Tomko31 19.07.2004 18:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2004 Witam kupiłem Huragan w tym tygodniu kopię fundamety. będę wdzięczny za wszelakie porady. Z góry dziękuje pozdrawiam . [email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anton68 17.08.2004 22:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2004 Witam serdecznie, ja jeszcze czekam na pozwolenie więc zgłoszę się póżniej, mam nadzieje że jeszcze zacznę w tym roku, bede budowal w okolicy wrocławia pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Taysha 12.10.2005 12:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2005 podnoszę Czy ktoś budował/buduje albo zamierza budować Huragan ????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aha26 12.10.2005 20:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2005 wklejcie jakiś link do tego projektu!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Taysha 12.10.2005 20:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2005 Huragan http://www.domywstylu.pl/projekty/jednorodzinne_z_uzytkowym_poddaszem/huragan/default.asp?id=67 Huragan 3 http://www.domywstylu.pl/projekty/jednorodzinne_z_uzytkowym_poddaszem/huragan_3/default.asp?id=408 3 - o wiele bardziej mi się podoba, ale wydaje mi się, że jego dach bedzie doć drogi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Taysha 17.10.2005 20:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2005 Witam Chciałam się zapytać o Wasze opinie na temat Huraganu - Domy w stylu... Nie znam się jeszcze za bardzo na budowie domu, ale ten wydaje mi sie prosty i funkcjonalny, ale moze sie mylę Słowa krytyki również mile widziane http://www.domywstylu.pl/projekty/jednorodzinne_z_uzytkowym_poddaszem/huragan/default.asp?id=67 http://www.domywstylu.pl/projects/rzuty/huragan_rz1.gif http://www.domywstylu.pl/projects/rzuty/huragan_rz2.gif http://www.domywstylu.pl/images/panoramy/huragan.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
acca5 19.10.2005 14:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2005 w grupie lubuskiej jedna Pani buduje Huragan-poszukaj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 19.10.2005 19:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2005 ech, musze drugi pisać , mała mi skasowała parter - za duży hol, za mały salon jak na 140m2 dom, wc w głębi, schowane, ta wystająca ścianka schodowa - do obijania róg salonu przy wejścu - nie podoba mi się , ładniej by było zaokraglić, ale się nie da kuchnia - mała dosyć, choć może wystarczyć, ale jadalnia tylko na 4 osoby - mała jak na dość spory domek. Brakuje na dole sypialni - ja osobiście wiolę spać blisko wejścia, by np. móc szybko otworzyć drzwi, być blisko salonu i kuchni. przejście do kuchni to m2 straconej powierzchni. sypialnie na górze - pralnia na dole -niewygodnie, chyba że zrobi isę zsyp http://www.domywstylu.pl/projects/obroty/huragan_07.jpg aż 5 okien połaciowych w jednej linii - nieładnie, dom ma tradycyjny styl, nie pasuje to, do tego veluksy są drogie i niewygodne nie zadaszony taras - przydał by się choć mały podcień Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 20.10.2005 09:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2005 Taysha mam nadzieję, że sie nie pogniewałaś że tyle negatywów - domek ma też swoje plusy, ale lepiej przemyśleć chyba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gwiazdka 20.10.2005 11:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2005 Ja buduję huragan. jestesmy na etapie "wewnętrznym" Jak masz jakieś pytania, chętnie odpowiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gwiazdka 20.10.2005 11:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2005 Ja buduję huragan. jestesmy na etapie "wewnętrznym" Jak masz jakieś pytania, chętnie odpowiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gwiazdka 20.10.2005 11:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2005 Witam Chciałam się zapytać o Wasze opinie na temat Huraganu - Domy w stylu... Nie znam się jeszcze za bardzo na budowie domu, ale ten wydaje mi sie prosty i funkcjonalny, ale moze sie mylę Słowa krytyki również mile widziane Budujemy huragan i nie jest tak żle jak pisze mimi. Fakt za mały salon i to nam trochę przeszkadzało od poczatku. Ale poradzilismy sobie z tym - tak jak umielismy tzn wyburzyliśmy trochę sciany miedzy salonem a spiżarnią (pomieszczenie przy kuchni) i zlikwidowaliśmy kawałek ścianki koło schodów. Kuchnia wystarczająca, kibelek schowalismy pod schody (uzytkowanie bez problemu mimo schodów, a oboje z mężem nie należymy do osób niskich), z kotłowni wygospodarowaliśmy mały pokój (u nas pralnia), mamy tez komunikację wiatrołap - garaż. Dom przed kupnem projeku widzieliśmy na " żywo". Jeżli masz wątpliwości dobrze zobaczyć jak to wyglada w rzeczywistości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 20.10.2005 11:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2005 Budujemy huragan i nie jest tak żle jak pisze mimi. Fakt za mały salon i to nam trochę przeszkadzało od poczatku. Ale poradzilismy sobie z tym - tak jak umielismy tzn wyburzyliśmy trochę sciany miedzy salonem a spiżarnią (pomieszczenie przy kuchni) i zlikwidowaliśmy kawałek ścianki koło schodów. Kuchnia wystarczająca, kibelek schowalismy pod schody (uzytkowanie bez problemu mimo schodów, a oboje z mężem nie należymy do osób niskich), z kotłowni wygospodarowaliśmy mały pokój (u nas pralnia), mamy tez komunikację wiatrołap - garaż. gwiazko to fajne zmiany, poprawiliście dokładnie to, o czym pisałam powyżej - a domek ma swój urok - bardzo się spodobał mojej córci od strony wejścia Fakt za mały salon i to nam trochę przeszkadzało od poczatku. ale za to sypialnie są duże i wygodne zlikwidowaliśmy kawałek ścianki koło schodów to konieczne do zmiany, ale to mały kłopot Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gwiazdka 20.10.2005 12:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2005 ech, musze drugi pisać , mała mi skasowała kuchnia - mała dosyć, choć może wystarczyć, ale jadalnia tylko na 4 osoby - mała jak na dość spory domek. Brakuje na dole sypialni - ja osobiście wiolę spać blisko wejścia, by np. móc szybko otworzyć drzwi, być blisko salonu i kuchni. przejście do kuchni to m2 straconej powierzchni. sypialnie na górze - pralnia na dole -niewygodnie, chyba że zrobi isę zsyp aż 5 okien połaciowych w jednej linii - nieładnie, dom ma tradycyjny styl, nie pasuje to, do tego veluksy są drogie i niewygodne nie zadaszony taras - przydał by się choć mały podcień Ach nie o wszystkim napisałam: -Pralnia i suszarnia tylko na dole (przez pół roku suszenie w ogrodzie i bieganie góra - dół to nie dla mnie, jestem zbyt wygodna) a zsyp wychodzi dokładnie w pralni i to jest super sprawa - namawiam -W jadalni mieści się owalny stół i 6 krzeseł i nie ma roblemów komunikacyjnych. -To tylko 5 okien ( moich dwóch sasiadów ma po 9 ), a my zredukowaliśmy do 4 przy czym jedno - w łazience zlikwidowaliśmy całkowicie a jedno w sypialni przerzuciliśmy na drugą stronę, doświetlając w ten sposób pokój. Tarasu niestety zadaszonego nie ma, nad czym też boleję. Ale w tym projekcie dach wychodzi 1m poza obrys domu (to w porównaniu z innymi domami dużo)- po deszczach część naszego tarasu była sucha. Z własnego doświadczenia wiem, że można go jeszcze trochę wydłużyć ( robisz dłuższe krokwie o 10 cm) Ach mogłabym długo pisać................I to nie tylko w superlatywach Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 20.10.2005 13:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2005 a my zredukowaliśmy do 4 przy czym jedno - w łazience zlikwidowaliśmy całkowicie a jedno w sypialni przerzuciliśmy na drugą stronę, doświetlając w ten sposób pokój. Gwiazdko to w sumie dobrze, że się przyczepiłam, bo teraz Taysha ma tyle dobrych rad, że wady domu zniknęły, bo okazały się do poprawki, brawo! a taras z podcieniem dachu na 1 metr to spokojnie powinno wystarczyć, a przynajmniej dach jest tańszy i zrobił się po Waszych korektach fajny dom - brawo, że zauważyliście te elementy do zmiany Widać, że macie wszystko dobrze przemyślane i o to właśnie Gwiazdko chodzi p.s. pozdrawiam serdecznie sąsiadkę z Gorzowa zapraszam do moich wnętrzarskich wątków: http://murator.com.pl/forum/viewtopic.php?t=57187 http://murator.com.pl/forum/viewtopic.php?t=36380 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 20.10.2005 14:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2005 ile moze kosztowac wybudowanie huraganu? jakie byly dane z pracowni, a jak to sie ma do praktyki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gwiazdka 20.10.2005 19:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2005 ile moze kosztowac wybudowanie huraganu? jakie byly dane z pracowni, a jak to sie ma do praktyki? Justa Biuro podaje na chwilę obecną chyba 216000 netto czyli ok.260000 brutto przy 22% vat. My w tej kwocie zmieścimy się na 100%. Mamy dachówkę ceramiczną robena kasztanową, ogrzewanie podłogowe, piec kondensacyjny, okna w okleinie drewnianiej 5-cio komorowe, tynki i posadzki maszynowe, 95% prac wykonywanych przez fachowców czyli można taniej. Jak dobrze pójdzie to urząd skarbowy odda nam z tej kwoty ok.20000. Czyli koszt całkowity ok. 240 000 tys. Oczywiście to tylko plany, bo przed nami kupowanie płytek, kibelków, kranów, drzwi wew.kominka itd. a najczęściej to co ładne i wpada w oko niestety dość drogie Jednym słowem wykończenie domu to chyba dość indywidualna sprawa i trudno dokładnie wyliczyć koszty. Do stanu surowego otwartego kwota netto podawana przez biuro była u nas kwotą brutto. Dalszych analiz nie prowadziłam. Stan surowy otwarty budowała jedna firma + cieśla. Aaaaa, nasz wkład (głównie mojej brzydszej połowy ) budowlany to twarde negocjacje w hurtowniach i z wykonawcami. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gwiazdka 20.10.2005 20:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2005 Mimi super, ze mozna podyskutować o projekcie. Ja również pozdrawiam i mam nadzieję że spotkamy się na kolejym spotkaniu grupy lubuskiej Witam Nie znam się jeszcze za bardzo na budowie domu, ale ten wydaje mi sie prosty i funkcjonalny, ale moze sie mylę Taysha Niestety zanam wiele zalet tego domu , ale muszę cię zmartwić - wbrew pozorom to nie jest prosty dom. Jest kilka newralgicznych punktów. Przyda się dobry kierownik budowy i budowlaniec potrafiący poprawnie! czytać projekt. No i dobry cieśla , bo konstrukcja dachu nie należy do najłatwiejszych. Poza tym czytać , czytać , czytać ........potem czytać i dasz radę. My też nie mieliśmy pojecia o budowaniu, ale udało się. I część budowy prowadziłam sama - mąż musiał na nią zarabiać. Jestem dziś specem od huraganów. Poza tym jest trochę przeprojektowany czyli mini "Wilczy szaniec". Tak więc go trochę "odchudziliśmy" z betonu. A na koniec (chyba ) to warto było, bo to będzie wygodny i funkcjonalny domek. Czy ładny? Kwestia gustu. Jakieś dwa lata po zakończeniu szału budowania i zwracania uwagi na wiele szczegółów budujący mówią, że najważniejsza jest wygoda i funkcjonalność. Jeszcze raz pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Taysha 20.10.2005 21:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2005 Witaj gwiazdko Teraz mam troche metlik w glowie, bo po krytyce mimi postanowilam poszukac projektu bardziej funkcjonalnego, ulepszonego o to, czego brakuje huraganowi a teraz pojawiasz sie Ty i go polecaz... sama juz nie wiem Huragan mnie straznie zauroczyl i wciaz nie moge sie odkochac ale straznie brakuje mi gabinetu/małej sypialni na dole , nie wiem co zrobic zeby to zmienic, najchetniej zamowilabym huragan 4 specjalnie dla mnie z malym pokoikiem , a niestety nie mozemy sobie pzwolic na huragan 3 powiekszony o araz z boku, bo jestesmy bardzo ograniczeni finansowo Kierownka budowy mamy juz, ktory budowal 3 huragany i nam go poleca, Pan ma swoja ekipe, mysle ze juz powini miec lekka wprawe w huraganach na zywo tez go byc moze zobacze. Czy jest jakas mozliwosc zeby upchnac maly gabinecik/sypialnie na dole i lekko powiekszyc lazienke, zeby mala wanne zmiescic, i pewnie pralke bo na pralnie to juz miejca nie wytarczy :( Tak bardzo mi sie podoba, jest super gdyby nie ten szczegol maly Mimi nie obrazilam sie slonce tylko ciezko pracowalam na mojego huragana i chodzilam na dwie zmiany Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 20.10.2005 22:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2005 Motylku pokój - tak z 11m2 zrobisz w pom. gospodarczym, mały ale zgrabny Wc za radą gwiazdki - pod schodami, wiesz co, prześlij mi maila na [email protected], to narysuję Ci fajne zmiany , trudno mi je wytłumaczyć, a zmniejszymy ten korytarz i poprawimy funkcjonalność. Jak kierownik zbudował już trzy huragany, to warto zrobić czwarty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts