Geno 06.02.2007 07:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2007 Można zastosować łączniki zbrojeniowe i znacząco zredukowac mostki termiczne balkonów, ewentualnie styropian gr. 8 cm każdej strony ale wtedy mało estetycznie taki balkon wygląda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RaStro 06.02.2007 22:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2007 Można zastosować łączniki zbrojeniowe i znacząco zredukowac mostki termiczne balkonów, ewentualnie styropian gr. 8 cm każdej strony ale wtedy mało estetycznie taki balkon wygląda. trochę off topic, ale... 8cm styropianu z każdej strony to trochę lipa, powiedzmy 12 cm płyta + 16 cm styro, do tego jakieś izolacje, płytki itp. to wyjdzie ok. 30cm łącznie, ale myślałem że można z każdej strony dać polistyren extrudowany (ten nie z kulek tylko płyty "monolityczne") zdaje się że ma lepsze parametry. Co prawda jest sporo droższy od styropianu ale z drugiej strony może wystarczyło by po 4cm z każdej strony, wizualnie już powinno być lepiej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zk140t 10.02.2007 14:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2007 Czytałem w kilku postach o "trzeszczącym" stropie Teriva. Dlatego ostatecznie zastanawiam się nad stropem Ytong lub nad płytą żerańską. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krzysztofik 10.02.2007 14:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2007 Czytałem w kilku postach o "trzeszczącym" stropie Teriva. Dlatego ostatecznie zastanawiam się nad stropem Ytong lub nad płytą żerańską. No właśnie........... , żerańska około 60 zł za m2, konkurencji praktycznie żadnej , szybko, sucho, bez stempli, szalunków, położyć tak by nie było potem pęknięć między płytami i można doganiać świat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zk140t 10.02.2007 14:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2007 Czytałem w kilku postach o "trzeszczącym" stropie Teriva. Dlatego ostatecznie zastanawiam się nad stropem Ytong lub nad płytą żerańską. No właśnie........... , żerańska około 60 zł za m2, konkurencji praktycznie żadnej , szybko, sucho, bez stempli, szalunków, położyć tak by nie było potem pęknięć między płytami i można doganiać świat Otóż to. Też chyba pójdę w kierunku płyty żerańskiej. Szczególnie, że mam pod ręką fabrykę tych stropów: http://www.prefabet-bb.com.pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zk140t 13.02.2007 20:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2007 Czytałem w kilku postach o "trzeszczącym" stropie Teriva. Dlatego ostatecznie zastanawiam się nad stropem Ytong lub nad płytą żerańską. No właśnie........... , żerańska około 60 zł za m2, konkurencji praktycznie żadnej , szybko, sucho, bez stempli, szalunków, położyć tak by nie było potem pęknięć między płytami i można doganiać świat Otóż to. Też chyba pójdę w kierunku płyty żerańskiej. Szczególnie, że mam pod ręką fabrykę tych stropów: http://www.prefabet-bb.com.pl Właśnie dzisiaj zamówiłem strop żerański. Cena ok. 70,00 zł / m2. W tym przywóz i montaż dźwigiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marian14 01.04.2007 11:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2007 a czy można budować ściany z Ytonga a stropy np z tej płyty żerańskiej? Czy korzystniej jest już zrobić całość domu w technologii Ytong? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agwapi 03.04.2007 20:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2007 a czy można budować ściany z Ytonga a stropy np z tej płyty żerańskiej? Czy korzystniej jest już zrobić całość domu w technologii Ytong? wszystko można my bedziemy mieli ściany Ytong, strop początkowo tez miał być Ytong, potem terriva ale ze względu na dość duże odległości między ścianami i dość wysoki koszt zdecydowaliśmy się na strop drewniany umożliwiający adaptację poddasza do celów mieszkaniowych znacznie taniej, wygodniej i bardziej ekologicznie :)I da się Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krzysztofik 03.04.2007 20:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2007 a czy można budować ściany z Ytonga a stropy np z tej płyty żerańskiej? Czy korzystniej jest już zrobić całość domu w technologii Ytong? Żartujesz teraz płyta żerańska - 70 zł. I jest to elemement kumulujący ciepło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maksell 02.04.2017 07:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2017 Witam, trochę odkopię temat ale mam pytanie odnośnie płyty żerańskiejW przypadku stropu YTONG mozna jego wysuwać poza obrys budynku - czyli można robic balkony, czy jest taka sama możliwość w przypadku płyty żerańskiej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts