atlug 03.02.2007 22:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2007 Witam!! Jesteśmy z żoną na cudownym etapie... poszukiwania projektu wymarzonego domu. Byłbym wdzięczny za opinie o Tyberiuszu (lub doświadczenia budujących) oraz propozycje ciekawych projektow. Oto Tyberiusz:http://www.extradom.pl/ext/page?projekt/projekt.xmf&&z=elewacje&id=4314 PozdrawiamTomek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KrRo 18.02.2007 14:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2007 Witam wszystkich. Czy ktoś może wie czy jest możliwosc kupna projektu Tyberiusz z buura Domena Projekt z podwójnym dachem????. Do wczoraj byłem zdecydowany na projekt Virgo II z podwójnym garażem ale zobaczywszy projekt tyberiusz okazuje sieże zewnętrzny wygląd jest całkiem podobny a wnętrze bardziej mi pasuje w tyb. Proszę o jakieś opinie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KrRo 18.02.2007 14:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2007 Witam. Równierz zamoierzam budowę tyberiusza lecz nie wiem czy można dokonać jakieś zmiany a nawet spore. Potrzebuję podwójnego garażu i nie wiem czy mi ti dorysują. Masz moze jakieś informacje na ten temat????????????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KrRo 26.06.2007 11:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2007 Witam ponownie zaintersowanych projektem tyberiusz. 3 m-ce temu zakupiłem projekt tyberiusz z podwójnym garazem. Co z tego jak o budowie mogę zapomnieć. Załatwienie wszystkich dokumentów jest tragdią. chciałem zacząć budowę w lipcu, przełożyłem na sierpień. Co do projektu to postanowiliśmy nanieść kilka zmian tj: powiększenie szerokości garażu, powiększenie wykusza w jadalni, powiekszenie u góry łazienki. Zastanawiamy sie również nad zrobieniem piwniczki pod garażem - CO WY NA TO????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KrRo 26.06.2007 12:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2007 witam. Kupiłem projekt tyberiusz z podwójnym garażem. W sierpniu zamierzam rozpocząć budowę, Ma ktoś sugestie i spostrzeżenia dotyczące początku prac - może uda mi sie uniknąć chociaż niektórych błędów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mac_G 26.06.2007 20:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2007 Witaj KrRo, Również przymierzam się do budowy TYBERIUSZ'a z pracowni DOMENA (bo chyba o tym projkecie piszesz) http://www.extradom.pl/WRW1010.html. W chwili obecnej nie posiadam jeszcze zakupionego projektu, ale mam wszystkie scany z dokuemntacji i złożone WZ w Gminie - czekam na PnB Projekt TYBERIUSZ jest od około 4-6 m-cy na rynku, jest to nowy projekt i na forum nie znajdziesz na jego temat praktycznie żadnych informacji (chyba tylko posty pisane przeze mnie ) Jak narazie niewielie rozmawiałem na temtat tego projketu z moim budowlańcem, nie uzgadniałem z nim ewentualnych zmian indywidualnych, mam kilka pomysłów które nie koniecznie wprowadzę w życie, oto one: - podnieść o 1 pustaczek ścianę kolankową aby pokoje na poddaszu były bardziej ustawne, - zmniejszyć witrynę/drzwi z salonu od strony jadalnii, są tam 3 kwaterki, chyba zrobimy 2 i raczej otwierane a nie przesuwne, - zlikwidować 1-2 okna dachowe, nie wiem jeszcze które ale taki jest plan, nie wszędzie są one aż tak bardzo potrzebne, - możliwe, iż pojawi się 2-gie okno w kuchni, ponieważ z niego będzie widoczna droga dojazdowa do domu i część