Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Gdzie kupujecie projekty?

Jak kupiłeś projekt?  

113 użytkowników zagłosowało

1. 1. Jak kupiłeś projekt?

• Przez Internet
    • W biurze architekta
    • W biurze nieruchomo
      0

Recommended Posts

• Odpowiedzi 71
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Witam!

Owszem, przez internet wyszukałam, blisko domu i tu zrobiłam błąd. Osoba sprzedająca projekty nie ma uprawnień do adaptacji, o czym nic nie wspomniała. Dopiero w trakcie pracy nad adaptacją projektu na mapie zobaczyłam pieczątkę innej osoby.Chciałam się wycofać, albo kontakt z osobą uprawnioną. Okazało się,że to inne województwo. Musiałabym ponieść koszty wykonanej pracy oraz niszczenie dokumentów itp. /cena około 1.500,-zł/. I znowu kupić nowy projekt itd.

Piszcie umowy z projektantem.

Ankieta da troszkę tendencyjne wyniki.. Bo jest robiona wśród .. internautów.. :lol:

Bardzo bym się zdziwił, jakby internet nie wygrał.

Ja projekt znalazłem w jakimś folderze, potem mailem poprosiłem o kilka interesujących mnie zrzutów, następnie .. oczywiście zamówiłem przez internet i zapłaciłem z konta internetowego.. :wink:

Witam! Ja wyrysowałem i zwymiarowałem sam to co chciałem, architekt przerysował i autoryzował. Mimo iż prosiłem by poprawił moje ewentualne błędy, skończyło się na tym, że również sam decydowałem w trakcie budowy o niewielkich zmianach, które rzutowały na moje finanse, estetykę i logikę tej budowli. Nie miałem ci ja szczęścia ani do architekta ani fachowców,sąsiada też mam bez sensu niestety. Mimo to chałupa stoi i cieszy oko nie tylko moje.