marekas5 19.11.2009 02:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2009 Chłopie, popatrz jak to wyglada, na pierwszym planie masz budynek gospodarczy, a z tyłu jakas przybudowka? Ja sie nie dziwie ludziom, bo rozne sa gusta, ale ten architekt co to wymyslił to do konca zycia powinien w tym mieszkac! Ja sie na polskim budownictwie nie znam, ale u nas czegos podobnego nie widzialem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kkdarch 19.11.2009 05:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2009 Dom z garażem wcale nie musi wyglądać brzydko.Ja powiększyłem szerokość garażu do 5,85m ale za to mam dużą sypialnię małżeńską z garderobą i łazienką nad nim.Przejście jest przez śluzę tam gdzie wyjście z piwnicy którą doprojektowałem. http://www.dominanta.pl/oferta/Sindbad_2G.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arekk 19.11.2009 09:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2009 A ja będę miał auto w piwnicy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacekot 19.11.2009 09:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2009 ja mam garaż w bryle oczywiście z przejściem do domu i nie wyobrażam sobie innego rozwiązania ma swoje plusy i latem i zimą ( zima znacznie więcej )minusą jeszcze nie zauważyłem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arturromarr 19.11.2009 10:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2009 Powiedzcie mi o co chodzi z tym mitem, że jak jest przejście bezpośrednio z domu do garażu to śmierdzi? Sam dopiero buduje dom, ale ten argument wydaje mi się śmieszny bo znam kilka osób które mają takie rozwiązanie (połączenie wiatrołapem, lub przedsionkiem) i nigdy nie czułem u nich żadnego nieprzyjemnego zapachu. Czy są może jakieś "śmierdzące" marki aut? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edde 19.11.2009 16:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2009 Chłopie, popatrz jak to wyglada, na pierwszym planie masz budynek gospodarczy, a z tyłu jakas przybudowka? Ja sie nie dziwie ludziom, bo rozne sa gusta, ale ten architekt co to wymyslił to do konca zycia powinien w tym mieszkac! Ja sie na polskim budownictwie nie znam, ale u nas czegos podobnego nie widzialem. skończ trolować bo to już nudne, wszelkie dyskusje bez ujawnienia jakie to jedyne słuszne architektoniczne cudo budujesz i tego gdzie jest to "u nas" z samymi pięknymi (oczywiście wg tylko twego gustu) uważam za równie bezsensowne jak twoje wypowiedzi w tym temacie arturromarr ja znam z autopsji kilka domów gdzie wejście z garażu jest nie przez wiatrołap czy przedsionek a bezpośrednio do hollu i też nic nie śmierdzi, rzecz jasno to też sprawa poprawnej wentylacji i pewnie sposobu użytkowania garazu (jak ktoś zakąłd przemysłowy tam robi czy inne smrodogenne pomieszczenie to częste otwieranie jednych drzwi może zbyt słabą śluzą, w normalnych przypadkach powinno być ok) dla takich drzwi jest zdecydowanie więcej za niż przeciw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
IZA30 29.11.2010 13:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2010 Moim zdaniem bardzo dobry pomysł. Szczególnie w niepogodę - wjeżdżasz do garażu i suchą nogą przechodzisz do domu, nie plączesz się z zakupami po placu U nas z garażu do domu przechodzi się przez pralnię, więc mam nadzieję, że nie będzie żadnych uciążliwości związanych z zapachami spalin. ciekawe,a czy ubrania ,które prawdopodobnie suszysz w pralni nie przechodza zapachem spalin? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krzysztof BB 29.11.2010 15:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2010 A ja sie nie zgadzam ze stwierdzeniem, że to taki mit. Mam przejście z garażu do domu przez kotłownie. Parkuje 2 nowoczesne i sprawne samochody, nie rzęchy, i każdy samochód zaparkowany w garażu z rozgrzanym silnikiem, przynajmniej póki nie ostygnie wydziela trochę "samochodowych zapachów". Z czasem ten zapach jakoś "utrwala się" gdzieś w scianach tego pomieszczenia. Też tak miałem i okazało się że mam wyciek paliwa bo zwierzątko nagryzło przewód paliwowy. Sprawdź dokładnie auta! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
justkaaa 29.11.2010 15:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2010 Ale przyznacie, że schowanie autka w garażu jak jest zima i na dworzu pada śnieg albo/i jest grubo poniżej zera to fajna sprawa...mam garaż w bryle i narazie sobie chwale. Wjeżdżam do garażu i potem nie muszę z zakupami dygać po dworzu. Oczywiście jak wszystko ma to swoje zalety ale ma i wady Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
IZA30 01.12.2010 09:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2010 ja sie własnie zastanawiam bardzo CZY ROBIĆ TO PRZEJŚCIE DO GARAŻU Z DOMU CZY NIE??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mynia_pynia 01.12.2010 12:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2010 A ja mieszkam jeszcze w bloku w którym jest garaż podziemny na 30 samochodów, wejście jest z klatki, oddzielone podwójnymi drzwiami. Na klatce nigdy (a mieszkam już 6 lat) nie czułam zapachu spalin mimo że nie są tam zaparkowane tylko "nowoczesne" samochody. Czasami jak kilkoro sąsiadów wyjeżdża na raz to włącza się czujka spalin i bzyczy, i śmierdoli w garażu, natomiast na korytarzu nic nie czuć, więc się pytam jak ma być czuć w domu gdzie są 1-2 samochody, gdzie się wjeżdża i od razu samochód jest zaparkowany w przeciwieństwie do garażu w bloku, gdzie trzeba wjechać, dojechać, otworzyć wrota do swojego boksu, zaparkować i ufff, nareszcie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
justkaaa 01.12.2010 16:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2010 ja sie własnie zastanawiam bardzo CZY ROBIĆ TO PRZEJŚCIE DO GARAŻU Z DOMU CZY NIE??? Robić!!! Jak juz masz garaż to głupio nie zrobic przejścia. Oczywiście przejście nie bezpośrednio do hallu a tym bardzie do salonu. Najlepiej mieć tzw śluzę między garażem a hallem, najczęściej kotłownie. Ja u siebie nie czuje żadnych zapachów ani w domu ani nawet w kotłowni. Zapachy samochodowe jedynie sa odczuwalne jak jestem w garazu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
redlum 02.12.2010 07:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2010 Jak komuś garaż służy jako przydomowy warsztat - to lepiej zrobić oddzielnie. Jeśli ma to być tylko do parkowania - to nie ma co się zastanawiać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
justkaaa 02.12.2010 08:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2010 Jak komuś garaż służy jako przydomowy warsztat - to lepiej zrobić oddzielnie. Jeśli ma to być tylko do parkowania - to nie ma co się zastanawiać. Zdecydowanie sie zgadzam. To co pisze prawdziwy.anika to nie jest juz tylko garaz ale własnie przydomowy garaż. jak ktoś ma takie pasje to taki garażo-warsztacik lepiej zrobić jako oddzielny budynek, ale reszta która garaż używa tylko po to by tam wjechać, rozpakować zakupy a rano wyjechać to smiało może robić połączony z częścią mieszkalną Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pawel_47 30.12.2010 20:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2010 Tak, w pełni sie zgadzam. Należy wybrać garaż zależnie od potrzeb. Moja żona i ja mamy od niedawna dwa samochody, zdecydowaliśmy sie na blaszany garaż na drugi samochód i jesteśmy bardzo zadowoleni. Zamówiliśmy ten garaż od Firmy Garaże Król: http://garaze-krol.com/ Polecam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edde 30.12.2010 22:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2010 a może nie spamuj?? a może blaszaki to wilgotne puszki i szkoda auta w nich trzymac? a moze uwazaj bo zamiast reklamy wyjdzie antyreklama blaszaków, Boguś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
12michal 10.02.2013 16:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2013 Witam.Wybrałem już projekt domu, który będę budował.Ale ostatnim czasie pojawił się pomysł wyboru identycznego projektu ale z garażem.Oczywiście nasuwa się pytanie - jakie są koszty budowy takiego garażu ? Jakie będę różnice w kosztach budowy ?Całe szczęście garaż jest z płaskim dachem i co też ważne NA PEWNO zmniejszył bym go do 1-stanowiskowego. Wersja bez garażu:http://www.galeriadomow.pl/projekty-domow/projekt-dom-przy-makowej-3.html?L#box1Wersja z garażem:http://www.galeriadomow.pl/projekty-domow/projekt-dom-przy-makowej-4.html Proszę o podpowiedź i uwagi.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gentoonx 10.02.2013 16:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2013 tam pisze 86k pln. dla jednego stanowiska pewnie koło 60k pln Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
żelekmisiek 11.02.2013 17:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2013 jesli przemawiają względy ekonomiczne, to trudno dyskutować.Ale jeśli jeszcze rozważasz z innych względów garaz - to nie rezygnuj z garazu. MIeszkam teraz w domu bez garazu i jest beznadziejnie. Nie nawidzę tego. Zazdroszcze tym, co suchą nózka przechodza z domu do garazu. Zakupy, dzieci z plecaczkami, zima, itp. jest pełno wzgledów przemawiających jednak na plus dla garażu. Teraz, kiedt zdecydowalismy się na większy dom - szukam projektu z garazem - obowiązkowo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gentoonx 11.02.2013 17:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2013 czytaj ze zrozumieniem nie rezygnuje z garażu tylko chce mniejszy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts