rozalka 04.07.2008 13:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2008 witam! chcę kupić maszynę do szyciazależy mi na tym żeby- sama zakańczała ścieg lub miała chociaż szycie wsteczne- szyła różne materiały cienkie, grube i elastyczne- cena do 1000 złproszę poradźcie mi coś!na stronach internetowych rzadko przy modelu maszyny jest informacja o zakańczaniu ściegu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Eljaberbro 04.07.2008 21:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2008 Witaj Nie polecam Łuczników a naj bardziej tych które mają imiona damskie w modelu. Moim zdaniem z modeli które podałaś to Brother LS 2125 jest najlepszym wyborem. Łuczniki dość głośno chodzą i są słabiej wykonane (3018 i 3024 posiadają dziwne tworzywo są porowate co sprzyja częstemu wycieraniu maszyny - trochę za bardzo śmierdzi chińczykiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
żurawinka 05.07.2008 17:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2008 Dziekuje w takim bądź razie jeszcze sie z pięć razy zastanowie bo juz prawie kupiłam tego łucznika tylko jeszcze jedno jak to jest jak będę chciała cos dokupic do tego brothera ? czy nie będzie problemu żeby igły czy stopki czy cos w tym rodzaju kupić? a ( choc mam nadzieje ze nie będą potrzebne) ewentualne części?Może być problem? Z góry dziekuje i pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
żurawinka 05.07.2008 18:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2008 to jeszcze raz ja Znalazłam jeszcze BROTHER BS 2120 i BROTHER PX 100 oprócz tego LS2125 . Czy znajome sa te modele? bo nic na ich temat znaleźc nie mogę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Eljaberbro 06.07.2008 15:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2008 Do Brothera nie powinno być problemuLS 2125 znam reszty modeli niestety nie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tiramiwi 07.07.2008 08:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2008 Przeczytałam forum i wiem już, że kupię Husqystar E20. Mam tylko jeszcze jedno pytanie. Na maszynie domowej takiej jak ta, możliwe jest szycie np. ok 3 godzin dziennie, codziennie? Czy do takich potrzeb powinnam mieć już przemysłową?Czy kupowanie jej w Media Markcie to zły pomysł, bo tam jest w właśnie za 600 zł, a jeśli zły to dlaczego?Z góry dzięki za odpowiedź. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rozalka 07.07.2008 08:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2008 witam! chcę kupić maszynę do szycia zależy mi na tym żeby - sama zakańczała ścieg lub miała chociaż szycie wsteczne - szyła różne materiały cienkie, grube i elastyczne - cena do 1000 zł proszę poradźcie mi coś! na stronach internetowych rzadko przy modelu maszyny jest informacja o zakańczaniu ściegu... agamon i Eljaberbro doradźcie mi coś ! przydała by się też regulacja długości i szerokości ściegu oraz wolne ramię... przeglądałam wasze propozycje na poprzednich stronach, ale ciężko mi się na coś zdecydować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rozalka 07.07.2008 09:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2008 Mam jeszcze jedno pytanie, mianowicie o sklep we Wrocławiu, wybieram się tam we Wtorek i nie za bardzo wiem gdzie szukać. Amedamaa czy znalazłaś sklep z maszynami we wrocku? wybieram się tam po maszynę i też nie wiem gdzie szukać... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Eljaberbro 08.07.2008 11:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2008 Bieg wsteczny posiada w tej chwili praktycznie każda maszyna do szycia. Co co zakańczania to prawdopodobnie chodzi Ci o ścieg overlokowy, ale tutaj nie łódź się, ponieważ żadna maszyna do szycia nie zakończy tego ściegu jak overlock (który dodatkowo obcina brzeg tkaniny "zakańcza" Bernina - zbierają bardzo dobre opinie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
