agamon 11.04.2009 17:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2009 J1012 dobry, sprawdzony model, ale proponuje zobaczyć u siebie w sklepie Husqvarny maszyne model Blustar B20 za cene 699zł. ( ma funkcje dziurki automatycznej z możliwością regulacji szerokości , wskażnik optyczny wyboru ściegu., wiekszą ilośc ściegów i karte gwarancyjną 3- letnią). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fannaberia 11.04.2009 21:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2009 zatem Husqvarna.:-)Pozostaje mi tylko znalezc sklep z ww. w Warszawie:-)Bardzo dziekuje za szybka odpowiedz i pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agamon 12.04.2009 06:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2009 podałem maszynę w podobnej cenie. ale jest jeszcze Bernina 55lub 56 ale to już ceny bedą wyższe.(899 i 999zł)Z zakupem maszyn husqvarna prawodoodobnie jest problem w Warszawie -kiedyś byl sklep na Marszalkowskiej - klienici z Warszawy dzwonią do mnie i przyjeżdżają na zakupy. Zglaszałem to Husqvarnie . Może coś się zmieniło.Prooponuje zadzwonić na nr 9434 i spytać gdzie w można kupić maszyny Husqvarny w Warszawie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EwG 12.04.2009 21:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2009 Czy rzeczywiście obecne Łuczniki są bardzo złe?Myślałam o zakupie Łucznika Izabela 888.Dziś chciałam poczytać o różnych modelach maszyn, i natknęłam się na Elnę 2300 w podobnej cenie.Od jakiegos czasu noszę się z myślą zakupu maszyny do szycia. Raczej do napraw, przeróbek ubrań, drobnego szycia amatorskiego (przynajmniej na razie), podkładania i zarębiania firanek i zasłon, może ozdobnego obrębiania obrusów(od czasu do czasu). Nie zależy mi na dużej ilości ściegów - no tak powiedzmy kilkanaście, dwadzieścia, fajnie byłoby, aby był ścieg do materiałów elastycznych, ścieg kryty, ozdopbne stebnówki, automatyczne obrzucanie dziurek, wszywanie krytych zamków. Czy lepszy jest chwytacz obrotowy czy wahadłowy?Czy potrzebny jest automatyczny nawlekacz nici i obcinacz? Czy mogłabym prosić o poradę w sprawie wyboru maszyny, ew. inne propozycje? W cenie ok 700-800 zł Ewa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fannaberia 13.04.2009 12:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2009 podałem maszynę w podobnej cenie. ale jest jeszcze Bernina 55lub 56 ale to już ceny bedą wyższe.(899 i 999zł) Z zakupem maszyn husqvarna prawodoodobnie jest problem w Warszawie -kiedyś byl sklep na Marszalkowskiej - klienici z Warszawy dzwonią do mnie i przyjeżdżają na zakupy. Zglaszałem to Husqvarnie . Może coś się zmieniło. Prooponuje zadzwonić na nr 9434 i spytać gdzie w można kupić maszyny Husqvarny w Warszawie. Tak.Rzeczywiscie, tego sklepu na Marszalkowskiej juz nie ma. Wiem, bo mieszkam w sasiedztwie.Jesli nie znajde w Warszawie Husqvarny zainteresuje sie wspomniana przez Pana Bernina (moze na raty? lub wspomniana wczesniej Janome.Jeszcze raz dziekuje za pomoc. Pozdrawiam.Anna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aga.A 13.04.2009 20:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2009 Witam serdecznie Planuję zakup nowej maszyny ponieważ dosyć mam już starego spadkowego łucznika. Liczne epitety wyrzucane na tą kupę złomu gdy mi szczególnie zależy na ładnym i solidnym wykończeniu (bardzo lubi plątać supły i nijak nie da się tego wyregulować, a poza tym pedał się topi i przegrzewa więc muszę robić częste przerwy aby wystygł ). Ponieważ od czasu do czasu szyję torebki i takie tam różne....duperele . zdarza mi się również często szyć cos grubszego w sensie; pokrowców oraz wykańczanie sporych pokładów materiału dekoracyjnego. Zależy mi na maszynie mocnej która nie padnie po roku albo dwóch. Nie spali się silnik i nic nie stopi. A jednocześnie będzie miała w miarę ładne ściegi wykończeniowe bo mam już dosyć ręcznego wyszywania. Za kwotę [1000 PLN] którą wyskubałam do inwestycji znalazłam takie modele jak; - ELNA 2800 RED - JANOME 423s - Janome 525S bardzo, bardzo proszę o pomoc w wyborze, która jest warta tego wszystkiego bo mam już w głowie groch z kapustą. Z góry dziękuję za podpowiedz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anetakrok 14.04.2009 08:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2009 zatem Husqvarna.:-)Pozostaje mi tylko znalezc sklep z ww. w Warszawie:-)Bardzo dziekuje za szybka odpowiedz i pomoc. Bluestar to nie Husqvarna! Jest to produkt polskiego dystrybutora maszyn do szycia Wiking, ktory kiedyś sprzedawał Husqvarny. Jednak jego nowe maszyny typu Bluesta, Allstar czy Redstar to nie są maszyny markowane przez Husqvarnę tylko produkowane na zlecenie polskiej firmy Wiking. Poczytaj wcześniejsze wątki o tych maszynach. Szczególnie aspekt prawny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
merry75 14.04.2009 10:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2009 Witam serdecznie Planuję zakup nowej maszyny ponieważ dosyć mam już starego spadkowego łucznika. Liczne epitety wyrzucane na tą kupę złomu gdy mi szczególnie zależy na ładnym i solidnym wykończeniu (bardzo lubi plątać supły i nijak nie da się tego wyregulować, a poza tym pedał się topi i przegrzewa więc muszę robić częste przerwy aby wystygł ). Ponieważ od czasu do czasu szyję torebki i takie tam różne....duperele . zdarza mi się również często szyć cos grubszego w sensie; pokrowców oraz wykańczanie sporych pokładów materiału dekoracyjnego. Zależy mi na maszynie mocnej która nie padnie po roku albo dwóch. Nie spali się silnik i nic nie stopi. A jednocześnie będzie miała w miarę ładne ściegi wykończeniowe bo mam już dosyć ręcznego wyszywania. Za kwotę [1000 PLN] którą wyskubałam do inwestycji znalazłam takie modele jak; - ELNA 2800 RED - JANOME 423s - Janome 525S bardzo, bardzo proszę o pomoc w wyborze, która jest warta tego wszystkiego bo mam już w głowie groch z kapustą. Z góry dziękuję za podpowiedz Witaj, Chciałabym coś podpowiedzieć. Napewno nie kupuj Łucznika. Odradzam ze względu na awaryjność. Nie kupuj! Złom! Obok podanych przez Ciebie modeli ciekawe są jeszcze w tych okolicach cenowych: - BERNINA E56 – 999 zł - BERNINA E66 – 1249 zł Jest to tym bardziej interesująca oferta, gdyż model E56, pomimo że jest to Bernina, jest teraz w promocji i możesz ją kupić w tej samej cenie co Elne czy Janome. A jak już chcesz coś naprawdę fajnego to rozwaz model E66. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aga.A 14.04.2009 13:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2009 Witam serdecznie Planuję zakup nowej maszyny ponieważ dosyć mam już starego spadkowego łucznika. Liczne epitety wyrzucane na tą kupę złomu gdy mi szczególnie zależy na ładnym i solidnym wykończeniu (bardzo lubi plątać supły i nijak nie da się tego wyregulować, a poza tym pedał się topi i przegrzewa więc muszę robić częste przerwy aby wystygł ). Ponieważ od czasu do czasu szyję torebki i takie tam różne....duperele . zdarza mi się również często szyć cos grubszego w sensie; pokrowców oraz wykańczanie sporych pokładów materiału dekoracyjnego. Zależy mi na maszynie mocnej która nie padnie po roku albo dwóch. Nie spali się silnik i nic nie stopi. A jednocześnie będzie miała w miarę ładne ściegi wykończeniowe bo mam już dosyć ręcznego wyszywania. Za kwotę [1000 PLN] którą wyskubałam do inwestycji znalazłam takie modele jak; - ELNA 2800 RED - JANOME 423s - Janome 525S bardzo, bardzo proszę o pomoc w wyborze, która jest warta tego wszystkiego bo mam już w głowie groch z kapustą. Z góry dziękuję za podpowiedz Witaj, Chciałabym coś podpowiedzieć. Napewno nie kupuj Łucznika. Odradzam ze względu na awaryjność. Nie kupuj! Złom! Obok podanych przez Ciebie modeli ciekawe są jeszcze w tych okolicach cenowych: - BERNINA E56 – 999 zł - BERNINA E66 – 1249 zł Jest to tym bardziej interesująca oferta, gdyż model E56, pomimo że jest to Bernina, jest teraz w promocji i możesz ją kupić w tej samej cenie co Elne czy Janome. A jak już chcesz coś naprawdę fajnego to rozwaz model E66. Pozdrawiam Dzięki za propozycje już zastanawiałam się nad BERNINĄ. Z łucznika już zrezygnowałam tak jak i z singera. A czy ktoś mógłby coś powiedzieć na temat tych trzech ? - ELNA 2800 - JANOME 423s - JANOME 525S mam jeszcze pytanie czy w Elnie można szyć igłą podwójną? Dzięki z góry Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jolanta.Wojcik 14.04.2009 15:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2009 Oczywiście ,można zastosować podwójną igłę w Elnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aga.A 14.04.2009 16:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2009 Oczywiście ,można zastosować podwójną igłę w Elnie witam tak? to super a która lepsza; mocniejsza, trwalsza elna czy janome? już byłam zdecydowana na janome ale postanowiłam rozpatrzyc elnę no i teraz już sama nie wiem chciałabym wreszcie podjąc decyzję i zakupic. dzięki i pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jolanta.Wojcik 14.04.2009 18:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2009 Elna i Janome to modele o bardzo zbliżonej wytrzymałości, jakości i t.d. ogólnie rzecz biorąc. Natomiast jeżeli chodzi o szczegóły przy konkretnie tych modelach, które wymieniłaś to:Elna 2800 odpowiada Janome 525, obie mają automat do dziurki, nawlekacz do igły i rotacyjny chwytacz. Ilość ściegów porównywalna. Janome 423 to maszyna z chwytaczem wahadłowym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aga.A 14.04.2009 21:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2009 Elna i Janome to modele o bardzo zbliżonej wytrzymałości, jakości i t.d. ogólnie rzecz biorąc. Natomiast jeżeli chodzi o szczegóły przy konkretnie tych modelach, które wymieniłaś to: Elna 2800 odpowiada Janome 525, obie mają automat do dziurki, nawlekacz do igły i rotacyjny chwytacz. Ilość ściegów porównywalna. Janome 423 to maszyna z chwytaczem wahadłowym. Witam Dzięki serdeczne, chyba już zdecydowałam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elżbietta 15.04.2009 13:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2009 Witam serdecznie. Jestem laikiem w tym tymacie i bardzo proszę Was Ekspertów o pomoc. Planuję zakup nowej maszyny do szycia .Maszyna ma służyć do wykonywania drobnych przeróbek krawieckich czyli podkładanie dżinsów jak i szycie cieniutkich takanin.Ważne jest aby była prosta w obsłudze i bezawaryjna. Maszyna będzie używana przez 2-7 godzin tygodniowo.Na jej zakup mogę przeznaczyć 2 tysiące . Potrzebny mi jest również overlock. I tu moja prośba...czy mógłby mi ktoś wyjaśnić w bardzo przystępy sposób jaka jest różnica pomiędzy overlockiem a coverlockiem? Czy jest różnica w wygądzie ściegu z maszyny 3 a 5 nitkowej?Który wygląda lepiej? I jaki overlock kupić ,mogę wydać 1400 zł. Jakie maszyny mam wybrać by były solidne i trwałe? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elżbietta 15.04.2009 13:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2009 Witam serdecznie. Jestem laikiem w tym tymacie i bardzo proszę Was Ekspertów o pomoc. Planuję zakup nowej maszyny do szycia .Maszyna ma służyć do wykonywania drobnych przeróbek krawieckich czyli podkładanie dżinsów jak i szycie cieniutkich takanin.Ważne jest aby była prosta w obsłudze i bezawaryjna. Maszyna będzie używana przez 2-7 godzin tygodniowo.Na jej zakup mogę przeznaczyć 2 tysiące . Potrzebny mi jest również overlock. I tu moja prośba...czy mógłby mi ktoś wyjaśnić w bardzo przystępy sposób jaka jest różnica pomiędzy overlockiem a coverlockiem? Czy jest różnica w wygądzie ściegu z maszyny 3 a 5 nitkowej?Który wygląda lepiej? I jaki overlock kupić ,mogę wydać 1400 zł. Jakie maszyny mam wybrać by były solidne i trwałe? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jolanta.Wojcik 15.04.2009 13:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2009 Witam serdecznie. Jestem laikiem w tym tymacie i bardzo proszę Was Ekspertów o pomoc. Planuję zakup nowej maszyny do szycia .Maszyna ma służyć do wykonywania drobnych przeróbek krawieckich czyli podkładanie dżinsów jak i szycie cieniutkich takanin.Ważne jest aby była prosta w obsłudze i bezawaryjna. Maszyna będzie używana przez 2-7 godzin tygodniowo.Na jej zakup mogę przeznaczyć 2 tysiące . Potrzebny mi jest również overlock. I tu moja prośba...czy mógłby mi ktoś wyjaśnić w bardzo przystępy sposób jaka jest różnica pomiędzy overlockiem a coverlockiem? Czy jest różnica w wygądzie ściegu z maszyny 3 a 5 nitkowej?Który wygląda lepiej? I jaki overlock kupić ,mogę wydać 1400 zł. Jakie maszyny mam wybrać by były solidne i trwałe? Połączenie overlocka z maszyną do szycia wykonującą ścieg drabinkowy i łańcuszkowy to coverlocki. Zazwyczaj są to overlocki 5 nitkowe [ ELNA 745 lub COVERLOCK 686 ] które mają 14 ściegów , w tym wąski drabinkowy, szeroki i potrójną drabinkę. Ścieg drabinkowe stosuje się do obszywania ,lamowania wierzchu dekoltów oraz do obrębiania dołów podkoszulków lub dresów,itp. Szczególne zastosowanie ma do dzianin i materiałów elastycznych .Ciekawym wykorzystaniem może być użycie tego ściegu przy szyciu jeansu. poczytaj tutaj na ten temat http://forum.maszyny-do-szycia.com/viewtopic.php?f=10&t=41&st=0&sk=t&sd=a Odnośnie wyboru maszyny to zapraszam również do prześledzenia wątku http://forum.maszyny-do-szycia.com/viewforum.php?f=10 Napewno znajdziesz odpowiedzi na wiele pytań w tym temacie. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ferdek 16.04.2009 10:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2009 moi drodzy chcialem zapytac was jako znajacych temat maszyn do szycia czy wiecie moze gdzie mozna nabyc torbe do maszyny singer 834, maszyna jest chyba sprzed 20 lat a ja potrzebuje do niej wlasnie tej torby cos ala podroznej wykonanej z materialu skoropodobnego z uszami moze ktos z was wie a moze ma do sprzedania taka torbe za wszelkie informacje bede bardzo wdzieczny, moj gg 383467, pozdrawiam serdecznie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
realone 16.04.2009 20:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2009 Witam serdecznie, Chcę kupić żonie maszynę do szycia. Maszyna będzie bardzo okazyjnie używana. przynajmniej na początku, doświadczenia to nie mamy ale żonka jest bardzo zdolna . I może się wciągnąć... docelowo do ogólnego szycia. Przez markę myślę o Singerze, ale nie wiem czy to dalej aktualne. Singer 7463 . Taka jak tu: http://www.singermachines.co.uk/Machines/Singer/singer-confidence-7463.htm Wole kupić coś 'lepszego" co będzie na lata i nie będzie problemu z dokupieniem akcesoriów nie koniecznie w Polsce. W budżecie takim jak w/w. Prosił bym serdecznie o poradę jakieś konkretne modele? Z góry dziękuje. Piotr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karolcia565 17.04.2009 09:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2009 Witam !!! Mma takie pytanie. Potrzebuje maszyny do szycia dla domowego użytku, mam na ten cel przeznaczone 500 - 600 zł. ale nie wiem jaki model kupić. Zależy mi na tym żeby maszyna szyła zarówno zarówno materiały cienkie, elastyczna jak i troche grubsze. Moze ktos podpowie mi jaki model byłby idealny. czekam na podpowiedzi. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karolcia565 19.04.2009 11:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2009 Zasiegnęłam trochę informacji. to pani w sklepie z maszynami nie polecała mi toyoty i elny ale nie wiem czemu. Patrzyłam także ze do 600 zł moge kupić elnę 1000 moze ktoś ma i moze sie podzielic opinią na temat tych maszyn czy są awaryjne czy nie. czekam na odpowiedz i jeszcze jakies informacje odnośnie maszyn co kupić a co nie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts