anela2 12.05.2008 06:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2008 Dziękuję za odpowiedź w sprawie overlocków 5 nitkowych. Polecił pan Pfaffa 4852. Ten overlock również zwrócił moją uwagę. Jednak słyszałam ostatnio iż ta firma już nie istnieje i chyba została przejęta przez Husqwarnę. Czy to prawda?? A jeśli tak to jak będzie wyglądała sprawa z ewentualnymi naprawami, zakupem akcesoriów?? I jeszcze jedno pytanie- Czym się właściwie rózni overlok 5-nitkowy od coverloka? Myślłam że to są zamienne nazwy, ale sądząc z treści rozmów nie jestem tego pewna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agamon 12.05.2008 12:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2008 Firma Pfaff istnieje, Dostęp do części zamiennych jest.( w ub. tygodniu miałem nawet dostawę) W Polsce Importerem maszyn Pfaff jest importer Husqvarny.Coverlock to połączenie covera i overloka( na overlokach często pisze "lock")Na potrzeby domowe jak najbardziej polecam , natomiast do zakładu wygodniej jest mieć 2 maszyny- covera i overloka( odpada strata czasu na przestawianie i nawlekanie maszyny)Cover to inaczej dwuigłówka, renderka. maszyna do szycia i podkładania dzianin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
77GOSIA77 16.05.2008 08:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2008 Zdecydowałam sie na TOYOTA 3314 byłam już oglądać i szyłam na niej na wszystkich materiałach super szyje dżins, lajkre, organdyne jest prosta w obsłudze stopke do mereszki dostałam gratis. Maszyna kosztuje 1000 zł to chyba nieżle jak na owerlok 4 nitkow. A może ktoś ma taki owerlok? bo jeszczej nie kupiłam . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jesionki 17.05.2008 16:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2008 Agamon, co sądzisz o maszynie Singer 7464, 7468?Warte są ceny, odpowiednio 849zł i 959zł?Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agamon 17.05.2008 20:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2008 nie prowadzę sprzedaży maszyn Singer. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jesionki 18.05.2008 06:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2008 nie prowadzę sprzedaży maszyn Singer. A co onich sądzisz? Jakie prowadzisz i co oferujesz w podobnej klasie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agamon 18.05.2008 19:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2008 Nie sprzedaję i nie prowadzę serwisu gwarancyjnego Singera to oznacza ze nie znam tych wymienionych modeli, wiec się nie wypowiadam.Sprzedajemy i serwisujemy gwarancyjnie: Berninę, Veritas, Husqvarnę, Pfaffa, Brothera, Janome.Wyjątkowo serwisujemy gwarancyjnie z sentymentu Łucznika.Naprawy odplatne wykonujemy wszystkich maszyn. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jesionki 18.05.2008 19:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2008 To z tych, które serwisujesz jakie byś polecił do 800zł?I jeszcze jedno co to za marka VERITAS? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agamon 18.05.2008 20:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2008 Veritas to stara marka niemiecka. Została wykupiona przez Berninę.W celu lepszego wyboru zapraszam na priva Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
77GOSIA77 19.05.2008 12:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2008 zdecydowałam sie na TOYOTE 3314 kosztuje 1000zł czy dobrze zrobiłam ? a zresztą niema w Rzeszowie dużego wyboru trzy maszyny na krzyż i zawsze polecają tą najdroższą Ja się zajmuje od ponad 20 lat maszynami do szycia jesli macie jakieś pytania chętnie odpowiem pozdrawiam agamon Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agamon 21.05.2008 15:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2008 T3314- prosty dobry owelok 4 nitkowy- sprzedawalem go od 1997 do 2007r..Modele wczesniejsze produkowane na Tajwanie byly lepiej wykonana( mało napraw gwarancyjnych),z lepszych materiałów miały cichszą pracę niż te z Chin .Uwazaj na płytke ściegową aby nie wyłamać szpilek- grozi połamaniem chwytaczy . Ato już nie podlega gwarancji i sporo kosztuje naprawa.A by szyć ścieg rolujący należy dokupić zestaw "B"- stopka i plytka sicegowa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
77GOSIA77 22.05.2008 19:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2008 dziekuje za odpowiedz. kupiłam go narazie chodzi super ale mam go dopiero 3 dni, stopke i płytke do mereszki dostałam w cenie maszyny. Mam nadzieje że bedzie mi długo służyć. Ciesze się że dzięki panu nie kupiłam taniego i gorszej jakości owerloka. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Amedamaa 22.05.2008 21:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2008 Witam. Szukając maszyny dla siebie natrafiłam na ten wątek i postanowiłam poprosić o radę Szyciem zajęłam się niedawno, więc narazie nie orientuję się zbytnio w firmach czy fachowym nazewnictwie, więc mam nadzieję że pomożecie. Otóż chciałabym zakupić maszynę która nadawałby się do szycia ubrań (spódnic, bluz itp.), toreb, wszelakich rzeczy 'do noszenia' na sobie jak i drobnych prac domowych. Nie musi być to w pełni profesjonalna maszyna ze wszystkim możliwym funkcjami, bo jak już mówiłam jestem początkująca - chodzi mi raczej o przyjazny sprzęt na dobry początek. Przeglądając temat wpadła mi w oko Janome JR1012, zastanawiałam się także nad Brother BM-2600. Nie wiem czy to dobry wybór, jestem otwarta na wszelakie propozycje Mam jeszcze jedno pytanie, mianowicie o sklep we Wrocławiu, wybieram się tam we Wtorek i nie za bardzo wiem gdzie szukać. Pozdrawiam i czekam na odpowiedź! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agamon 25.05.2008 16:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2008 BM2600 jest klasa inną od J1012.Jakby były problemy z zakupem we Wrocku to zapraszam na priv. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edith 27.05.2008 21:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2008 Witam, jestem początkująca w tej dziedzinie, stoję przed trudnym wyborem maszyny. Potrzebuję do domowych przeróbek, wszycia zamka, rózne materiały grubsze cieńsze.Myslałam o kilku modelach, prosze o radę agamona, która wybrać. - HUSQVARNA E20- BROTHER BM 3500 Moje pytanie jeszcze odnośnie, drastycznej dla mnie opcji, co myślisz agamon o maszynach z przedziału cenowego do 400zł, czy warto w ogóle taka maszynę zakupić?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agamon 28.05.2008 05:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2008 E20 i B3500 to maszyny z róznych klas i cen.Poczytaj wczesniejsze posty wypowiadalem się już na ten temat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edith 28.05.2008 08:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2008 Nie wiem czy sa to maszyny marketowe, ja patrzyłam w internecie, sądziłam, że masz jakieś zdanie na ten temat bo są to marki jakie wymieniałeś wcześniej, tylko mają sporo niska cene. Co do cen tych dwu maszyn które wymieniłam wcześniej są bardzo podobne z tego co zauważyłam, a że sie nie znam to je porównałam, mimo wszytsko dziekuje za odpowiedz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agamon 28.05.2008 11:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2008 "co myślisz agamon o maszynach z przedziału cenowego do 400zł, czy warto w ogóle taka maszynę zakupić?"moja odpowiedż dotyczyła tego pytania. Chodzi o maszyny " no name" Maszyny E20 i B3500 nie sa marketowe. Brothera nie spotasz w markecie. Husqystar E20 byl, a moze i jeszcze gdzieś jest sprzedawany w Media markcie.Są to maszyny dobre, mam je w sprzedaży. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anula77 29.05.2008 12:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2008 witam mam pytanie do Agamon , co to jest mimośród ? i co jeśli jest on w maszynie do szycia plastikowy ? bardzo proszę o odpowiedź , dziękuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kalia 05.06.2008 07:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2008 Witam . Już kilkakrotnie przeczytałam te 5 stron o maszynach i mam sprecyzowane wyobrażenie o maszynie moich marzeń . i dlatego zwracam się z prośbą o polecenie mi konkretnej marki i modelu bo nie bardzo mogę się zdecydować. I tak; maszynę potrzebuję do użytku domowego , lubię szyć, a teraz najważniejsze cechy - ma być bardzo cicha, i bardzo lekko prowadzić materiał , automatyczne nawlekanie igły i co bardzo ważne dla mnie jak położę materiał np prześcieradło to żeby mi brzegi obszyła aby się nie "siepały" . Bardzo będę wdzięczna za odpowiedzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts