Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

JAK DłUGO TRWAłA WASZA BUDOWA

Recommended Posts

• Odpowiedzi 107
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Ja mam plan by rozpocząć wiosną a na Boże Narodzenie już mieszkać. Nie wiem czy realne ale plan mam :D Najbardziej obawiam się, że nie dopiszą wykonawcy. I tu może coś zawalić w tym moim planie. Interesują mnie natomiast Wasze opinie na temat tak szybkiego budowania domu. Czy te madrości o "odstaniu" domu to nadal stereotypy, czy może jednak całkiem fajnie mieszka sie domach budowanych w jeden sezon?

Najbardziej boję się, że zawalą robotnicy. To główna przeszkoda, która może wyniknąć. Napiszcie jak Wam się mieszka. Czy takie szybkie budowy mają negatywne skutki? Co jest wadą takiego tempa, a co zaletą? Czy jeszcze raz postawilibyście dom w sezon? Jestem ciekawa Waszych doświadczeń i opini.

Najbardziej boję się, że zawalą robotnicy. To główna przeszkoda, która może wyniknąć. Napiszcie jak Wam się mieszka. Czy takie szybkie budowy mają negatywne skutki? Co jest wadą takiego tempa, a co zaletą? Czy jeszcze raz postawilibyście dom w sezon? Jestem ciekawa Waszych doświadczeń i opini.

Ja za bardzo nie śpieszę się z wykańczaniem (o tym wyżej) i na przykład cieszę się, że jeszcze nie pomalowalam ścian (gładzie gruntowane) bo popękały, więc to można jako minus. Nie mam też kafelek w łazience i też dobrze bo wylazlo, że cieknie z jednaj rury po ścianie - potem by nie wyszło.

Czy jeszcze raz? Jakbym musiała placić za wynajem mieszkania i jednocześnie utrzymywać już dom to zdecydowanie tak. Jakbym była bogata to może nie. Poza tym chciałam wiać szybko z bloków bo wolę niewkończony dom niż blokowisko.