Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

POMOCY...samowola?

załamana

Recommended Posts

No to współczuję takiego sąsiedztwa...

Ale nie załamuj się :wink: z naszą pomocą odgryziesz się pięknym za nadobne.

Jest cała masa przepisów, które łamie urząd i na czymś ich już wkrótce przyłapiesz.

A skargi ja jak najbardziej polecam. Tu masz wzór jednej z nich:

http://forum.muratordom.pl/viewtopic.php?t=28921

Aneczko...dziekuję :D

Powiem Ci,że chyba mam już coś na moich "sąsiadów" ...

słuchaj przy moim płocie w odległości może 1 merta, może 1.2 postawili sobie taką budkę (blacha falista) w środku całe mnóstwo różnego rodzaju kableków, przewodów, światełek...to jakas centrala...nie wiem jeszcze czego ale sprobuje sie dowiedzieć.

Jak ja stawiłam przenośne pomieszczenie gospodarcze (pospolitego blaszaka) to nie dosyc,ze potrzebowałam to zglosic do Starostawa to warunek byl 3 metry od granicy...postawiłam na 3.25...a oni sobie metr od mojego płotu...

co myślisz? napisać jakies pisemko?

Pozdrawiam Cie bardzo serdecznie.

Stanisławie jak tam sprawa ogrodzenia? Odpisz jak tylko wnuki pozwolą...hihi :lol:

Chyba zabawa wymyka mi się z rąk. Dzisiaj dowiedziałem się, ze zgoda burmistrza była ustna, a pan z zakładu drzewnego zagrodził również dostęp do słupa WN Zakładowi Energetycznemu. Mało tego. Płot przechodzi "ocierając" się o słup. I oni nadali już sprawę do nadzoru budowlanego. Więc burmistrz się wyłga, że nic nie wiedział, a płot będzie pewnie do rozbiórki.

Niestety, nie z mojego powodu :wink: