agamon 18.09.2008 11:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2008 Husqvarna to firma , ale jaki model? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jolanta.Wojcik 18.09.2008 17:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2008 A może warto byłoby się zastanowić nad Elną lub Janome ? Ewentualnie Brother lub Bernina. Wybór jest naprawdę duuuży i warto dobrze przemyśleć zakup. Pozdrawiam:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agamon 18.09.2008 19:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2008 Też tak myślę , Jesli się weźmie pod uwagę ostatnie spadki cen u Brothera i Janome. A moze poczekać i zobaczyć jaki bedzie odzew Elby i Husqvarny .A co na to Bernina powie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasiaaaa 19.09.2008 07:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2008 a czy maszyna Huskystar E20 jest dobra a może polecisz jakąś z firmy Janome Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agamon 19.09.2008 11:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2008 E20 OK, ale już jej nie ma w sprzedaży, może gdzies jeszcze w Polsce w jakimś sklepie została. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasiaaaa 19.09.2008 14:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2008 no a która jest podobna do niej i mam osobiste pytanko czy jest sposób by wyciszyć maszynę była u fachowca dwa miesiące temu i był o wszystko ok a teraz znowu tak głośno chodzi że głowa boli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mir600 23.09.2008 17:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2008 Witam wszyskich. Dostałem w spadku dwie maszyny do szycia firmy Pfaff. Są to madele Varimatic 6085 oraz Tipmatic 6150. Niestety nie ma do nich instrukcji nie znalazłem też informacji o ich jakości. Czy ktoś miał do czynienia z tymi modelami? Czy warto je oddać do serwisy na przegląd czy może lepiej do utylizacji??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Eljaberbro 08.10.2008 14:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2008 Hmmmm dodatkowo wyciszać ? poprawiać producenta? to może lepiej zmienić producenta? albo kupić sobie słuchawki a tak szczerze to chyba nie ma sensu cudować wyciszać, teraz naprawdę dużo się pozmieniało jeśli chodzi o cenki Pozdrawiam ! ! ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiogo99 12.10.2008 00:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2008 Witam. Mama pytanie.Jaki overlok będzie lepszy:Janome 1200 DPffaf 4852Elna 845 ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiogo99 12.10.2008 22:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2008 A może ktoś jednak się wypowie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kalakala 15.10.2008 15:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2008 Witam, Rozważam zakup maszyny, ponieważ ma to być zakup na lata, postanowiłam poszukać porady w necie i tak przypadkiem trafiłam tutaj. W sklepie w moim mieście (niestety nie ma ich zbyt wielu , albo kiepsko się reklamują ), Pan polecał maszynę ELNA 7300. Proszę o opinię na jej temat. Może jakaś inna o podobnych funkcjach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Eljaberbro 20.10.2008 18:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2008 Dobra maszyna... ale po co Ci tak droga zabawka.Co ty będziesz na niej szyła? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jolanta.Wojcik 21.10.2008 16:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2008 Stroje kosmiczne, proszę Pana Elna 7300 to bynajmniej nie zabawka. Owszem, maszyna swoje kosztuje ale cena jest adekwatna do jej jakości i zakresu funkcji. Osoba bardzo interesująca się szyciem i różnymi ciekawostkami związanymi z tym zajęciem, nie jest w stanie przewidzieć, co za dzień, tydzień, czy rok wpadnie do głowy;-) A może i właśnie strój kosmiczny w bajeczne wzory z cudownym napisem lub nawet całym poematem na jednej nogawce ? Tak poważnie, pomijając to, że maszyna jest bardzo solidna, ma górny transport i szereg innych udogodnień, jest ona mocna, ma b.dużą ilość ściegów (!), alfabety i może to właśnie jest dla kogoś niezmiernie istotne. A cena nie dla każdego jest porażająca i przede wszystkim z czegoś wynika. Z praktyki, kilka klientów kupiło u mnie tę maszynę na prace chałupnicze, nie tylko na własne potrzeby i mając z nimi kontakt, wiem, że maszyny sprawują się bardzo dobrze i to już długi okres czasu. Podsumowując, jeżeli kogoś na to stać to warto zainwestować RAZ a DOBRZE. Nieprawdaż Eljaberbro? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Eljaberbro 21.10.2008 18:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2008 Dokładnie tak, ale nie wiem czy kalakala będzie korzystać z możliwości tej maszyny. Nie ma sensu wyciągać ciężkich dział żeby zabić komara Więc nich może się wypowie w tej kwestii Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bianca 22.10.2008 05:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2008 Ja tak trochę się wtrącę, że być może kalakala została skuszona super prostą obsługą tej maszyny. Mnie w niej rajcuje podnośnik kolanowy, ale najbardziej automatyczne obcinanie nici, bo odpada mi potem obcinanie tych wiszących nitek. Jeśli więc nawet bym szyła raz w miesiącu i tylko poszewkę na jednego jaśka, a miałabym takie fundusze żeby ją sobie zakupić to nie żałowałabym sobie.... Bardzo dobry produkt, sprawdzony i na długie lata. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sebekmura 22.10.2008 10:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2008 do agamnona Witam. mam zamiar kupić E10 do prac domowych. Mam takie pytanie czy da rade ona sobie z jeansem. A może doradzisz coś innegow cenie do 700 zł. pozdrowienia sebek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mariusz10 24.10.2008 13:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2008 Mam ogromną prośbę do osób znających się na maszynach do szycia bo ja szczerze mówiąc nie mam o tym zielonego pojęcia. Moja pani wspominała że chciałaby mieć maszynę do szycia do przeróbek odzieży , ogólnie do domowego użytku. Proszę polećcie mi jakąś maszynę ale niestety mam ograniczony budżet tzn 400-500zł. Ps widziałem na allegro łuczniki i arka radom, singer 8280, singer 2250, brothet LS 2125. Proszę o pomoc będę bardzo wdzięczny chciałbym kupić i sprawić jej przyjemność ale żeby była w miarę dobra . Dziękuję z góry serdecznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
izzolda 24.10.2008 15:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2008 Witam. Mama pytanie. Jaki overlok będzie lepszy: Janome 1200 D Pffaf 4852 Elna 845 ??? Janome i Pffaf nie miałam do Elny jestem uprzedzona po ostatnim zakupie. Ja mam Juki 654DE i jestem szlenie zadowolona-to prawdziwy kombajn bo przeszyje poporstu wszytsko bez problemu, łatwa w obsłudze i solidna Mi poleiciły ja osoby które maja zakłady krawieckie,Juki miałam też w szkole krawieckiej gdzie uczyłam i tam też swietnie sie sparwdzała. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
izzolda 24.10.2008 15:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2008 no a która jest podobna do niej i mam osobiste pytanko czy jest sposób by wyciszyć maszynę była u fachowca dwa miesiące temu i był o wszystko ok a teraz znowu tak głośno chodzi że głowa boli Ja mialam podobny problem z Huskystar 215. Kupiłam ją min. ze wzgledu na to ze cicho chodziła - ale trawało to krótko była 2 razy w serwisie i przez jakis czas chodziła cicho potem znowu głosno jak kombajn. Jedyna rada to znaleść innego&lepszego fachowca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bianca 24.10.2008 16:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2008 Witam. Mama pytanie. Jaki overlok będzie lepszy: Janome 1200 D Pffaf 4852 Elna 845 ??? Janome i Pffaf nie miałam do Elny jestem uprzedzona po ostatnim zakupie. Ja mam Juki 654DE i jestem szlenie zadowolona-to prawdziwy kombajn bo przeszyje poporstu wszytsko bez problemu, łatwa w obsłudze i solidna Mi poleiciły ja osoby które maja zakłady krawieckie,Juki miałam też w szkole krawieckiej gdzie uczyłam i tam też swietnie sie sparwdzała. Tego modelu Juki kombajnem bym nie nazwała, bo brakuje mu troszkę funkcji żeby go określać tym mianem, ale ze względu na swoją wytrzymałość i solidnośc można go śmiało polecać. Zarówno ten model jak i pięcionitkowy zawsze zachwalam osobom, które z góry wiedzą że będą więcej szyły. Mimo wyższej ceny. A wiogo99 pytał o modele właśnie pięcionitkowe z dwuigłówką drabinkową. A tak na marginesie izzolde jak się skończyła twoja historia z tą elną?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts