mantra 03.02.2007 09:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2007 Szukam informacji na temat paulowni:j ak wysokie rośnie to drzewo w polskich warunkach, czy to prawda że ma tak duże przyrosty roczne, kiedy kwitnie, jak zimuje w Polsce? Może ktoś ją ma u siebie w ogrodzie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zygmor 03.02.2007 16:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2007 mantra,Niestety nie jest to drzewo do naszego klimatu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ady 03.02.2007 16:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2007 Jeśli masz w ogrodzie miejsce ciepłe, zaciszne, osłoniete od wiatrów to możesz posadzić pod warunkiem że uda Ci się kupić gdzieś sadzonkę. Miałem Paulownie przez pare lat - przemarzała każdej zimy i musiałem ją przycinać na 20 cm nad ziemią, a co roku przyrastała na ok. 1 m wysokości. Widziałem jeden egz w Warszawie - kwiatnie wczesną wiosną, kwiaty ma fioletowe, jest drzewkiem lub krzewem dorastającym do kilku m wysokości, ma ładne duże liście. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mirek_Lewandowski 03.02.2007 17:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2007 W Szczecinie widziałem. Ale tam zimy cieplejsze. W Pradze na zamku ładna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mantra 03.02.2007 20:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2007 Niestety, mam tylko nasiona a nie sadzonkę. Ciekawe czy cokolwiek wzejdzie...Jeśli nie to trudno. Chociaż mam nadzieję że może w Wielkopolsce sa na tyle łagodne zimy, że przeżyje (jeśli w ogóle wzejdzie) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wari 04.02.2007 00:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2007 We Wrocławiu nieźle się udaje i jest do kupienia (oczywiście nie teraz). Przyrosty robią wrażenie ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ady 04.02.2007 07:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2007 Niestety, mam tylko nasiona a nie sadzonkę. Ciekawe czy cokolwiek wzejdzie... Jeśli nie to trudno. Chociaż mam nadzieję że może w Wielkopolsce sa na tyle łagodne zimy, że przeżyje (jeśli w ogóle wzejdzie) Ja również rozmnażałem z nasion (nasiona były z importu - wzeszły ładnie) siewki paulowni wyglądają jak siewki ogórka... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szuna 04.02.2007 16:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2007 We Wrocławiu nieźle się udaje i jest do kupienia (oczywiście nie teraz). Przyrosty robią wrażenie ! A w którym miejscu we Wrocławiu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wari 04.02.2007 16:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2007 Choćby w punkcie koło Ogrodu Botanicznego lub u dostawców do tego punktu (co obniża cenę o co najmniej jakieś 100%) - gospodarstwo na Dożynkowej czy Jutrzenki, trafiam tam, ale nazwy nie pamiętam (nie ma tablicy że to szkółka, pod koniec ulicy), ewentualnie w szkółkach pod Wrocławiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mantra 04.02.2007 19:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2007 A jakie wysokie w polskich warunkach rośnie to drzewo? Kiedy kwitnie i jak długo? Właśnie wysiałam nasiona i zobaczymy czy cokolwiek wzejdzie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Monika B 14.02.2007 06:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2007 Ponoć to kolos - rośnie wielkie, ale nie znam wymiarów. Sama dostalam sadzonkę, ale niestety, mimo ochrony przemarzła drugiej zimy. Ale to rubieże wschodnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts