K74 09.02.2007 22:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2007 do antracytowej dachówki będzie tytan (CRH Klinkier) lub matrix (Wienerberger) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaczorek. 12.02.2007 07:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2007 Kaczorku, mogłabyś napisać jaki to klinkier i jaka dachówka?!Z góry dziękuję. ykk... nie napisze bo nie wiem co to za klinkier chyba burgund robena - pojechałem na skład i mówie "Panie masz Pan klinkier?" "Tak - taki mam" "To daj mi Pan tego klinkiera będzie dobry, tak ze pół palety" a dachówka... to nie dachówka tylko blacha bdj. perła z blachdomu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
strazakk 12.02.2007 08:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2007 Zamiescil bym zdjecie ale nie potrafie mam grafitowy dach (dachowka cementowa EURONIT MAT) oraz 2 kominy sahara cieniowana (CRH).Kto chetny na zdjecie prosze pisac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
prystelka 03.04.2007 19:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2007 Strazakk, może już potrafisz wklejać fotki i pokażesz nam swój komin...? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hala_k 03.04.2007 19:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2007 A co powiesz o takim?http://www.on-line.pl/dom/30_03_2007_2.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
K74 03.04.2007 19:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2007 A ja umiem wklejać zdjęcia . Wienerberger Terca Matrix i Ceraton klasik antracyt angoba: http://images22.fotosik.pl/83/789715eba0937905.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kryspin 04.04.2007 06:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2007 kasinka83 zanim się jeszcze zdecydujesz na jasny mam pytanie czy wiesz już czym będziesz ogrzweać dom?? Gaz a może paliwo stałem np. ekogroch. Jeśli ten drugi przypadek to odradzam jasny kolor. Bo w efekcie po sezonie/ach będzie wyglądał nieciekawie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wartownik 04.04.2007 07:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2007 A co powiesz o takim? Same zalety , ja budowalem przewaznie trapezowe , i uwazam je za najpiekniejsze , zwalaszcza w wykonaniu dekarza - artysty . http://images21.fotosik.pl/141/4776b2631f58a334.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzysq 04.04.2007 08:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2007 Nie wiedzialem, że dobór kolorów to taka ważna sprawa. Też dach będzie grafitowy, kominy koloru "ogólnie czerwonego" (chyba Alfa - najtańszy klinkier CHRu). Do tej pory się nad kolorami nie zastanawiałem i nie miałem problemu. Ale teraz po przeczytaniu tego wątku nie mogę nie zadać pytania jaki powinien być kolor domu (planowałem biały), wykończeń (były planowane też ceglaste jak komin) a przede wszystkim drzwi i okien. Z góry dziękujękrzysq Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majcia 04.04.2007 08:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2007 Ja mam cegly sahara + grafitowa fuga Wyglada super Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
K74 04.04.2007 09:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2007 ...dach będzie grafitowy, kominy koloru "ogólnie czerwonego" (chyba Alfa - najtańszy klinkier CHRu)... jaki powinien być kolor domu (planowałem biały), wykończeń (były planowane też ceglaste jak komin) a przede wszystkim drzwi i okien. Do grafitowego dachu to najbardziej pasują białe okna. Ale to moje zdanie (kwestia gustu). Widziałam na forum dom z grafitowym dachem i oknami w kolorze drewna i też ładnie wyglądał. Wszystko jest kwestią odpowiedniego doboru koloru drewna. A jeżeli komin będzie w tym samym kolorze co klinkier na wykończeniach elewacji, to też będzie ładnie. No może samego domu nie malowałabym na biało, tylko jasno-kremowo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
prystelka 04.04.2007 17:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2007 O kurcze!Kryspin mówisz że cegła klinkierowa będzie się brudziła od sadzy z komina?Pytanko do tych co mają jasne kominy i opalają domy węglem lub ekogroszkiem:JAK TAM WASZE KOMINY PO SEZONIE GRZEWCZYM? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
prystelka 28.05.2007 17:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2007 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nini 28.07.2011 17:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2011 Witam. Widzę, że dawno nikt się nie wypowiadał w tym temacie My z mężem jesteśmy właśnie przed zakupem blachodachówki ruukki w kolorze grafitowym (RR 23). Czy ma ktoś może taki właśnie dach? Chciałabym zobaczyć fotki z realizacji. A klinkier na kominy kupiliśmy z CRH w kolorze tytan (czyli pod kolor dachu). Zastanawialiśmy się nad saharą, ale jak ktoś wcześniej już zauważył takie jasne kominy się brudzą od sadzy (wiem to na przykładzie sąsiada), a nasz domek będzie ogrzewany paliwem stałym (ekogroszek). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Adaxis 07.08.2016 18:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2016 (edytowane) ....... Edytowane 14 Sierpnia 2016 przez Adaxis Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts