Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

maluszek w szpitalu...:(

Recommended Posts

• Odpowiedzi 173
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Aga trzymajcie się ciepło i zyczę dużo zdrówka dla małej.

Moja córeczka też była chora (zapalenie oskrzelików), dziś dostała ostani zastrzyk ..... :-?. Pediatra zapisał jej inhalacje z nubulizatora -lekami: Berdual, Pulmicort, Mucosolvan. Ma zażywać leki uodparniajace - biaron c i rutinacea junior. Mam nadzieję, że to bedzie ostania choroba tej zimy :roll:

Agnieskz, inhalator może ci się przydać jeszcze nie raz :roll: Co do soli to się daje sól fizjologiczną w nebulizacji -rozrzedza wydzielinę. Ale nie, jak nie ma tej wydzieliny czyli zdrowemu dziecku nie.

Xena, smrodek też :D

Zezo, co Ciebie tak zezłościło?

Ludzie...ja chyba zwariuję!!! Wczoraj wylądowałam na pogotowiu - zapalenie oskrzeli, 39 gorączki, okropny kaszel. Moja mama to samo, mąż dziś wstał i mówi, że zaczyna go łamać. Wszyscy co siedzieli w szpitalu przy małej...panika, telefon do naszej lekarki co z Sylwią. Stwierdziła, że jeśli bierze nadal antybiotyki to jest pod ochroną. A na dodatek w sobotę dowieźli nam na budowę więźbę i trzeba było co chwile jeździć na działkę i sprawdzać czy wszystko ok. Z tego powodu przenieślismy się do rodziców, bo od nich bliżej na budowę i w razie czego więcej osób, które mogę zerknąć na małą.

Nieszczęścia nie chodzą parami ale te wirusy są jakieś wredne. W sobotę byłam w spółce i na 7 moich pacjentów 6 miało zapalenie płuc. Dorosłych! I tak z "przekroju epidemiologicznego" wynika, że nie da rady bez antybiotyku a kaszel zostaje ze 2-3 tygodnie. Więc uważajcie, Agnieszka nie chodz z zapaleniem oskrzeli. Oprócz wpływu na twoje zdrowie, za 3 dni będą chorzy twoi współpracownicy a potem ich dzieci....

Podglądam i się nie odzywam. Cóż mogę powiedzieć ? Trzymajcie się ciepło....

Właśnie wróciłam z urlopu. Większość dzieci, które były z nami na obozie ma jakiegoś cholernego wirusa. Dorosłych też właśnie kładzie. lekarz zdązył mi zapisać Groprinosinę - pomaga. Na razie tylko lekki kaszel,a mój starszy właśnie kończy chorować. U niego się nie rozwinęło właśnie dzięki Groprinosinie - z tego co widzę. Koleżanka właśnie ma 40 stopni. Razem ze swoimi dziećmi .

Podglądam i się nie odzywam. Cóż mogę powiedzieć ? Trzymajcie się ciepło....

Właśnie wróciłam z urlopu. Większość dzieci, które były z nami na obozie ma jakiegoś cholernego wirusa. Dorosłych też właśnie kładzie. lekarz zdązył mi zapisać Groprinosinę .

A co to za lek, bo w internecie jakoś nie mogę znależć??? Jest dostępny tylko na receptę?? :roll:

Dzióbek, w grudniu miałam opiekę na małą, w styczniu 2 tyg. zwolnienia po wypadku samochodowym. Po prostu nie mogę sobie na to pozwolić, bo inaczej będę mogła szukać innej pracy, a ta mi akurat bardzo odpowiada. Na co komu pracownik, który non stop jest na opiece albo zwolnieniach?

. lekarz zdązył mi zapisać Groprinosinę .

A co to za lek, bo w internecie jakoś nie mogę znależć??? Jest dostępny tylko na receptę?? :roll:

Chyba chodzi o Groprinosin

Jeszcze o szczepieniach przeciw pneumokokom - gdzies mi sie obilo o uszy, ze dzieci najmlodsze - szczepione Prevanarem - ta szczepionka za ok. 300zl powinny ja dostac w 3-4 powtorzonych dawkach :( .

Np. TU jest info.

Agnieszka, zdrowka dla coreczki i calej rodzinki :)

o wykrakałam sobie....EZS albo się Twój scenariusz sprawdza, albo śmieszny zbieg okoliczności.

Pojechałam na wypad w czeskie górki pobrykać na nartach....a w poniedziałek 39stopni i tak cały tydzień....grypsko jak ta lala malowana, nie pamiętałam jak to jest mieć grypę ale teraz juz pamiętam:>