Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Ile płacicie za U-220 ?

walker

Recommended Posts

Witam

W sobotę w hurtowni krzykneli mi 3,05 zł/szt dla U220 i 2,7 zł/szt dla K3, pustaki z Plecewic. I dla pocieszenia powiedzieli, że w tym tygodniu będzie podwyżka, że nie ma przedpłat i trzeba się zapisywać od 10 lutego w kolejce na dostawę. Same dobre wiadomości :evil:

Witam

W sobotę w hurtowni krzykneli mi 3,05 zł/szt dla U220 i 2,7 zł/szt dla K3, pustaki z Plecewic. I dla pocieszenia powiedzieli, że w tym tygodniu będzie podwyżka, że nie ma przedpłat i trzeba się zapisywać od 10 lutego w kolejce na dostawę. Same dobre wiadomości :evil:

No i dzisiaj już nieaktualne :evil:

Plecewice U220-3,17 K3-2,81 - jak zapłacę za wszystko od razu to bede miał, gdyby nie tak wysoka cena K3 to bym wziął ale u mnie przy ścianie 3W tej K3 idzie prawie tyle samo co U220

Markowicze U220-3,29 K3-2,41 - dostarczą mi do połowy marca ale ceny nie gwaranują :cry

:cry: :cry: :cry: :cry: :cry:

kupuję na miejscu w cegielni cena 1.9zł z przywozem nikt mi chyba nie wierzy ale to prawda warto pojeżdzić po cegielniach a nie po składach budowlanych gdzie tylko oferują podwyżki cen ,pozdrawiam

To chyba w przypadku małej cegielni za płotem, bo te większe to nie bardzo chcą z takim detalistą rozmawiać. I w moim przypadku trudno jeździć po całej Polsce w szukaniu jakiejś cegielni, która mi zrobi pustaki i dowiezie na budowę w przystępnej cenie dlatego kwota 1,9zł/pustak jest nierealna!!!! bo muszę bazować na składach budowlanych.

Ostatecznie kupiłem pustaki z Markowicz 3,29 za U220 i 2,39 za K3. Pustaki już stoją w hurtowni i czekają na rozpoczęcie sezonu. Niestety rozbieżność w stosunku do wyceny w tamtym roku wyjdzie ok. 8tys. to ponad 50% :(