agamon 21.12.2008 13:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2008 Wyglada jak Husqvarna 207- model sprzed kilku lat.Nie wiadomo jak z wykonaniem. W Polsce w marketach tez były sprzedawane podobne , w podobnej cenie pod inną nazwą. Ale różnica w cenie i w jakości w stosunku do 207 była kolosalna.Cóz za jakość i firme się płaci. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
WIERUSZKA 21.12.2008 16:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2008 Chciałabym poprosic was o radę marzy mi się zakup nowej maszyny do szycia , mam "łucznika " natalię którą chciałabym zastąpic czymś lepszym .Przeglądam wasze forum i myślę o janome 415,lub 423 ewentualnie o jakimś brotherze lub berninie.Zależy mi na jak najcichszej pracy automatycznej dziurce i jakichś ozdobnych ściegach.Niestety u mnie w mieście na podkarpaciu w sklepach są same łuczniki i singery więc w grę wchodzi internet ...POMOCY Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
smoczekbezoczek 22.12.2008 11:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2008 Chciałabym poprosic was o radę marzy mi się zakup nowej maszyny do szycia , mam "łucznika " natalię którą chciałabym zastąpic czymś lepszym .Przeglądam wasze forum i myślę o janome 415,lub 423 ewentualnie o jakimś brotherze lub berninie.Zależy mi na jak najcichszej pracy automatycznej dziurce i jakichś ozdobnych ściegach .Po ostatnich podwyżkach ceny są dużo wyższe mogę wydac do 1000zł ale to musi byc naprawde niezawodna maszyna do domowego szycia wszystkich rodzajów materiałów.Niestety u mnie w mieście na podkarpaciu w sklepach są same łuczniki i singery więc w grę wchodzi internet ...POMOCY Jeśli chodzi o sklepy na podkarpaciu to ofertę Berniny znajdziesz w: - Rzeszów, ul. Mickiewicza 12, tel. 017 852 62 88 - Przemyśl, ul. Mickiewicza 20, tel. 016 678 84 32 - Leżajsk, ul. Żwirki i Wigury 11, tel. 017 242 84 97 Z tego co widzę to Bernina nie zrobiła podwyżek. Pozdrawiam i Wesołych Świąt!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sakahet 28.12.2008 22:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2008 agamon: a co myślisz o maszynie Singer Symphonie 300? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
WIERUSZKA 29.12.2008 13:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2008 Właśnie wczoraj zamówiłam sobie janome 423 s ,mają dostarczyc ją już jutro i już się nie mogę doczekac . Udało sięmi znależc sklep w którym maja jeszcze stare ceny tylko do końca roku. Długo się zastanawiałam nad 425 s i mam nadzieję że nie będę żałowac . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Eljaberbro 29.12.2008 19:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2008 Chwal się chwal - jeszcze podaj adres - na pewno Ci podziękują Boże czemu widzisz i nie grzmisz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agamon 30.12.2008 13:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2008 Pozdrawiam wszystkich. Szampańskej zabawy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
WIERUSZKA 30.12.2008 18:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2008 Maszyna cichutka chodzi jak marzenie po łyczniku natalii niebo a ziemia.Ściegi są ladne (sprawdziłam każdy) dziurka równiótka sprawdzałam ją na razie na zwykłej bawełnie ale potrafi przeszyc podwójnie złożony i potrónie zawinięty(10 warstw). jestem zachwycona . Osługa w sklepie miła kupowałam przez internet w Świecie Maszyn w Krakowie ,zamówiłam w niedzielę a już we wtorek przed 10 przesłka była dostarczona . Super. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MadaM4 30.12.2008 22:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2008 Witam!!!! jestem laikiem w sprawie maszyn do szycia co prawda w naszym domu od niepamiętnych czasów stoi maszyna MUNDLOS (na której kiedyś dawno uszyłam rolety do okien) ale lata jej świetności już chyba odeszły na dobre. Ostatnio kupiłam firanki i doszłam do wniosku że sama mogła bym obszyć kawałek materialu i przyszyć taśme ,moja mama też ciągle lata do różnych krawcowych z drobnymi przeróbkami myśle że dała bym rade, może nie od razu ale cóż "trening czyni mistrza". Mam tylko jeden problem nie wiem jakiej maszyny powinnam szukać . Kompletnie nie wiem na co zwrócić uwage wiem jedno musze się zmieścić w kwocie 1000zł . Bardzo proszę o pomoc. Nie chciała bym zakupic jakiegoś złomu. Będe wdzięczna za okazana pomoc.Pozdrawiam[/b] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
WIERUSZKA 31.12.2008 09:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Grudnia 2008 Przeczytaj wyżej ja kupiłam janome 423 i jest ok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Yvette 09.01.2009 18:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2009 Witam, mam problem w podjęciu decyzji o zakupie maszyny. Będę wdzięczna za podpowiedź. Zastanawiam się nad zakupem maszyny elektronicznej w granicy 2000 PLN. Wytypowałam kilka maszyn o podobnym zakresie funkcji: Brother NV50,Bernina 92c,Husqvarna Emerald 183. Która z tych maszyn będzie najlepsza do szycia cienkich materiałów, typu jedwab, a także wełanianych rzeczy np. płaszczy, do podszywania jeansu, czy bawełny? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
izzolda 18.01.2009 16:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2009 WitamHmm tak wyglada scieg jaki robi moja ELNA 845 miesiąc po tym jak przyszła z serwisu-nie zmienialam ustawień od tamtej pory.I juz samm nie wiem czy oni nie potrafia tego naprawic czy jak? http://ifotos.pl/uploaded/36385.JPG Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
staszek.p 20.01.2009 09:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2009 Witam, mam problem w podjęciu decyzji o zakupie maszyny. Będę wdzięczna za podpowiedź. Zastanawiam się nad zakupem maszyny elektronicznej w granicy 2000 PLN. Wytypowałam kilka maszyn o podobnym zakresie funkcji: Brother NV50, Bernina 92c, Husqvarna Emerald 183. Która z tych maszyn będzie najlepsza do szycia cienkich materiałów, typu jedwab, a także wełanianych rzeczy np. płaszczy, do podszywania jeansu, czy bawełny? Moim zdaniem, najpierw należy się zastanowić ile maszyn będzie potrzebnych. Tradycyjna maszyna do szycia będzie się zachowywać zupełnie inaczej na grubym płaszczu a inaczej na elastycznej bawełnie. Na DOMOWEJ maszynie, szycie płaszczy będzie po prostu niemożliwe, tu przyda się stębnówka do grubych materiałów. Jeżeli jednak maszyna musi szyć również tak grube rzeczy, to przyda się stopka z górnym transportem. Z jeansem nie będzie tu problemu, każda z maszyn sobie z nim poradzi. Sugeruję zastanowić się nad Bernina 92C, ponieważ ma dobre ściegi do bawełny (generalnie do elastyków). Elektronika pozwala również swobonie pracować na trudnych materiałach. W drugiej kolejności będzie Brother - ma on dobrze rozwiązane podawanie materiału, więc poradzi sobie na grubszych rzeczach - lecz po ostatniej podwyżce, nie zmieścisz się w 2000 zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasiucha74 21.01.2009 18:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2009 Witam,za pare miesiecy otwieram pogotowie krawieckie i szycie firan i zasłon,niestety w tej chwili pracuje tylko na maszynach przemysłowych,łuczniika starego mam w domu.Będę potrzebowac cały "park maszyn" niezbednych do prowadzenia zakładu.Nie mam pojęcia jakiej firmy maszyny są lepsze od innej firmy,ale mam nadzieje ,że ktos mi pomoze .Beda to wszelkie usługi oprócz szycia na miare ,ale chciałabym ,zeby to było cos porządnego,mocnego i najlepiej sprawdzonego.Moga to byc maszyny i z górnej półki ale i jesli są sprawdzone to i takie za nieduze pieniadze,mają po prostu pracowac i byc w miare niezawodne.Zgóry dziekuje za w pomoc i pozdrawiam wszystkich.Marzena. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agamon 22.01.2009 07:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2009 Do szycia firan i zasłon jest potrzebna maszyna Pfaff Newlife 1111 lub 4084. Różnica pomiędzy nimi jest taka ze 4084 ma możliwośc ustawiana położenia igły. cena 1899zł.Do tego owerlok 4 nitkowy - moze byc pfaff 4752 cena 1099zł.I jeszcze dobry stól prasowalniczy z dużym blatem z pogrzewaniem, ossysaczem, z wytwornicą pary. Tylko pytanie o pjemnośc zbiormnika wytwornicy . Czy 5 litrów czy wystarczy 1,5 litra. Comel Futura RC5-8 z 5l. zbiornikiem cena 700Euro +VAT22% tj. ok. 3700 zł. lub z 1,5litrowym Futura RC-8 w cenie 600euro +22%VAT tj. ok. 3200zł.Moge Pani to sprzedać - dostawa gratis. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
OLIMAR 22.01.2009 19:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2009 Do szycia firan i zasłon jest potrzebna maszyna Pfaff Newlife 1111 lub 4084. Różnica pomiędzy nimi jest taka ze 4084 ma możliwośc ustawiana położenia igły. cena 1899zł. Do tego owerlok 4 nitkowy - moze byc pfaff 4752 cena 1099zł. I jeszcze dobry stól prasowalniczy z dużym blatem z pogrzewaniem, ossysaczem, z wytwornicą pary. Tylko pytanie o pjemnośc zbiormnika wytwornicy . Czy 5 litrów czy wystarczy 1,5 litra. Comel Futura RC5-8 z 5l. zbiornikiem cena 700Euro +VAT22% tj. ok. 3700 zł. lub z 1,5litrowym Futura RC-8 w cenie 600euro +22%VAT tj. ok. 3200zł.Moge Pani to sprzedać - dostawa gratis. Witam Jestem tu nowa i sporo się naczytałam. Mam podobny problem z wyborem maszyn. Zamierzam jak koleżanka wyżej szyć ( w domu) firany i zasłony z powierzonego materiału. Wiąże się to z róznorodnością materiałów,od cieniutkich woali po grubsze zasłonowe. Potrzebuję maszyn które będą profesjonalne w tej dziedzinie.Jednocześnie przydałoby się aby cichutko pracowały i były naprawdę solidne, ale czasem przeszyły też zupełnie coś innego ,np. sztruks, polar, jeans. Poleca Pan wyżej maszyny z firmy PFAF. Jeśli chodzi o overlock wolałabym aby nie miał wymiennych końcówek, tylko aby mozna było zmienić je za pomocą dźwigni - takie funkcje posiada ELNA 745, która ma 17 rodzaji ściegów( min ścieg rolujący). Nie wiem czy nie jest to wadą, czy lepiej zakupić overlock z wymiennymi końcówkami. Co do maszyny stębnówki też myślałam o modelu ELNA 6200. Chciałabym przeznaczyć razem ok 4,5 tys na dwie maszyny, proszę o pomoc w wyborze maszyn, być może udałoby się stworzyć zestaw maszyn z innej firmy niż ELNA. Czy brać pod uwage maszyny komputerowe czy zwykłe stębnówki ( chodzi również o tańsze podzespoły w razie awarii)? Bardzo proszę o pomoc głównie Pana agamona- spacjalistęw tej dziedzinie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasiucha74 22.01.2009 21:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2009 Dziekuje za szybką odpowiedź,na razie jestem na etapie wstepnych kosztorysów gdyż staram sie o srodki unijne na otwarcie działalnosci gospodarczej,nie musimy sie spieszyc,mam dużo czasu na poszukanie odpowiednich maszyn i wszelkiego niezbednego sprzętu ,każda wskazówka bedzie dla mnie wazna,chciałabym miec tez na stanie "hafciarkę"taka z prawdziwego zdarzenia,prosze cos zaproponowac.Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agamon 23.01.2009 12:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2009 Przy szyciu firan , zasłon warto przemyslec zakup maszyn przemysłowych. Firany, zaslony to długie odcinki do szycia. Przemysłowe maszyny sa szybsze od domowych. Niestety nic tu nie zaproponuje , nie prowadzę sprzedaży maszyn przemysłowych.Jesli chodzi o ELNĘ to nie wypowiadam się , poniewaz nie znam obecnej oferty w/w maszyn. Niech w tej kwesti wypowiedzą się sprzedawcy ELNY.Te któe znałem do wiosny 2007r. były to dobre. maszyny. Mysle ,że w tej kwesti nic się nie zmieniło. czyli powinny być OK. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
staszek.p 23.01.2009 15:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2009 Dziekuje za szybką odpowiedź,na razie jestem na etapie wstepnych kosztorysów gdyż staram sie o srodki unijne na otwarcie działalnosci gospodarczej,nie musimy sie spieszyc,mam dużo czasu na poszukanie odpowiednich maszyn i wszelkiego niezbednego sprzętu ,każda wskazówka bedzie dla mnie wazna,chciałabym miec tez na stanie "hafciarkę"taka z prawdziwego zdarzenia,prosze cos zaproponowac.Pozdrawiam. Jeśli chodzi o hafciarki to zdecydowanie najlepszą ofertę w Polsce ma szwajcarska Bernina - to są hafciarki z prawdziwego zdarzenia. Ilość modeli, ceny, dodatki, profesjonalne podejście do klienta, porady, etc. Zapoznaj się z ofertą ze strony http://www.hafciarki.pl. Jako jedyna firma na rynku posiada hafciarki jednoigłowe dedykowane do działalności gospodarczej (Aurora 435, Aurora 450, Artista 640) !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasiucha74 23.01.2009 20:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2009 Co do zakupu maszyn przemysłowych to nie będzie aż takiej potrzeby gdyż nie będe szyła tych rzeczy masowo,na moje potrzeby całkowicie wystarcza maszyny powiedzmy "półprzemysłowe"polecone przez pana wyżej.Obejrzałam,poczytałam,zapisałam i czekam co będzie dalej,ale chciałabym miec taka jedna przemysłowa maszynę -używana w dobrym stanie ale nie po takiej pracy jaka ja w tej chwili wykonuje (szycie tapicerki meblowej w skórze-te maszyny są strasznie dobite po kilku latach pracy)nie wiem gdzie szukac informacji o maszynach przemysłowych -używanych,proszę o jakąś podpowiedz.Za pomoc i zainteresowanie bardzo dziekuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts