Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Dziękuję za odpowiedź w sprawie overlocków 5 nitkowych.

Polecił pan Pfaffa 4852. Ten overlock również zwrócił moją uwagę. Jednak słyszałam ostatnio iż ta firma już nie istnieje i chyba została przejęta przez Husqwarnę. Czy to prawda?? A jeśli tak to jak będzie wyglądała sprawa z ewentualnymi naprawami, zakupem akcesoriów??

I jeszcze jedno pytanie- Czym się właściwie rózni overlok 5-nitkowy od coverloka? Myślłam że to są zamienne nazwy, ale sądząc z treści rozmów nie jestem tego pewna :(

• Odpowiedzi 935
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Firma Pfaff istnieje, Dostęp do części zamiennych jest.( w ub. tygodniu miałem nawet dostawę) W Polsce Importerem maszyn Pfaff jest importer Husqvarny.

Coverlock to połączenie covera i overloka( na overlokach często pisze "lock")

Na potrzeby domowe jak najbardziej polecam , natomiast do zakładu wygodniej jest mieć 2 maszyny- covera i overloka( odpada strata czasu na przestawianie i nawlekanie maszyny)

Cover to inaczej dwuigłówka, renderka. maszyna do szycia i podkładania dzianin

Zdecydowałam sie na TOYOTA 3314 byłam już oglądać i szyłam na niej na wszystkich materiałach super szyje dżins, lajkre, organdyne jest prosta w obsłudze stopke do mereszki dostałam gratis. Maszyna kosztuje 1000 zł to chyba nieżle jak na owerlok 4 nitkow. A może ktoś ma taki owerlok? bo jeszczej nie kupiłam .

Nie sprzedaję i nie prowadzę serwisu gwarancyjnego Singera to oznacza ze nie znam tych wymienionych modeli, wiec się nie wypowiadam.

Sprzedajemy i serwisujemy gwarancyjnie: Berninę, Veritas, Husqvarnę, Pfaffa, Brothera, Janome.

Wyjątkowo serwisujemy gwarancyjnie z sentymentu Łucznika.

Naprawy odplatne wykonujemy wszystkich maszyn.

zdecydowałam sie na TOYOTE 3314 kosztuje 1000zł czy dobrze zrobiłam ? a zresztą niema w Rzeszowie dużego wyboru trzy maszyny na krzyż i zawsze polecają tą najdroższą

Ja się zajmuje od ponad 20 lat maszynami do szycia jesli macie jakieś pytania chętnie odpowiem

pozdrawiam

agamon

T3314- prosty dobry owelok 4 nitkowy- sprzedawalem go od 1997 do 2007r..Modele wczesniejsze produkowane na Tajwanie byly lepiej wykonana( mało napraw gwarancyjnych),z lepszych materiałów miały cichszą pracę niż te z Chin .

Uwazaj na płytke ściegową aby nie wyłamać szpilek- grozi połamaniem chwytaczy . Ato już nie podlega gwarancji i sporo kosztuje naprawa.

A by szyć ścieg rolujący należy dokupić zestaw "B"- stopka i plytka sicegowa.

dziekuje za odpowiedz. kupiłam go narazie chodzi super ale mam go dopiero 3 dni, stopke i płytke do mereszki dostałam w cenie maszyny. Mam nadzieje że bedzie mi długo służyć. Ciesze się że dzięki panu nie kupiłam taniego i gorszej jakości owerloka. Pozdrawiam

Witam.

Szukając maszyny dla siebie natrafiłam na ten wątek i postanowiłam poprosić o radę :)

Szyciem zajęłam się niedawno, więc narazie nie orientuję się zbytnio w firmach czy fachowym nazewnictwie, więc mam nadzieję że pomożecie. Otóż chciałabym zakupić maszynę która nadawałby się do szycia ubrań (spódnic, bluz itp.), toreb, wszelakich rzeczy 'do noszenia' na sobie jak i drobnych prac domowych. Nie musi być to w pełni profesjonalna maszyna ze wszystkim możliwym funkcjami, bo jak już mówiłam jestem początkująca - chodzi mi raczej o przyjazny sprzęt na dobry początek. Przeglądając temat wpadła mi w oko Janome JR1012, zastanawiałam się także nad Brother BM-2600. Nie wiem czy to dobry wybór, jestem otwarta na wszelakie propozycje ;)

Mam jeszcze jedno pytanie, mianowicie o sklep we Wrocławiu, wybieram się tam we Wtorek i nie za bardzo wiem gdzie szukać.

Pozdrawiam i czekam na odpowiedź!

Witam, jestem początkująca w tej dziedzinie, stoję przed trudnym wyborem maszyny. Potrzebuję do domowych przeróbek, wszycia zamka, rózne materiały grubsze cieńsze.

Myslałam o kilku modelach, prosze o radę agamona, która wybrać.

- HUSQVARNA E20

- BROTHER BM 3500

Moje pytanie jeszcze odnośnie, drastycznej dla mnie opcji, co myślisz agamon o maszynach z przedziału cenowego do 400zł, czy warto w ogóle taka maszynę zakupić??

Nie wiem czy sa to maszyny marketowe, ja patrzyłam w internecie, sądziłam, że masz jakieś zdanie na ten temat bo są to marki jakie wymieniałeś wcześniej, tylko mają sporo niska cene.

Co do cen tych dwu maszyn które wymieniłam wcześniej są bardzo podobne z tego co zauważyłam, a że sie nie znam to je porównałam, mimo wszytsko dziekuje za odpowiedz.

"co myślisz agamon o maszynach z przedziału cenowego do 400zł, czy warto w ogóle taka maszynę zakupić?"

moja odpowiedż dotyczyła tego pytania. Chodzi o maszyny " no name"

Maszyny E20 i B3500 nie sa marketowe. Brothera nie spotasz w markecie. Husqystar E20 byl, a moze i jeszcze gdzieś jest sprzedawany w Media markcie.

Są to maszyny dobre, mam je w sprzedaży.

Witam . :D

Już kilkakrotnie przeczytałam te 5 stron o maszynach :lol: i mam sprecyzowane wyobrażenie o maszynie moich marzeń :roll: . i dlatego zwracam się z prośbą o polecenie mi konkretnej marki i modelu bo nie bardzo mogę się zdecydować. I tak; :) maszynę potrzebuję do użytku domowego , lubię szyć, a teraz najważniejsze cechy - ma być bardzo cicha, i bardzo lekko prowadzić materiał , automatyczne nawlekanie igły i co bardzo ważne dla mnie jak położę materiał np prześcieradło to żeby mi brzegi obszyła aby się nie "siepały" :lol: . Bardzo będę wdzięczna za odpowiedzi