ged 03.02.2007 18:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2007 ... Jest tylko podejrzanie tani (kosztuje 1700 zl) ... Tak sobie teraz pomyślałem, ile za ten podejrzanie tani piekarnik można by było kupić ciastek Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/71205-termoobieg-w-piekarniku-i-dylematy/page/2/#findComment-1590220 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maziar 03.02.2007 18:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2007 oj można byłoby można,łudzę się że ten nam posłuży ładnych parę lat i dlatego warto Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/71205-termoobieg-w-piekarniku-i-dylematy/page/2/#findComment-1590268 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zbigniew Rudnicki 03.02.2007 19:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2007 Ja mam inny problem - który nie jest rozwiązany przez konstruktorów piekarników. Piekarniki do zabudowy bardzo często mają zchładzaną obudowę i przednie drzwiczki strumieniem powietrza wytwarzanym przez wentylator umieszczony za piekarnikiem. Nigdzie nie znalazłem piekarnika który by to powietrze kierował do komina wentylacyjnego. Wszyscy producenci wyrzucają je do pomieszczenia szczelinami dookoła drzwiczek. Włączenie piekarnika powoduje natychmiastowe nagrzewanie kuchni - po co ? To gorące powietrze powoduje także deformację krawędzi drzwiczek i szuflad w sąsiadujących szafkach. Albo trzeba te szuflady i drzwiczki uchylać w czasie pracy piekarnika, albo tak jak zrobiłem - zabezpieczyć krawędzie mosiężnym kątowniczkiem, przykręconym małymi wkrętami. Kątownik oczywiście też się nagrzewa, ale nie pozwala na deformację tworzywa, którym obłożone są drzwiczki. Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/71205-termoobieg-w-piekarniku-i-dylematy/page/2/#findComment-1590326 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rusek007 03.02.2007 20:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2007 To gorące powietrze powoduje także deformację krawędzi drzwiczek i szuflad w sąsiadujących szafkach. Albo trzeba te szuflady i drzwiczki uchylać w czasie pracy piekarnika, albo tak jak zrobiłem - zabezpieczyć krawędzie mosiężnym kątowniczkiem, przykręconym małymi wkrętami. Kątownik oczywiście też się nagrzewa, ale nie pozwala na deformację tworzywa, którym obłożone są drzwiczki. Przy naszej Amice, nie trzeba było stosować żadnych nakładek na szafki czy drzwiczki. Żona bardzo intensywnie używa termoobieg a szafki po tylu latach są nienaruszone!! Albo drzwiczki lub komora są inaczej skonstruowane albo materiał w szafkach jest inny. Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/71205-termoobieg-w-piekarniku-i-dylematy/page/2/#findComment-1590443 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
plamiak 03.02.2007 20:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2007 Ja obstawiałbym inny materiał mebli. W naszych BRW odeszła okleina w sąsiedztwie piekarnika - ktoś już pisał o tym na forum. Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/71205-termoobieg-w-piekarniku-i-dylematy/page/2/#findComment-1590486 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość JACKIE P 03.02.2007 23:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2007 mamy electroluxa 5647x - ma termoobieg i też można piec na różnych poziomach - nie potrzeba jakiegoś 3D, instrukcja wyraźnie podaje jakie potrawy, jaka temp. i jaki poziom, można piec naturalnie na 2-3 poziomach. A siemens czy też bosch to owszem marka dobra, ale u nas za droga i zbyt mocno przereklamowana. Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/71205-termoobieg-w-piekarniku-i-dylematy/page/2/#findComment-1590870 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.