slavovw 08.07.2008 19:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2008 Czy kupowanie jej w Media Markcie to zły pomysł, bo tam jest w właśnie za 600 zł, a jeśli zły to dlaczego? Z góry dzięki za odpowiedź. witam wszystkich forumowiczów. Prawda jest taka, że maszynę do szycia należy kupować w sklepie specjalistycznym. To nie jest lokówka czy młynek do kawy. Nie ma tam osoby która potrafi doradzić i dopasować maszynę do naszych potrzeb. Za ladą jest ktoś kto wypisze nam zlecenie na maszynę do magazynu i wyrecytuje nam jakie ma ściegi. Nie przeszyje jej przy nas i nie zademonstruje jak wykonuje dziurkę czy ścieg overlockowy. Czyli nie dowiemy się o niej więcej niż dowiemy sie z firmowej ulotki reklamowej. O ile zakup maszyny byłbym w stanie zrozumieć to zakup overlocka w markecie to całkowita pomyłka. Ale rozumiem to każdy liczy pieniądze to normalne. Tylko kupując w sklepie możemy później liczyć na pomoc fachowca, który często sam hobbistycznie zajmuje się szyciem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Eljaberbro 09.07.2008 06:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2008 A prawda jest taka, że żadna szanująca się firma nie wprowadza swoich produktów do super czy hiper marketów, ponieważ w tego rodzaju sklepach występują głównie produkty, których atutem jest niska cena. Występują nawet czasem modele znanych firm, które spotkacie tylko w takich sklepach, a te z kolej najlepiej omijać z daleka (i nie chodzi tutaj tylko i wyłącznie o maszyny do szycia, ale tak jest praktycznie w każdej grupie towarowej) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
żurawinka 09.07.2008 11:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2008 dziękuję Eljaberbro za odpowiedź Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rozalka 10.07.2008 09:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2008 dziękuję Eljaberbro za odpowiedź pisząc o zakańczaniu ściegu miałam na myśli przeszycie przy początku i przy końcu ściegu do przodu, do tyłu i do przodu tak, żeby nie pruł się szew wiem, że przemysłowe maszyny automatycznie tak szyją gdy naciska się pedał na początku lub puszcza na końcu szwu kupiłam w końcu huskystar E20 za 749 zł pożałowałam kasy na berninę mam nadzieję, że E20 spisze się dobrze po pierwszych próbach mam takie uwagi: + dobrze sobie radzi z wielokrotnie złożonym materiałem (stary łucznik "przepuszczał" nitkę na zgrubieniach) - silnik ma moc jedynie 75W ciekawe jak będzie z szyciem grubych tkanin np. jeansu (stary łucznik ma moc 80W) - przy szyciu wstecz trzeba cały czas naciskać przycisk, więc nie można prowadzić obiema rękami materiału - przy ścieku zygzakowym plącze dolną nitkę nawet przy największym naprężeniu nici, ale na pewno uda się to jeszcze wyregulować, będę próbować ( jeśli ktoś miał podobny problem to proszę o radę) + poza tym na razie jest ok (jestem urodzoną pesymistką nie przejmujcie się ) i jeszcze coś dla poszukujących maszyn we wrocławiu: husqvarnę i pfaff mozna kupić w Agdomie na grabiszyńskiej berninnę na stoisku pasmanteryjnym w fenixie w MA-STER na stawowej elnę i toyotę elnę w Study na al. pracy janome w Strimie na kruszwickiej lub w Dousa na pomorskiej brothera w La roni na warciarskiej większość maszyn trzeba zamawiać z jedno lub dwudniowym wyprzedzeniem informacje te są też w stronach producentów lub np. w panoramie firm (wraz z telefonami i dokładnym adresem) powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
James Bond 16.07.2008 19:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2008 Ja kupiłam od Pana Marka z Lublina w/w maszynę. Zrobilam na razie kilka testów z szyciem i wszystko jest w porządku. Maszyna ma wiele sciegów, dużo stopek w wyposazeniu. Sama transakcja i dostawa poszła idealnie i szybko. Pan E. Marek potrafi dobrze doradzić. Polecam innym, którzy chca kupic dobrą maszynę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tiramiwi 18.07.2008 09:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2008 Kupiłam w końcu E20 w sklepie z maszynami. Szyję nią już drugą rzecz i nie mam żadnych problemów. Doskonale radzi sobie ze śliskimi cienkimi materiałami, które mój stary Singer potrafił tylko zniszczyć Co do ściegu zygzakowego, to u mnie nic nie plącze, więc to musi być kwestia regulacji. Polecam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tiramiwi 18.07.2008 10:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2008 A prawda jest taka, że żadna szanująca się firma nie wprowadza swoich produktów do super czy hiper marketów, ponieważ w tego rodzaju sklepach występują głównie produkty, których atutem jest niska cena. [...] (i nie chodzi tutaj tylko i wyłącznie o maszyny do szycia, ale tak jest praktycznie w każdej grupie towarowej) Trochę przesadziłeś, ja rozumiem, że sprzętu nie kupuje się np. w Realu (a maszyny do szycia tylko w specjalistycznych sklepach), ale kupienie telewizora w Media Marktcie to chyba normalna rzecz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
endrju22 18.07.2008 13:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2008 to jeszcze raz ja Znalazłam jeszcze BROTHER BS 2120 i BROTHER PX 100 oprócz tego LS2125 . Czy znajome sa te modele? bo nic na ich temat znaleźc nie mogę Do żurawinka+ : modele LS-2120 i PX-100 są to starsze modele Brother, nie produkowane już dzisiaj. Gdybyś nosiła się z zakupem takich, to na bank będzie u nas problem z częściami do tych modeli Wiem coś o tym, bo od lat naprawiam maszyny, podobnie jak agamon z Lublina Przy okazji; prawo unijne (a więc i nasze) mówi, że do 5 lat po zaprzestaniu produkcji urządzenia, można zaprzestać produkcji części zamienych. Niestety, często słyszałem od "japończyków" ten cytat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Eljaberbro 19.07.2008 17:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2008 Timariwi Miałem nic nie pisać, ale nie mogę się powstrzymać jak widzę takie banialuki Ceny między MM (poza paroma sztukami o których tak krzyczą w reklamach radiowych) to przepaść cenowa (taki sam TV można kupić w e-sklepach nawet o ok 4 000 taniej np jakiś 42" 46"). A po drugie często występują w marketach modele których nigdzie indziej nie spotkasz ponieważ są to modele produkowane wyłącznie na potrzeby niskiej ceny i tylko dla sklepów wielkopowierzchniowych - tzn chłam, kiszka itp) Po trzecie zastanów się jakie koszty musi mieć taki moloch jakim jest np MM, oni nie mogą sprzedawać tanio - MUSZĄ ZARABIAĆ, AŻEBY JE POKRYĆ Po czwarte chłopie szanuj swoje ciężko zarobione pieniądze Pozdrawiam ! ! ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
coco12 19.07.2008 20:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2008 Ja kupiłam natalie 2007 łucznika z łucznika mam też overloka i nie nażekam . Ciekawi mnie dlaczego wszyscy tak na nie narzekają.Oczywiście są troche głośne ale natalie mam już1,5 roku a owerloka 700 D chyba z 5 lat i ani razu nie były w naprawie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
endrju22 20.07.2008 11:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2008 Ja kupiłam natalie 2007 łucznika z łucznika mam też overloka i nie nażekam . Ciekawi mnie dlaczego wszyscy tak na nie narzekają.Oczywiście są troche głośne ale natalie mam już1,5 roku a owerloka 700 D chyba z 5 lat i ani razu nie były w naprawie To naprawdę masz farta coco12 i trzeba to docenić Dlaczego tak wszyscy narzekają na obecnego Łucznika? Chętnie na to odpowiem, bo domyślam się dlaczego, jak patrzę na to "od kuchni" Powiem tak; jeśli chodzi o chińską produkcję "no-name", czyli urządzenia Łucznika, tego z Radomia czy tego z Krakowa, to po co przepłacać? W markecie kupisz identyczną maszynę, ale o kilkaset zł. taniej! Dlaczego taniej? bo nie trzeba płacić za napis-logo Łucznik Można tam spotkać takie same maszyny, ale pod różnymi nazwami. Nie ma uproś, jak widać chiński człowiek sprzeda tą samą maszynę wszystkim kto zapłaci a napis na niej to szczegół Będą miały taką samą usterkowość, ale zostanie choć trochę kasy na późniejsze naprawy A skąd "polski" Łucznik nadal jest w marketach i sklepach? A to niezły numer Kilka lat temu, po plajcie radomskiego Łucznika, pare polskich firm kupiło prawo do użytkowania napisu-logo Łucznika i zleciło w Chinach produkcję taniej maszyny i owerloka Trzeba przynać, że spryciule No i tym sposobem do dzisiaj mamy "polskiego" Łucznika ... Ale powiem wam jedno, że często jest mi naprawdę żal, jak widzę ludzi, którzy dali się nabrać na taką "polską" maszynę Widać, że poprostu ich na to nie stać - zbyt częste naprawy, marna jakość ściegów ... Liczyli na polski produkt, a tu nagle w serwisie dowiadują się, że to PRC / made in China - poprostu DRAMAT Jak na mój gust, taka polityka informacyjna importerów "polskiego" Łucznika, to cios poniżej pasa no albo ja jestem z innej planety ... A co wy o tym sądzicie Agamon i Eljaberbro ? PS. Ech kiedyś to były Łuczniki, szczególnie te z licencją Singera Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts