waflos 17.06.2008 21:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2008 Nie możemy się zdecydować czy zmniejszyć taras z tyłu domu o połowę aby powiększyć salon czy wogóle zlikwidować taras. Ogrzewanie będzie gazowe, płaszcz wodny z kominka, przyłącze na solar (może od razu solar - to zależy od kosztów) Moim zdaniem podcień to wielki atut Tyberiusza - można wstawić sobie ładne meble ogrodowe i pić kawe nawet podczas deszczu; ja nie zamierzam go likwidować tym bardziej ze salon jest dośc pokażny. Mam pytanie jaka jest róznica w cenie kominka z plaszczem wodnym i bez? - domyslam sie że z płaszczem jest o wiele praktyczniejszy...? pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jackar 15.07.2008 21:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2008 witamprojekt wybrany- wydłużamy garaż po 0.5m z każdej strony- podnosimy ścianę kolankową o 2 pustaki- liwkidujemy wykusz na parterze proszę o Wasze uwagi oraz ewentualnie o zestawienie materiałów o ile ktoś posiada Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
waflos 25.07.2008 23:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2008 Własnie! Czy ktoś posiada kosztorys - zestawienie materiałów dla Tyberiusza? Najlepiej z garażem 2stanowiskowym?proszę na maila: [email protected] pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
waflos 03.08.2008 22:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2008 Witam! Ponieważ przymierzam się do budowy Tyberiusza mam pytanie o podcień:robił ktoś może wyjscie na taras pod katem 45 stopni - czy taras mocno sie zmiejszył i stracił na funkcjonalnosci? Mam obawę czy zmieszczą się tam meble ogrodowe (jak jest u Was?)? Myślę o tej zmianie by zwiększyć trochę powierzchnię salonu, zwłaszcza że przejście do niego z jadalni wydaje się byc wąskie... Z góry dziekuję za odpowiedz. pozdr. [email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cebula221 05.08.2008 08:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2008 Witam wszystkich, Czy ktoś z Was posiada projekt Tyberiusza z podwójnym garażem. Szukałam zdjęć i niestety bez powodzenia. Proszę o jakieś linki lub zdjęcia. Z góry dziekuję! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
waflos 05.08.2008 15:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2008 Witam wszystkich, Czy ktoś z Was posiada projekt Tyberiusza z podwójnym garażem. Szukałam zdjęć i niestety bez powodzenia. Proszę o jakieś linki lub zdjęcia. Z góry dziekuję! Ja posiadam projekt z podwójnym garażem. Zdjęć na stronie nie ma - nic sie nie zmienio po za wyciągnięcie (poszerzenie) części z garażem (zwiększa się zatem również powierzchnia strzychu na garażem). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cebula221 05.08.2008 21:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2008 Tego można się domyśleć, natomiast Ja chciałam zobaczyć jak to wygląda. Czy projekt nie traci swojego uroku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrek91 08.08.2008 10:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2008 Witam wszystkichWraz z żoną planujemy budowę naszego wymarzonego domu i jesteśmy na etapie wyboru projektu. Jak narazie najbardziej spodobał nam się TYBERIUSZ ( i chyba tak zostanie). Jednak bardzo nas ciekawi fakt jak rozwiązano sprawę wentylacji w kuchni i łazienkach. Jeśli ktoś jest po konsultacjach z projektantem bądź jest już na etapie budowy domu i wie jak ten temat rozwiązać bardzo proszę o odpowiedź.Z góry dziękuje i pozdrawiam wszystkich TYBERIUSZÓW. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JARO I MUPA 15.08.2008 19:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2008 WITAM SERDECZNIE POZDRAWIAM BUDUJĄCYCH W SERBACH KOŁO GŁOGOWA. BARDZO CHCIELIBYŚMY OBEJRZEC TYBERIUSZA W NATURZE. PROSIMY O KOTAKT NA E-MAILA. JARO Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiatr75 15.09.2008 15:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2008 Witam!Podobnie jak wszyscy na tym forum buduję Tyberiusza. Jestem na etapie wylanych stropów. Mam pytanie czy pokoje na poddaszu nie mają zbyt dużych skosów? Czy wskazane jest podniesienie ściany kolankowej o jeden pustak i czy to nie wpłynie na ogólny wygląd budynku? Jeżeli ktoś ma zdjęcia pokoi na poddaszu , chętnie obejrzę . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek i marta 15.09.2008 15:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2008 Witamy! i jak tam postępy na budowach Tyberiuszów? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
waflos 15.09.2008 15:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2008 Witamy! To jest pare fotek nowych z naszego domku. Więcej wkrótce. Pozdrawiamy:) http://picasaweb.google.pl/t.miszkiewicz/Tyberiusz# Jaki on ŁADNY!!! Cieszę się że też go buduję (niestety dopiero ławy). Poprosimy więcej zdjęć - zwłaszcza wnętrz. ;-D Mam kilka pytań: Ile kosztowało Was pokrycie dachu (razem material i robocizna). Czy podnosiliście ścianę kolankową? - czy nie trzeba? Czy na piętrze wprowadzaliście jakieś zmiany? Jak rozwiązaliście problem wody deszczowej? pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
micrus 30.09.2008 20:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2008 Witam! Dołączyłam wczoraj do grona fanów Tyberiusza. Szukaliśmy z mężem dość długo odpowiedniego projektu i okazało się, że ten najbardziej spełnia nasze oczekiwania. Jest przede wszystkim funkcjonalny. Nie podoba mi się jedynie rozwiązanie wiatrołapu. Jest zdecydowanie za wąski i nie ma w nim miejsca na szafę wnękową. Szkoda jest jednak likwidować zachowanka. W mojej rodzinie jest już chyba taka tradycja. Począwszy od babci po wszystkie ciocie oraz moją mamę wszyscy mają zachowanka. Nie wyobrażam sobie szczerze mówiąc kuchni bez zachowanka. Plamujemy wygospodarować kawałek wnęki na szafę kosztem lodówki w kuchni. Planujemy również podpiwniczyć cały dom i zrobić w piwnicy drugą kuchnię, pralnię z suszarnią, łazienkę, spiżarnię oraz kotłownię. Kilkoro naszych znajomych ma w ten sposób zagospodarowaną piwnicę i są zadowoleni z tego rozwiązania. Proszę o jakieś inne wskazówki dotyczące projektu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
waflos 01.10.2008 19:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2008 Nie podoba mi się jedynie rozwiązanie wiatrołapu. Jest zdecydowanie za wąski i nie ma w nim miejsca na szafę wnękową. Szkoda jest jednak likwidować zachowanka. Witam! Jest na to sposób: ja zamieniam kuchnię z gabinetem. Toaletę dzielę po połowie - uzyskuję w ten sposób spiżarnię. W miejscu poprzedniej spiżarni montuję szafę wnękową w wiatrołapie. Zdecydowałem się na takie rozwiązanie ponieważ nie chcemy mieć otwartej kuchni no i brakowało nam tej szafy w wiatrołapie. pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ania i Jacek 09.10.2008 14:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2008 Mamy wielka prośbę do ludzi , którzy wybudowali Tyberiusza , chcielibyśmy obejrzeć go w realu jesteśmy zdecydowani podjechać w każde miejsce liczymy na państwa wyrozumiałość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
znamirp 12.10.2008 08:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2008 pilnie poszukuje osob ktore zmienily strop z zelbetowego na terive, leiera i tym podobne, zalezy mi na sposobie w jaki zostal rozwiazany problem podciagu aby nie miec niepotrzebnej belki przez srodek salonu prosze o odpowiedz na forum lub na maila [email protected] ja juz rozpoczolem wkoncu budowe, sukcesywnie zamieszczam zdjecia w mojej galerii i innych tez do tego zachecam http://www.tyberiusz.znamirowski.eu zmiany jakie dokonalem to 1. zminiejszenie tarasu na ksztalt kwadratu 3 na 3 m2. rozszezenie czesci z garazem o 80cm i 60 w tyl i do przodu scianki kolankowej radze nie podwyzszac bo budynek straci swoj wyglad Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiatr75 16.10.2008 17:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2008 Oto kilka zdjęć z buowy: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
waflos 16.10.2008 20:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2008 Oto kilka zdjęć z buowy: Bardzo ładna budowa! Jaką wysoką budujecie ściankę kolankową? Zdaje się że w projekcie jest 64cm a widzę że u Was już są 3 pustaki co daje 75cm a dojdzie do tego wieniec? Czy zatem przedłużaliscie krokwie tak aby dach nie był "przukrótki"? Ja też myślę o podniesieniu scianki tak by pomieszczenia na poddaszu byly bardziej funkcjonalne ale obawiam się, że to zepsuje bryłę budynku... co o tym myślisz? Napisz mi proszę jeszcze jakie zamiany wporwadziliście/chcecie wprowadzić??? pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PA_KA 17.10.2008 19:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2008 a oto nasz Tyberiusz... - sciana kolankowa podniesiona o 30 cm- wyjscie na taras pod katem 45 stopni- garaz przedłuzony o 1.5 m- kąt wykusz 60 stopni,- poszerzenie lazienki i kotłowni na parterze,- likwidacja spiżarki kosztem szafy wnekowej w wiatrołapie,- w kuchni duza szafa cargo zamiast spizarnipozdrawiamy Wszyskich Tyberiuszowców Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PA_KA 17.10.2008 19:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2008 a oto nasz Tyberiusz... http://picasaweb.google.pl/niziolki/Tyberiusz# - sciana kolankowa podniesiona o 30 cm- wyjscie na taras pod katem 45 stopni- garaz przedłuzony o 1.5 m- kąt wykusz 60 stopni,- poszerzenie lazienki i kotłowni na parterze,- likwidacja spiżarki kosztem szafy wnekowej w wiatrołapie,- w kuchni duza szafa cargo zamiast spizarnipozdrawiamy Wszyskich Tyberiuszowców Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts