supernik 29.07.2011 09:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2011 A jaki wykop robi się pod dom niepodpiwniczony ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
firewall 29.07.2011 11:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2011 Przynajmniej tak duży jak obrys budynku:yes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
supernik 29.07.2011 22:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2011 a głębokośc szerokość ? Spotkałem różne szkoły. Lanie w ziemię betonu murowanie z bloczków....etc. MAm ścianę 30cm grubości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
firewall 30.07.2011 06:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2011 A projekt to masz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Malybialy 07.08.2011 12:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2011 Witam czy koparka JCB podczas zasypywania bloczków fundamentowych, może po nich wjeżdżać do środka wykopu żeby wszędzie sięgnąć łychą?Oczywiście po wcześniejszym zasypaniu piaskiem z obu stron do takiego poziomu, żeby łagodnie wjechać i wyjechać. Nie rozwali mi bloczków? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
surgi22 07.08.2011 12:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2011 Jeżeli lubisz ryzyko to możesz się na takie przejeżdżanie przez scianę zbudowaną z bloczków zgodzić. Jesli chcesz mieć pewność i spać spokojnie wybij im ten pomysł z głowy. koparka niech podjedzie pod zasypany fundament i operuje z zewnątrz - bez wjeżdżania do środka. Zależy też kiedy te bloczki murowali ( ile mineło czasu od wylania ław i wymurowania bloczków ). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Malybialy 07.08.2011 15:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2011 Ławy wylewane pod koniec czerwca, a ściany z bloczków stoją już ponad 2 tyg. Problem w tym, że działka jest wąska i nie ma możliwości wrzucenia piasku z każdej strony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
surgi22 07.08.2011 15:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2011 osobiście nie zgodziłbym sie na przejeżdżanie przez fundemant ale to twoja decyzja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
firewall 08.08.2011 16:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2011 surgi ma rację. Koparkowy niech po swoich ścianach sobie hula. A u ciebie niech popracuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Malybialy 08.08.2011 19:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2011 Tak też właśnie będę robił. Dziś koparką JCB zasypał tyle ile dał rade bez wjeżdżania do środka po bloczkach (majster się upierał, żeby wjeżdżać-nic się nie stanie wszędzie tak robimy i jest dobrze) więcej nie dałem. Na jutro zamówiłem małą ładowarkę Komatsu, która mam nadzieje wsypie wszystko ładnie do środka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
surgi22 10.08.2011 11:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2011 I dobrze zrobiłeś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts