kirmikolow 02.02.2007 21:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2007 ILE DALISCIE ZA STUDNIE Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
elami1971 02.02.2007 22:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2007 Kopana ? 300 pln za metr z kręgiem, do tego żwir 80 pln za kubik. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magdac. 03.02.2007 19:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2007 320 brutto za mb na gotowo, studnia wiercona, głębinowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maliniaczek 04.02.2007 14:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2007 Ja właśnie jestem po etapie poszukiwan studniarzy, z czwórki wykonowcow już wybrałam jednego, ceny wszyscy maja zblizona to jest od 60 zł za mb do 150zł za studnie głebinowa, Ja będę miała wierconą na 30 metrow, bo lustro wody mam na 15 metrach, i jesli chodzi dokładnie o taką studnie, to moj wykonawca bierze 150zł za metr ale studnie mam juz pod klucz, czli pompa, rury osłonowe i jakies tam inne rury, i obudowa studni na gruncie,inni zyczyli sobie 100zł do 120zł za taką studnie ale bez materiałow, aha...wszystkich studniarzy miałam poleconych z forum pozdrawiam serdecznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Violek 06.02.2007 22:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2007 A ja wlasnie szukam studniarzy z Wroclawia lub okolic - czy mozecie mnie pokierować gdzie ich szukać ( tu na forum) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maliniaczek 06.02.2007 23:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2007 No ja szukałam na forum, ale jeśli w okolicy twojej działki są inne budowy to popytaj się czy mają studnie ,jeśli tak to wypytaj się kto to robił i jaka cena i czy polecają danego wykonawce, bo na forum moze byc ciężko znależć studniarzw określonej okolicy, wiem sama,bo jak dzwoniłam do niektorych z warszwy, to mi powiedzieli , ze poza wawą nie robią i takim to sposobem z 7 wyszukanych i poleconych studniarzy zostało mi 4 ktorzy mogą podjąć sie pracy na mojej działeczce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MURAN1719501459 07.02.2007 13:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2007 Mam uzgodnione na 100 zł mb bez materiałów (studnia wiercona). Fachowiec bardzo sprawny i sprawdzony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rogacek 13.02.2007 20:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2007 witamjestem nowy na forum więc wybaczcie błedy tak się składa że mam dodatkową pracę i robię studnie wiercone tzw. abisynki na pompy ręczne i elektryczne. studnia abisynka z pompą reczną 650 złotych a z elektryczną 9500 złotych. ceny z zeszłego roku. cena obejmuje wykonanie studni z zamontowanie odpowiedniej pompy z materiałem. jak macie pytanka to spoko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Violek 17.02.2007 21:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2007 Hm....rogacek czy aby sie nie pomyliles? czy to napewno 650zl i 9500zł ? Czy ta pompa elektryczna jest taka droga? I jeszcze jedno - kto powinien wyznaczyc miejsce budowania stydni?Skąd bede wiedziec gdzie kopać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rogacek 18.02.2007 21:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2007 ceny za abisynkę z zeszłego sezonu oczywiście się pomyliłem 950 złotych ja mam mapy wrocławia i okolic i wiem gdzie szukać. jak nie wiem mam znajomych radiestetów abisynka czyli studnia z pompą powierzchniową o głębokości do 8 metrów. pompy powierzchniowe nie zasysają z większych głębokości. czasami wiercimy głębiej i gdy lustro wody stabilizuje się na głębokości mniejszej niż 8 metrów wystarcza pompa powierzchniowa. przy większych głębokościach musimy stosować pompy głębinowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ART TELEKOM 20.02.2007 17:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2007 Może znacie kogoś i polecacie z Górnego Śląska Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Papkin 22.02.2007 09:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2007 Czy po wykonaniu studni wykonawca daje Wam wyniki badań jej składu chemicznego i bakteriologii? Czy wiecie co pijecie? Czy ktoś (w Waszym imieniu) nadzorował proces wiercenia, filtrowania i zamykania wód?Dlaczego o to pytam??? Bo studnię można zepsuć na wielu etapach!1. Nie są odcięte od warstwy zasadniczej cieki i sączenia, które często występują nad tą warstwą - etap wiercenia. Wody chemicznie i bakteriologicznie skażone spływają do filtra po rurach kolumny eksploatacyjnej.2. Filtr postawiono w złym miejscu i wydajność jest mniejsza niż mogłaby być - etap filtrowania3. Ze względu na małą średnicę wiercenia nie wykonano żwirowania studni - etap filtrowania4. Zamontowano filtr bez atestu (toksyczny materiał, słaba wytrzymałość).5. Zakolmatowany filtr. Powód - nie przeprowadzono dokładnego pompowania oczyszczającego6. Za niska cena wykonania. Przy zaniżonych kosztach (by nie stracić klienta) wykonawca nie jest w stanie dopełnić warunków zawartych w punktach 1 - 5 - etap wstępny Zwracam również uwagę na częste oszustwa części wykonawców. Polegają one na nieuzasanionej głębokości wiercenia. Powiedzmy, że otwór o głębokości 20 m osiąga spód warstwy wodonośnej i ilość pozyskanej wody pokrywa zapotrzebowanie inwestora np. 2000 litrów/godzinę (48000 litrów/dobę). Zatem przewidując jeszcze 1,5 m na część podfiltrową całkowita głębokość studni powinna wynieść 21,5 m. Ponieważ łatwo się wierci, to wykonawca prowadzi wiercenie głębiej np. o 8 m. To pozwala mu na pokrycie kosztów stałych, związanych np. z transportem. Te 8,0 dodatkowych metrów jest oszustwem. Znam przypadek nieuzasadnionego przegłębienia studni o 300%.Dlatego właśnie prace wiertnicze powinny odbywać się pod nadzorem osób z uprawnieniami górniczymi w tym zakresie, które wiedzą co w trawie piszczy. Pozdrawiam. MW Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AgataSS 05.03.2007 12:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2007 możecie kogoś polecić na studnię głębinową (ok 40 mb) w okolicach Łodzi? jak jest z tymi filtrami wody? jak częso się je wymienia (w moim przypadku będzie dużo żelaza i potasu)? jak jest z odbiorem takiej studni, z sanepidem itp. Jeżeli studnia byłaby jedynym źródłem skąd czerpana jest woda, czy może się tak zdarzyć, że sanepid nie da pozwolenia na użytkowanie wody jako pitnej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
siemka 06.03.2007 19:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2007 A może ktoś zna uczciwego studniarza z okolic Lublina ???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
allamartinek 07.03.2007 12:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2007 studnia wiercona-za plastiki 70zl/maz matal 80/mjuz z materialami-wydaje sie ok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
belcia1 11.03.2007 21:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2007 Witam, właśnie zabieram się do tematu studni, i wykonawca podał cenę za robociznę z materiałem 200-400 zł + osobno koszty pompy.Czy to jest normalna cena, czy mam szukać dalej? może macie namiary na fachowców z okolic Trójmiasta? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
diffel 08.04.2007 20:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2007 Moze ktos mi napisze ile za studnie wiercona w okolicach Trojmiasta.Jesli ktos zna sprawdzona ekipe, to prosze o namiar Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
diffel 08.04.2007 20:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2007 Moze ktos mi napisze ile za studnie wiercona w okolicach Trojmiasta.Jesli ktos zna sprawdzona ekipe, to prosze o namiar Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
diffel 08.04.2007 20:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2007 Moze ktos mi napisze ile za studnie wiercona w okolicach Trojmiasta.Jesli ktos zna sprawdzona ekipe, to prosze o namiar Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Greg_pu 16.04.2007 13:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2007 O cenach i firmach było juz tu: http://forum.muratordom.pl/viewtopic.php?t=91438&highlight= i tu: http://forum.muratordom.pl/viewtopic.php?t=63777&highlight= ale ogólnie sprawa przegwizdana, te tanie firmy kopią tylko w ziemi , jak trafią na skałę to odpuszczają, a te które maja sprzęt do wiercenia w skale wariują z cenami. POWODZENIA Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts