mecos 03.02.2007 19:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2007 witam wszystkich serdecznie, szkoda ze nie trafiłem na to forum wczesniej, dokonywałbym wyborów do mojego domku kierując się bardziej racjonalnymi przesłankami niż samo "bo mi sie podoba" Mam taka prośbę, czy możecie się przyjrzeć temu czemuś co kupiłem z przeznaczeniem na ścianę w kuchni i powiedzieć czy to dobry pomysł ? chodzi mi o funkcjonalnośc (np zmywanie plam z pryskającego tłuszczu) etc. Bede miał to zarowno nad blatem jak i jedna cała sciane wyłozona. http://www.vivesceramica.com/series.asp?category=503&desp=2 pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tuuska1 03.02.2007 19:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2007 To jest ładne tylko nie do kuchni. Ja takie "płytki "umieściłabym np na ścienie : w saloniel(okolice kominka) lub na niewielkim kawałku ściany w holu. W utrzymaniu raczej trudne ,jesli chodzi o kuchnie. Jest to jednak moja opinia, a ty kieruj sie swoimi upodobaniami [/url] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dżordż5 03.02.2007 20:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2007 Raczej trudne do utrzymania w czystości, jak się zachlapie tłuszczem lub zajdzie innym brudkiem to raczej nie uda się doszorować. Tak myślę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
julcik 03.02.2007 21:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2007 Na pewno nie do kuchni!Trudne do utrzymania w czystości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
acca5 03.02.2007 21:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2007 A gdzie taka płytkę można kupic? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mecos 03.02.2007 21:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2007 1. no to super, czyli szykuja sie kłopoty 2. zamowilem u siebie w lublinie bez problemu , czas oczekiwania 3 tyg, cena 280zl/m dokładnej nazwy sklepu w tej chwili nie mam pod ręką, ale jesli jestes zainteresowany moge odnależć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SAVAGE7 03.02.2007 22:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2007 jest jedna rada. 3 x delfin. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
speek 03.02.2007 22:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2007 A moze inaczej - soda oczyszczona+ szczoteczka do mycia zębów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mecos 03.02.2007 23:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2007 hmm na szczescie moje gotowanie czy smazenie ogranicza sie do jajecznicy raz na miesiac.... mam jeszcze taką jedną watpliwosc, struktura tych płyek jest nieco cjhropowata, a ja chciałbym balt granitowy, jak byście zrobili połaczenie między granitem a tymi płytkami ? na wysokosci blatu nie robic tych płytek i "dopchać" blat do samej sciany czy może lepiej jakąs listwą maskujacą to naroże zakryć??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ciku 04.02.2007 03:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2007 Nie przejmuj sie tylko montuj. Ja mam takie coś na scianie w kuchni w wynajmowanym mieszkaniu i jest w porzadku. Brudu na tym nie znac, a raz na czas przejade wrzatkiem i płynem do mycia naczyć ( ostra szmatka ) i jest elegancko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gośka57 04.02.2007 07:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2007 Ja mam takie w wiatrołapie. Wyglądają świetnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
izat 04.02.2007 08:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2007 ja bym nie zrobiła takich płytek w kuchni nad szafkami jak sobie wyobrażę ile kurzu tam osiada ..... a potem do jedzonka wpada ..... nie polecam, zdecydowanie nie polecam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kabietka 04.02.2007 21:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2007 Tego typu płytki nie nadają sie do kuchni!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
el-ka 04.02.2007 21:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2007 W połączeniu z granitem może być OK, tylko trzeba po prostu przymierzyć i dobrać kolor! ja bym nad samą kuchenkę dala płytę granitową, a te plytki - jakby kamienne - w innych miejscach kuchni, tylko trzeba to ładnie zaprojektować. Co do mycia, to wszystko zależy od rodzaju plytki, na zdjęciu teg onie widać, sama faktura też nie o wszystkim świadczy. Najlepiej zrobić test na jednej płytce - powinni dać coś na wzór ze sklepu i przetestować cykl brudzenia i mycia. Dobry impregnat - Mapei, HG na pewno pomoże. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kanton 20.02.2007 09:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2007 jest to płytka szkliwiona i nie widzę problemu z utrzymaniem czystości Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Annja 22.02.2007 12:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2007 Płytki piękne, jeżeli chodzi o funkcjonalnoć to rzeczywiście trochę dyskusyjne. Ja jakoś nie widzę tego jednak miedzy szafkami, cała ściana i owszem. Może pomtśleć o wyłożeniu przestrzeni między szafkami a blatem tym samym granitem, którym będzie pokryty blat. A tak na marginesie, to co byś teraz zrobił jakby wszyscy ci napisali, że płytki są beznadziejne a jak zajdą brudem to się już tylko do skucia nadają ? Chyba trochę kokietujesz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hosanna 22.02.2007 15:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2007 Czy to są płytki elewacyjne?Jeśli tak, to takie płytki (imitujące piaskowiec) w kuchni widziałam w jednym z odcinków "Pokojowych Rewolucji", bodajże odc. "Mieszkanie Zuzy". Na pewno je czymś zaimpregnowano. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kanton 22.02.2007 15:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2007 ze zdjęcia mozna wnioskować że jest to płytka szkliwiona, na elewację też się nadaje ale w naszym klimacie nie jestem pewien czy nie powinna być montowana na systemie elewacyjnym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
2112wojtek 22.02.2007 16:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2007 ze zdjęcia mozna wnioskować że jest to płytka szkliwiona, na elewację też się nadaje ale w naszym klimacie nie jestem pewien czy nie powinna być montowana na systemie elewacyjnym mozesz rozwinąc temat z tym systemem i warunkach klimatycznych ? PS nie wiem czy ze zdjecia mozna wywnioskowac o szkliwieniu plytki, w kazdym razie napisano , ze plytka jest z serii porcelanato Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mis Uszatek1719499023 22.02.2007 22:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2007 Rad o impregnowaniu nie słuchaj. W płytki porcelanowe nic nie wsiąka, również impregnat. Ale fugi oczywiście można i trzeba. Jeśli jajecznica będzie raz na miesiąc, to na pewno dasz sobie radę. Zachnięty tłuszcz schodzi najlepiej benzyną ekstrakcyjną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts