Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

projekt GALAKTYKA pracownia DOBRE DOMY

Recommended Posts

Szukałam i niestety nie znalazłam żadnej informacji na forum dotyczącej projektu Galaktyka. Chyba dlatego, że jest stosunkowo nowy.

http://www.dobredomy.pl/?id_project=66

co wy na to? Mnie się osobiście bardzo podoba środek i nawet spełnia wszystkie nasze wymogi, ale martwie sie, że bryła trochę skomplikowana co zapewne może boleć po kieszeni.

Każda wasza uwaga będzie dla mnie bardzo cenna

Pozdr.

Magda

• 7 months później...

Szkoda, że wymiary poddasza są podane "po podłodze" a nie wg powierzchni użytkowej - więcej byłoby wiadomo o metraży na górze. Co do projektu to nie specjalnie mi sie podobają te wszystkie okrągłości, bo podrażają niepotrzebnie budowę. Poza tym łazienka na dole a zwłaszcza spiżarnia jest trochę mała. Pomieszczenie gospodarcze dziwnie wygląda tak w środku domu i nie podoba mi się ten korytarz, który prowadzi do łazienki i gabinetu. Ale dla mnie najbardziej brakuje garderoby - bo żona musi gdzieś trzymać miliony ciuchów ;)

Aaa i zrezygnowałbym z drugiego balkonu.

Poza tymi "drobiazgami" moim skromnym zdaniem jest OK.[/url]

O Manuela!!!!

Witam

Nie uważam, żeby łazienka na dole była za mała kibel, umywalka, natrysk - 4,5m jest ok... to samo ze spiżarnią

Nie podoba mi się za to łazienka na górze, po odjęciu skosów będzie niewielka... a dochodzi jeszcze przebiegający przez nią ciąg pieszy;-) relacji strych - hall

Pozatym chyba wszystko ok... oczywiście pod warunkiem, że ścianka kolankowa sięga wyżej niż do jajek :lol:

A tak wogóle to myślałem, że moda na manuelopodobne domy już minęła :p

Pozdrawiam

:wink:

• 3 weeks później...
  • 3 months później...
  • 6 months później...

cześć. Bardzo podoba mi się projekt galaktyka III (bez garażu) http://www.dobredomy.pl/?id_project=64&infopage=1 , dziwi mnie jego mała "popularność". A właśnie przed zakupem projektu chciałabym dowiedzieć się jak najwięcej o tym domu. Interesuje mnie jakich przeróbek dokonaliście, z jakich materiałów budowaliście ściany, jaki dach. Jaki jest faktyczny koszt stanu surowego zamkniętego. Bardzo prosiłabym o zdjęcia z realizacji, jeżeli takie posiadacie, może być na maila [email protected]

Ja zastanawiam się nad zamianą okienek okrągłych na kwadratowe i rezygnacją z okna w gabinecie na parterze (elewacja boczna) oraz okna dachowego z tej samej strony - i tak jest to u mnie pólnoc więc zysk światła niewielki. Chciałabym też "zamknąć" kuchnię. No i chyba najważniejsze - przystosować dom do wentylacji mechanicznej z odzyskiem ciepła.

Proszę o wasze opinie i doświadczenia

• 6 months później...
  • 1 month później...
  • 1 year później...

czy ktoś jest mi w stanie doradzić coś na temat projektu galaktyka 1 lustrzane odbicie chodzi mi dokładnie o podpiwniczenie domek ma sie znajdować w krakowie. jakiegoś sprawdzonego projektanta (nie koniecznie drogiego) i chętnie jak ktoś ma taki domek bym go zobaczył w realu nie koniecznie w środku tylko z zewnątrz chętnie poznam mankamęty

Wszystkiego dobrego w nowym roku