stone 27.05.2003 05:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2003 Pierwszy raz pisze na tym forum, więc na początek mówię wszystkim dzień dobry Od trzech lat z poświęceniem godnym lepszej sprawy buduję niewielki domek i co jakiś czas szukam różnych informacji co jak zrobić. Aktualnie na tapecie jest białkowanie. Tynki mam wapienno-cementowe. Nie planuję żadnych gipsów, więc postanowiłem je zagruntować. Zrobiłem tak: Rozpuściłem trochę wapna, potem wymieszałem to z wodą (ok 1:5), wziąłem szczotkę i do roboty..... Po jednokrotnym zabiegu ściany wyglądają jak nieszczęście . Jedyna korzyść jest taka że piasek się nie "sypie". Teraz zastanawiam się co z tym dalej robić. Malować wapnem do skutku, czy też może spróbować jakąś emulsją rozpuszczona 1:2. Może ma ktoś jakies doświadczenia w tym zakresie i może coś doradzić.... pozdrawiam stone Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 03.06.2003 05:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2003 Witaj stoneWapnem mozesz zlikwidować pory w tynku ale nie doprowadzisz ścian do równości i gładkości.Można na ostry tynk zastosować przecierke z piasku miałkiego i wapna ale jest to równie pracochłonne - jak gładź gipsowa - a efekt moze być gorszy ...Efekt uzyskasz szpachlując ten tynk i dopiero wtedy emulsja. brzoza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stone 06.06.2003 10:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2003 Witam, dzięki za odzew... szpachlowania chciałbym uniknąć, tymbardziej że jeśli chodzi o głdakość to tynki prezentują się całkiem nieźle. Stanęło na tym że przebiałkowałem jeden raz i tyle. następne warstwy to będzie już farba. Ostateczny wygląd przetestuję na piwnicy stone Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts