blondyna 05.02.2007 17:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2007 witam,dzieki za odpowiedzi póki co to tylko 2 razy rozpaliłam żeby zobaczyć,czy wogóle będzie się palić, mam doprowadzone powietrze z zewnątrz na którym jest przepustnica-istotnych zmian nie zauwarzyłam otwierajac czy zamykajac tę przepustnice największy "cug"był przy wysuniętym popielniku ,ale właśnie mnie interesowało,czy "szyber"też jest istotny i wydaje mi się poodpowiedziach,że "do zatrzymania"ciepła we wkładzie to tak,dzisiaj otrzymałam instrukcje to poczytam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
siwy z gosławic 05.02.2007 20:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2007 Witam.Nie będę zakładał nowego tematu i spytam tutaj.Wszyscy chwalą tarnave że jest bardzo szczelna i nie potrzeba szybra, inne wkłady mają szczelinę na górze szyby i wiadomo że szyber jest konieczny. I teraz, ktory wkład ma większa sprawność ? Wyczytałem w innym wątku że powietrze wtórne (wlatuje właśnie tą szparą przy szybie ) znacząco podnosi sprawność kotła, bo następuje dopalanie gazów. Ja np. obserwuję w swoim wkładzie płomienie w powietrzu, czyli własnie dopalanie gazów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jabko 05.02.2007 20:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2007 Miałem dopalanie w dovre i były to takie niebieskie minimalne płomienie z małych dziureczek w górnej tylnej części wkładu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JoShi 05.02.2007 20:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2007 Ja np. obserwuję w swoim wkładzie płomienie w powietrzu, czyli własnie dopalanie gazów. Ja też. Od tego mam deflektor i wloty powietrza na całej długości krawędzi bocznych drzwiczek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jarzeb 06.02.2007 09:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2007 nie wiem czy do Tarnav powinno sie dodawac przepustnice - sadze ze producent bedzie wiedzial najlepiejale dodam, zenp spartherm (ciezko powiedziec ze nie wiedza co robia) ma montowana "automatyczna" przepustnice (i brak dodatkowych wlotow powietrza na gorze szyby) pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hes 06.02.2007 09:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2007 Producenci często dodają niektóre rzeczy na wszelki wypadek,po to żeby dany produkt lepiej sie sprzedawal. Klient nie musisię na wszystkim znać, ale jak zobaczy piecyk z szybrem i bezszybra, kupi ten z szybrem. I tak się ten świat kreci.Pracowałem trochę przy naprawach samochodów (blacharka)i napatrzyłem się na tragiczne skutki stosowania tzw. nadkolipod błotnikami. Te nadkola to zbiorniki mokrego błota, któreprzyśpiesza korozję, ale postawcie się w sytuacji sprzedawcyaut bez tych nadkoli... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts