Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

ILE ZA STUDNIE

Recommended Posts

• Odpowiedzi 82
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• 1 month później...

Ja studnię mam wierconą na 6 metrów , na dwóch mam filtr, woda występuje już na trzech, za wywiert próbne pod studnię , wywiert otowru pod budynkiem , opis gleby i mapki zapłaciłam 2500 zł bez fakturki. :cry:

Nie wiem, czy to dużo, wykonawców mamy jak na lekarstwo ,ten którego wybrałam był najtańszy. :roll:

na 6m to jest woda podskórna nie nadaje się do użytku domowego tylko do ogrodu lub na budowe .wywiercenie studni głębinowej kosztuje z materiałem około 3 tyś. wodę z takiej studni możesz podłaczyć do domu np.pralka prysznic oszczedzasz na rachunkach za wodę

No właśnie po to ja wierciłam, pod domem mam wodociągi , które doprowadzę tylko do kuchni , reszta domu bedzie na studni, oszczędnośc przede wszystkim, bałam się robić studnie głębinową, teraz są modne oczyszczalnie ekologiczne, jakby sie do studni przedostały jakieś nieczystości , to raczej cięzko by z nami było :roll:

Witam serdecznie jestem z firmy, w której wiercimy odwierty m. in. pod studnie. Firma jest zlokalizowana w okolicy BYDGOSZCZY, to tez małe odwierty pod studnie wykonujemy jedynie w województwie kuj - pom. cenay p[rzedstawiają się następująco 100 zł netto mb odwiertu, 300 zł brutto materiał( filtr, rura, kształtki), hydrofor w zalerzności od potrzeb klienta w 300 - 900 zł brutto, blirzsze informacje 508 255 495

• 1 month później...
No właśnie po to ja wierciłam, pod domem mam wodociągi , które doprowadzę tylko do kuchni , reszta domu bedzie na studni, oszczędnośc przede wszystkim, bałam się robić studnie głębinową, teraz są modne oczyszczalnie ekologiczne, jakby sie do studni przedostały jakieś nieczystości , to raczej cięzko by z nami było :roll:

halo a jakiś namiar mogę prosić na studniarza ??

• 9 months później...

Witam szukam sprawdzonego rzetelnego wykonawcy z okolic Łodz-Pabianice ,dokładnie chodzi o wykopanie wywiercenie studni w miejscowosci Wysieradz Gmina Pabianice.jezeli ktos wie cos to prosze o wszelkie namiary.

Z góry Dziekuje i czekam na info.

Pozdrawiam Serdecznie.

Witam szukam sprawdzonego rzetelnego wykonawcy z okolic Łodz-Pabianice

Witaj, z tego co pamietam jak szukalam studniarzy to najtansi byli wlasnie z okolic Łodzi i Warszawy. Wielu z nich obsługiwało województwo swoje ewentualnie sąsiednie.

Wrzuc w google studnie wiercone lub glebinowe i dzwon... i tak beda pytac czego konkretnie oczekujesz i jaka studnia :wink:

Witam szukam sprawdzonego rzetelnego wykonawcy z okolic Łodz-Pabianice ,dokładnie chodzi o wykopanie wywiercenie studni w miejscowosci Wysieradz Gmina Pabianice.jezeli ktos wie cos to prosze o wszelkie namiary.

Z góry Dziekuje i czekam na info.

Pozdrawiam Serdecznie.

Rajciu, jak szukasz na Pabianice, to masz Panie pod nosem fachowca. :lol:

503 012 940 Jan Przewoźny

Ja mam wywierconą, woda już leci i z całej obsługi jestem bardzo zadowolony. Zdecdowanie polecam. Nie ma co szukać, czy znajdziesz taniej o 5zł/metr, szkoda czasu. :D

U mnie w dzienniku masz zdjęcia z tej imprezy, tylko niech Cię nie odstarszy ten sprzęt ;)

• 2 weeks później...
  • 3 months później...

Witam!

Szukam sprawdzonej i rozsądnej co do płatności ekipy do wykonania studni wierconej z Żywca i okolic.

Czy ktoś z Was drodzy forumowicze ma namiary na wykonawcę z którego jest w pełni zadowolony?

Pozdrawiam Serdecznie.

• 4 months później...

Witam,

Mam pytanie do szanownych forumowiczów.

Robię głębinową studnię wierconą, odległosc od granicy działki to 7m, od mojego szamba będzie docelowo koło 20 m.

W rejonie będzie budowana kanalizacja przez gminę - czy przepisy mówią coś o odległości studni od sieci kanalizacyjnej (na pweno o szambie, idywidualnej oczyszczalni scieków i lokalnego rozsączenia).

Drugie pytanie - sąsiad na działce obok jeszcze nie rozpoczął budowy, co jeśli będzie chciał miec przydomową oczyszczalnię ścieków z rozsączaniem blisko granicy z moją działką. Czy fakt, że za płotem ma studnię uniemożliwi mu zrobienie oczyszczalni ścieków bliżej niż 30 metrów od mojej studni?

Z góry dzięki z odpowiedzi,

Pozdrawiam,

Cooba16