ogrodu, nie jest to jeszcze pewne ale rozważamy to z żonką, Co do konkretnych porad budowlanych, stanu 0 itp. to niestety jestem całkowitym LAJKONIKIEM BUDOWLANYM i nic Ci niestety nie pomogę - mnóstwo informacji, wiedzy jest własnie na tym forum do czytania którego bardzo Cię zachęcam. Zapraszam pozostałtch TYBERIUSZÓW do włączenia się w dyskusję i wymianę doświadczeń Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KrRo 27.06.2007 08:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2007 Witam MAC Masz racje berzo mało można się dowiedzieć o tym projekcie, ale nie jest przeszkodą aby temat tyberiusza nie ciągnął sie dalej, może następni szczęśliwcy projektu dołączą. Bedzie można na bierząco wyrażać swoje opinie.Podsunąłeś mi temat do przemyślenia a dokładnie podniesienie o jeden pustaczek ścianki kolankowej. Może to dać niezłe efekty. Przyszło mi do głowy czy nie podnieść o dwa może trzy pustaki garażu wtedy zrobi się nad garażem sporo miejsca, a już jest zaklepane że będe garaż poszerzaał o jakiś metr z obu stron. Chcę zrobić sobie miejsce na kosiarkę grabki itp, a nie wszystko na kupie. Wszostko będize wtedy miało swoje miejsce. Mam sporą działkę także tego koszenia troche będzie. Jak zrobię zdięcia na działce to umieszczę na forum. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
waltom 28.06.2007 11:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2007 Witam!Jestem zainteresowany również tym projektem i budową w przyszłym roku. Proszę o opinie bna temat projektu i budowy. Tzn. kosztów stanu surowego, dachu, itp. Może ktoś ma takie informacje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KrRo 28.06.2007 11:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2007 Witam. Jestem szczęśliwym posiadaczem projektu tyberiusz z podwójnym garażem. Jak dla mnie to cena projektu była naprawda atrakcyjna z podobnymi tego typu domkami. co do zmian któe nam się mażą i pewnie je zrobimy to poszerzymy garaz o metr do frontu i metr do tyłu, tym samym po dostawieniu ścoianki otrzymamy dodatkowe pomieszczenie na kosiarkę, grabki itp. Inna zmiana którą daliśmy do naniesienia jest zwiększenie wykusza (w innych domkach bardzo ładnie wygląda wykusz z dużym środkowym oknem, zewnątrz jak i wewnątrz) dzięki temu jadalnia nam sie powiekszy a zmiany dla budowlańców są praktycznie rzadne. W projkecie według fachowca który widział ten projekt, płyta jest jest stanopwczo za gruba, on doradzał ok 5 cm cieńszą. według niego nie potrzeba aż tak mocnej płyty, ale to już według uznania napewno nie jestt to minus.Więcej napiszę jak już zaczniemy cokolwiek robić. Czekam obecnie na pozwolenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
waltom 05.07.2007 14:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2007 Ja nie jestem jeszcze na etapie rozpatrywania zmian. Zaczynam składać dokumenty do pozwolenia na budowę z którą chcę ruszyć wiosną przyszłego roku. Projekt spodobał nam się ze względu na wygląd zewnętrzny i rozkład pomieszczeń. Mam jednak wątpliwości czy realizacja nie będzie zbyt kosztowna. Na stronie extradom.pl dom został zakfalifikowany do gr. C czyli do domów droższych. Zastanawiam się także czy wykonanie dachu nie będzie zbyt kosztowne i skomplikowane. Ale jak na razie jest to nasz faworyt w wyborze projektów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mac_G 07.07.2007 19:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2007 Witaj KrRo, Indywidualność TYBERIUSZA to tylko zaleta - będzie mniej takich domków i będzie to pewna indywidualność... Oczywiście typowe projkety INDYWIDUALNE można powiedzieć że są nie dublowane, ale to już inna bajka - ja też cieszę się z tego wyboru, oby tylko koszty mnie nie przytłoczyły, bo z wyceną to kiepisko na dzień dzisiejszy... Podniesienie ścianki kolankowej o 1 pustak powinno być OK, zwiększy się powierzchnia użytkowa co jest na +, ale też zwiększeniu ulegnie kubatura domu i tym samym powierzchnia do ogrzania - sądzę jednak, że są to dopuszczalne przeze mnie koszty zmian... Zmienić zamierzam jeszcze okna na poddaszu, witryny nie będą całe otweirane tylko stałym pozostanie naświetla (tak się to chyba nazywa, to ten łuk), a otwierane będą stanmdardowe drzwi - na tym można zauszczędziś kilka dobrych złotówek, okna PCV z szybą K1,1. A jaki zamierzasz stosować materiał do budowy ? Ja przekonany jestem do ceramiki (porotherm), 30 lub 38 + ocieplenie styro. Zamietrzam zmieścić się z U w okolicach 0,25 / m2, takie jest założenie i tak będę się starał. Można jeszcze pomyśleć o PTH 25 i grupszym styro, ale to muszę jeszcze przemyśleć. Najgorszy dla mnie DACH - balach może być droga ze względu na odpady, dachówka też nie tania... Może gont bitumiczny, łatwo się kładzie, można dowolnie docinać, mało odpadów, jest BARDZO LEKKI, myślałem o Onduline - ale to jeszcze mnóstwo czasu do tej decyzji. PS. Miałeś dołączyć zdjęcia działki, ja też wrzucę w przyszłym tygodniu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beton44 07.07.2007 19:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2007 Ma ktoś sugestie i spostrzeżenia dotyczące początku prac 1. tablica 2. kibelek 3. płot Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
M Mirek 22.07.2007 12:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2007 Witam, czy ktoś z Państwa jest już w trakcie buduwy Tyberiusza. Prosił bym o ewentualne spostrzerzenia, naniesione zmiany, udoskonalenia, koszty budowy itp.Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
meidi 09.08.2007 15:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2007 Oczywiście przejrzałam tysiące projektów, wybór wcale nie był prosty, dużo wcześniej, zanim jeszcze zdecydowaliśmy sie na budowę domu wpadł mi w oko projekt UPB-220, ot tak jakoś długo mi się podobał zarówno jego zewnętrzny wygląd, trochę stylizowany na stary dworek, no może nie zupełnie dworek, jak i prosty rozkład pomieszczeń (mamy dwoje 13-letnich dzieci chłopaka i dziwewczynę). Jednak to właśnie dzieci zwróciły uwagę na bardziej nowoczesny projekt tyberiusz, twierdząc, e poprzedni wygląda jak "stara chałupa". Tyberiusz zyskał w końcu nasze, a zwłaszcza moje, bo mąż w wyborze brał raczej bierny udział, twierdząc, że dom musi spełniać przede wszystkim moje oczekiwania, on musi mieć jedynie oddzielny gabinet. Zakupiliśmy projekt i wreszcie (zresztą dokładnie w naszą rocznicę ślubu 7.08 uzyskaliśmy pozwolenie na budowę). W tym roku mamy zamiar postawić jedynie fundamenty. Moim marzeniem jest, żebyśmy, jak obiecuje firma mogli wprowadić się w przyszłym roku przed Wigilią (w tym terminie przeprowadzaliśmy się już dwukrotnie do wynajętego mieszkania, do swojego własnego w bloku, więc może teraz uda sie do domu, wiem, wiem jestem sentymentalna). Poszerzylismy garaż 0 1,5 m, żeby wygospodarować kolejne pomieszczenie na narzędzia ogrodowe. Jeśli będzie trzebal, podwyższymy poddasze o jeden, dwa pustaki, ale to zobaczymy w praktyce. Teraz też zastanawiam sie nad tym wykuszem, ale nie bardzo wiem jak go poszerzacie. W ogóle to bardzo się cieszę, że znalazłam forum, na którym wypowiadacie się o tym projekcie, tego mi było trzeba, dla mnie również wszelkie uwagi są bardzo cenne. Obiecuję również dzielić się swoimi spostrzeżeniami. zapraszam do korespondencji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KrRo 09.08.2007 20:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2007 Bardzo się cieszę,że dochodzi więcej osób, których interesuje ten projekt. Nie mogę nic więcej napisać, ponieważ nadal nie mam pozwoleń i nie wiem czy ruszę w tym roku z budową. Jedno chociaż chcę zrobić przed zimą wylać fundamenty. Mam nadzieję, że się uda. Będę robić dziennik budowy więc z pewnością zobaczycie Państwo jak u mnie to idzie i zwrócę wszystkim uwagę na co trzeba uważać przy budowie. Co można zmienić a znowuż na czym oszczędzać się nie powinno. Popieram pomysł podwójnego garażu i jego poszerzenia, tą zmianę już mam naniesioną na projekcie. Daje to dodatkowe miejsce, czyli tzw. pomieszczenie gospodarcze. Można przy okazji jeszcze powiększyć tą łazieneczkę na dole. My tak zrobimy. No ale moja żonka lubi przestrzenie i dla niej jest ona stanowczo za mała. Myślimy także o poszerzeniu wiatrołapu, ponieważ chcemy tam wstawić szafę na całą ścianę i szafki na buty. To jest bardzo przydatne. mamy jeszcze kilka innych pomysłów na zagospodarowanie pomieszczenia nad garażem, ale to już przy innej okazji.Pozdrawiam wszystkich serdecznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
meidi 10.08.2007 09:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2007 Widzę, że jednak nie tylko ja pokochałam Tyberiusza, kochani dajcie znać jak będiecie mieli np. wycenę. Niestety, w kwestii budownictwa mój mąż jest EB, dlatego musimy wziąć ekipę budowlaną, która najprawdopodobniej zajmie się "wszystkim". Strasznie się boję jk to będzie, bo wiecie jak zorientuja sie jakimi jesteśmy laikami, to możemy na tym nie wyjść dobrze. Poza tym, prawda jest taka, że mąż musi "robić kasę" na spłaty przyszłego domu i z pewnością nie będzie miał czasu na częste doglądanie budowy, a ja cóż, wiedza teoretyczna zaczerpnięta z czasopism fachowych to nie wszystko, a wręcz nic. W związku z tym postanowiliśmy zatrudnić inspektora budowy. I nawet w pierwszym momencie bardzo nie to uspokoiło, myślałam, że taka osoba przejmie na siebie całą odpowiedzialność za ewentualne "niedoróbki", niestety ostatnio coraz częściej spotykam sie z opiniami, że to guzik prawda, pic na wodę, po prostu bierze kasę, a gdy okaże sie cos nie tak, trudno cokolwiek wyegzekwować. Może ktoś z Was słyszał opinie na ten temat, jeśli tak, to podzielcie sie przemyśleniami. I jeszcze jedno szef budowy, z którym rozmawialiśmy ( na razie tylko wstępnie) spytał, czy jeśli mamy zatrudniać inspektora budowy będzie to ktoś od nas, czy ewentualnie on ma wziąc swojego. W pierwszym momencie pomyślałam, że skoro jest on od wykrywania nieprawidłowości, to lepiej, żeby sie znali, no bo w końcu, może mają układ typu "robisz tak, żebym nie musiał mieć przez ciebie kłopotów", ale jeżeli rzeczywiście to wszystko polega na zasadzie "ręka rękę myje", odbiór odbędzie sie bez kłopotów, a ja za jakiś czas będę wylewała nadaremnie łzy i ponosiła konsekwencje niedopatrzeń, to może lepiej, żeby był to ktoś obcy. Chociaż i tak nie znam odpowiedniej osoby, a polecenia innych często bywają w praktyce pudłem. Aha i jeszcze dodam, że jakis czas temu jedna z firm określiła zupełnie luźny kostorys stanu surowego zamknietego (mury z ociepleniem+dach+otwory) bez żadnych wykończeń na około 150 000 zł. Co wWy na to? Czy ktos juz rozmawiał na ten temat? Zanim podejmiemy ostateczną decyzje zamierzam poprosić o wstępny kosztorys 2-3 firmy, chociaż pewnie wiecie, że to żadna gwarancja rozsądnego wyboru. Bardzo proszę, dzielcie się na forum swoimi spostrzeżeniami, nawet tymi najmniejszymi, to bardzo pomaga!!!!!!! _________________Meidi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
meidi 10.08.2007 09:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2007 Widzę, że jednak nie tylko ja pokochałam Tyberiusza, kochani dajcie znać jak będiecie mieli np. wycenę. Niestety, w kwestii budownictwa mój mąż jest EB, dlatego musimy wziąć ekipę budowlaną, która najprawdopodobniej zajmie się "wszystkim". Strasznie się boję jk to będzie, bo wiecie jak zorientuja sie jakimi jesteśmy laikami, to możemy na tym nie wyjść dobrze. Poza tym, prawda jest taka, że mąż musi "robić kasę" na spłaty przyszłego domu i z pewnością nie będzie miał czasu na częste doglądanie budowy, a ja cóż, wiedza teoretyczna zaczerpnięta z czasopism fachowych to nie wszystko, a wręcz nic. W związku z tym postanowiliśmy zatrudnić inspektora budowy. I nawet w pierwszym momencie bardzo nie to uspokoiło, myślałam, że taka osoba przejmie na siebie całą odpowiedzialność za ewentualne "niedoróbki", niestety ostatnio coraz częściej spotykam sie z opiniami, że to guzik prawda, pic na wodę, po prostu bierze kasę, a gdy okaże sie cos nie tak, trudno cokolwiek wyegzekwować. Może ktoś z Was słyszał opinie na ten temat, jeśli tak, to podzielcie sie przemyśleniami. I jeszcze jedno szef budowy, z którym rozmawialiśmy ( na razie tylko wstępnie) spytał, czy jeśli mamy zatrudniać inspektora budowy będzie to ktoś od nas, czy ewentualnie on ma wziąc swojego. W pierwszym momencie pomyślałam, że skoro jest on od wykrywania nieprawidłowości, to lepiej, żeby sie znali, no bo w końcu, może mają układ typu "robisz tak, żebym nie musiał mieć przez ciebie kłopotów", ale jeżeli rzeczywiście to wszystko polega na zasadzie "ręka rękę myje", odbiór odbędzie sie bez kłopotów, a ja za jakiś czas będę wylewała nadaremnie łzy i ponosiła konsekwencje niedopatrzeń, to może lepiej, żeby był to ktoś obcy. Chociaż i tak nie znam odpowiedniej osoby, a polecenia innych często bywają w praktyce pudłem. Aha i jeszcze dodam, że jakis czas temu jedna z firm określiła zupełnie luźny kostorys stanu surowego zamknietego (mury z ociepleniem+dach+otwory) bez żadnych wykończeń na około 150 000 zł. Co wWy na to? Czy ktos juz rozmawiał na ten temat? Zanim podejmiemy ostateczną decyzje zamierzam poprosić o wstępny kosztorys 2-3 firmy, chociaż pewnie wiecie, że to żadna gwarancja rozsądnego wyboru. Bardzo proszę, dzielcie się na forum swoimi spostrzeżeniami, nawet tymi najmniejszymi, to bardzo pomaga!!!!!!! _________________Meidi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JARO I MUPA 12.08.2007 19:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2007 WITAM ZWOLENNIKÓW TYBERIUSZA!!!OD TYGODNIA JESTEM ZDECYDOWANY NA TEN PROJEKT ALE NIE JESTEM PEWIEN SOLIDNOŚCI PRACOWNI DOMENA - NIE MA CHYBA DŁUGIEJ TRADYCJI. PILNIE ŚLEDZĘ WASZE PROPOZYCJE ZMIAN I POKRYWAJĄ SIĘ CZĘŚCIOWO Z MOIMI PLANAMI. PISZCIE O SWOICH POOPOZYCJACH I PROBLEMACH. JEŚLI MOŻECIE PODZIELCIE SIĘ INFORMACJAMI:- ILE KOSZTOWAŁY ZMIANY W PROJEKTACH,- CZY ZGADZAŁY SIĘ WAM POWIERZCHNIE PODANE W PROJEKCIE W STOSUNKU DO OFERTY,- CZY KTOŚ BĘDZIE KORZYSTAŁ Z FINANSOWANIA PRZEZ PAŃSTWO SPŁATY CZĘŚCI ODSETEK KREDYTU? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mac_G 22.08.2007 07:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2007 Witam również zainteresowanych projektem TYBERIUSZ JARO I MUPA OD TYGODNIA JESTEM ZDECYDOWANY NA TEN PROJEKT ALE NIE JESTEM PEWIEN SOLIDNOŚCI PRACOWNI DOMENA - NIE MA CHYBA DŁUGIEJ TRADYCJI. Każdy projekt budowlany zanim zostanie dopuszczony do sprzedaży jest wnikliwie analizowany przez instytucje/urzędy zatwierdzające takie projekty pod kątem zgodności z prawem budowlanym. Nie ma tutaj wolnego rynku, że to co sobie wymyślisz i nakreślisz na papierze możez odrazu sprzedawać - projekty muszą być sprawdzone pod każdym kątem przez właśniwe instytucje. Fakty że DOMENA nie jest dużą firmą, ale mają kilka myślę dobrych projektów, dobrze dopracowanych i można liczyć na ich pomoc. NIE ŚLEDZĘ WASZE PROPOZYCJE ZMIAN I POKRYWAJĄ SIĘ CZĘŚCIOWO Z MOIMI PLANAMI. PISZCIE O SWOICH POOPOZYCJACH I PROBLEMACH Jak narazie niewielie rozmawiałem na temtat tego projketu z moim budowlańcem, nie uzgadniałem z nim ewentualnych zmian indywidualnych, mam kilka pomysłów które nie koniecznie wprowadzę w życie, oto one: - podnieść o 1 pustaczek ścianę kolankową aby pokoje na poddaszu były bardziej ustawne, - zmniejszyć witrynę/drzwi z salonu od strony jadalnii, są tam 3 kwaterki, chyba zrobimy 2 i raczej otwierane a nie przesuwne, - zlikwidować 1-2 okna dachowe, nie wiem jeszcze które ale taki jest plan, nie wszędzie są one aż tak bardzo potrzebne, - możliwe, iż pojawi się 2-gie okno w kuchni, ponieważ z niego będzie widoczna droga dojazdowa do domu i część ogrodu, nie jest to jeszcze pewne ale rozważamy to z żonką, Krótka dyskusja o tym projekcie podjęta była jakiś czas temu przez KrRo, oto link do niej http://forum.muratordom.pl/viewtopic.php?t=105524 Ja w chwili obecnej czekam na WZ ale jak widzę ile czasu to trwa to nie sądzę, bym zdążłył choćby z fudamentami na jesień - chyba pozostanie wiosna 2008 jako WIELKI START... Zobaczymy jak te sprawy papierkowe dalej się potoczą, gdy tylko dostanę WZ kupuję projekt i zbieram ekipę do przygotowania działki pod budowę Pozdrawiam wszystkich sympatyków TYBERIUSZ'a - piszcie coś więcej i częściej jak Wasze realizacje , na jakim etapie jesteście, zamieszczajcie zdjęcia... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
waltom 22.08.2007 13:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2007 Też jesteśmy na etapie oczekiwania na WZ. W gminie usłyszeliśmy że może to trwać do 6 miesięcy - KOSZMAR. A gdzie pozwolenie na budowę?. Mimo to mamy nadzieję ruszyć wiosną 08 z budową. Może wtedy uspokoi się ten cały cyrk z materiałami i ekipami. Choć z tymi ostatnimi może być ciężko. Czekam więc spokojnie przeglądając forum i cieszę się że w przyszłym roku będzie z kim dyskutować o naszym Tyberiuszu. wydaje się że będzie łatwiej budować kiedy będziemy mogli wymieniać doświadczenia. Pozdrowienia dla wszystkich "tyberiuszowców", a może "tyberiuszów"? Nieważne. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts