gość 02.02.2007 16:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2007 Powiedziano mi w sklepie, że nie trzeba go już impregnować. Rzeczywiście? Czy może dla świętego spokoju go zaimpregnować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rezi 02.02.2007 18:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2007 no przeciez to juz chyba było ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 02.02.2007 18:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2007 Rezi, przegapiłam wątek, nie mogłam go znaleźć . Sorry. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rezi 02.02.2007 19:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2007 Sprzedawca gresu polerowanego Nowej Gali twierdzi, że nie trzeba go impregnować. Czy można mu wierzyć, czy lepiej dla swiętego spokoju zaimpregnować? chyba jednak trzeba, tam i powiedział przedstawiciel NG - pewnie twój nie był na jakimś szkoleniu albo używaja impregnatu w ilościach śladowych wyłącznie dla zabezpieczenia płytki w czasie fugowania. Mnie równiez przedstawiciel z HG mówił że się impregnuje, glazurnik ma rację się brudzi jak się nie impregnuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sonika 03.02.2007 05:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2007 Kiedyś skopiowałam ten tekst ze strony Nowej Gali Czyszczenie zamontowanej powierzchni. W przypadku zabrudzeń płytek powstałych w czasie wykonywania prac montażowych (pozostałości tynku, kleju, fugi itp.) należy je usuwać stosując odpowiednie środki chemii budowlanej renomowanych firm na bazie kwasowej, które zlikwidują zabrudzenia z powierzchni płytek nie powodując uszkodzenia spoin. W celu zabezpieczenia spoin zaleca się ich staranne nawilżenie przed aplikacją detergentów na bazie kwasowej. Należy przestrzegać zalecanych stężeń i usuwać powstałe zabrudzenia w możliwie krótkim czasie od ich powstania. Do utrzymania codziennej czystości posadzek z gresów porcelanowych należy używać zwyczajnych środków myjących do podłóg, unikając stosowania mocnych detergentów na bazie kwasów. Płytki polerowane wymagają środków czyszczących nie pozostawiających rys na błyszczącej powierzchni. Uwagi Specjalnej pielęgnacji wymaga polerowana powierzchnia płytek. Proces polerowania polega na mechanicznym zeszlifowaniu wierzchniej warstwy płytki za pomocą specjalnych ściernic i uzyskania efektu "lustra". Ze względu na otwarcie mikroporów w procesie polerowania, producent zaleca stosowanie impregnacji powierzchni płytek polerowanych przy pomocy środków impregnujących renomowanych firm dostępnych na rynku w celu ułatwienia utrzymania podłogi w czystości w trakcie eksploatacji oraz zapobiegania plamienia płytek. Nie poleca się woskowania lub natłuszczania powierzchni płytek w celu zabezpieczenia przed brudzeniem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 04.02.2007 14:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2007 Kiedy te płytki należy zaimpregnować. Po ułożeniu na podłodze przed fugowaniem czy razem z fugami? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rezi 04.02.2007 14:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2007 Kiedy te płytki należy zaimpregnować. Po ułożeniu na podłodze przed fugowaniem czy razem z fugami? przed fugowaniem- jezeli fuga jest ciemniejsza od płytek i może je przebarwić, jednak trzena uważać na boczne krewędzie płytek - impregnat moze zmiejszyć przyczepność fugi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts