Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

JAK DłUGO TRWAłA WASZA BUDOWA

Recommended Posts

Wbicie łopaty sierpien 2005

stan surowy listopad 2005

dachówka grudzień 2006

okna marzec 2006

wprowadzanie sierpień 2006

ocieplanie i elewacja lipiec 2007

Stan na dziś na zewnątrz - działka uporządkowana z początkami ogrodu, brama wjazdowa +furka+część ogrodzenia;

wewnątrz - dół OK tylko brak tynków w garażu i kotłowni, góra niewykończony jeden z trzech pokoi oraz górna łazienka (ale jest na dole :) )

• Odpowiedzi 107
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

my zaczęliśmy w kwietniu 2006 r. we wrześniu wprowadziliśmy się z firmą (firma obok domu) ,pół roku niemyślenia i nierobienia niczego po tym maratonie i od lutego zaczęliśmy własnymi siłami czyli sobotami i czasami po godzinach-przeprowadzkę planujemy na Boże Narodzenie tego roku :lol:

Moja budowa trwała 15 miesięcy - zacząłem z końcem maja 2006 (ściśle przestrzegając terminów technologicznych np. wiązania betonu) i muszę powiedzieć że gdyby nie momentami brak płynności finansowej (wzieliśmy kredyt na budowę stanowiący 1/3 wartości domu i aby uzyskać kolejną transzę kredytu musieliśmy zainwestować na budowie - a zupełnie inaczej to sobie wyobrażałem) a przez co musiałem wyhamowywać ekipy to pewnie skończyłbym na wiosnę 2007 a tak prace budowlane zakończyliśmy w w połowie sierpnia.

Pozostaje mi jeszcze trochę wykończeniówki (montaż 5 szt drzwi, terakota w garażu oraz pomalowanie garażu i kotłowni) ale już zamieszkaliśmy :D :D :D